Σελίδα 1 από 1

Η τηγανιά ...

Δημοσιεύτηκε: Παρ 05 Φεβ 2010, 10:54
από sacred_circle
Κομματια χοιρινου
μουσταρδα
μελι
γαλα
γιαουρτι
ανανα
κρεμμυδι
καρυ, αλατι, πιπερι, ζαχαρη
κονιακ
Σωταρουμε το κρεμμυδι και οταν ροδισει ριχνουμε τα χοιρινα κομματακια...Οταν σωταριστουν καλα (ειναι ετοιμα) τα σβηνουμε με το κονιακ.Σε ενα μπωλ ανακατεβουμε το γαλα, το γιαουρτι και την μουσταρδα μεχρι να γινει ενα μειγμα. Το προσθετουμε ολο στην τηγανια και το αφηνουμε να παρει μια βραση Στην συνεχεια ριχνουμε τα μπαχαρια μας και λιγο πριν το βγαλουμε απο την φωτια τον ανανα και λιγες σταγονες χυμο πορτοκαλι

Re: Η τηγανιά ...

Δημοσιεύτηκε: Παρ 05 Φεβ 2010, 11:00
από totispap
bonjur,μηπως μπορεις να βαλεις αναλογιες?θελω να το κανω αλλα εχει πολλα υγρα και ευκολο το λαθος,thanks :worship: :worship:

Re: Η τηγανιά ...

Δημοσιεύτηκε: Παρ 05 Φεβ 2010, 11:15
από sacred_circle
Η αλήθεια είναι ότι εγώ το κάνω με το μάτι. :cool:
αν βάλεις μισό κιλό χοιρινό ,όταν το σοτάρεις στεγνώνει, αν φοβάσαι τα υγρά θα κάνεις το εξής ,μια κουταλιά μουστάρδα ,μιάμιση μέλι ένα γιαουρτάκι ατομικό, μισό ανανά και ένα μέτριο κρεμμύδι θα τα ψήσεις, μόνο μια βράση χωρίς το χοιρινό, για να δέσουν λιγάκι να φύγουν τα πολλά υγρά και μετά θα τα αφήσεις σε χαμηλή φωτιά με το χοιρινό. εξάλλου είναι ζουμερή τηγάνια επειδή από μόνο του το χοιρινό είναι λίγο σκληρό ως κρέας. :rose: :rose: :rose:
Όταν σοταρίσει το χοιρινό , μόλις ρίξεις το κονιάκ με λίγο προσοχή άναψε το , δηλ βαλε κοντά τον αναπτήρα να πάρει φωτιά και κουνά το με χαλαρές κινήσεις( το τηγανάκι) μέχρι να σβήσει η φωτιά, αυτό θα καραμελώσει, βγάλτε από την φωτιά και μετά ρίξε το προβρασμένο μίγμα. Αν έχεις απορίες η θες βοήθεια πες μου . :lovey0: :rose: