συνταγές διαίτης
- sacred_circle
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 580
- Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
- Φύλο: Γυναίκα
συνταγές διαίτης
Μπαρμπούνια γεμιστά
1 μέτρια ντομάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανό, και επιπλέον 3-4 κλωνάρια για στόλισμα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι και μπόλικο φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 μεγάλα μπαρμπούνια, καθαρισμένα, πλυμένα και στεγνωμένα με χαρτί κουζίνας
3-4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι, ή περισσότερο
2 κουταλιές σούπας νερό
Σε γαβάθα ανακατώστε την ψιλοκομμένη ντομάτα (στραγγίστε την αν έχει πολλά υγρά), το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε από το μίγμα αυτό 1-2 κουταλιές στην κοιλιά του κάθε μπαρμπουνιού, και δέστε τα με χοντρή βαμβακερή κλωστή που θα την τυλίξετε γύρω από το κάθε ψάρι, για να μην αδειάσει η γέμιση.
Σκεπάστε τα ψάρια και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά, και μέχρι 1 ώρα, να μαριναριστούν.
Ετοιμάστε ψησταριά με κάρβουνα ή προθερμάνετε καλά το γκρίλ.
Αλείψτε με ελαιόλαδο τα ψάρια και από τις δυό μεριές, και ψήστε τα περίπου 8 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να σφίξουν. Προσοχή, να μην τα παραψήσετε.
Ανακατώστε σε γαβάθα τον υπόλοιπο μαϊντανό με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό και όση γέμιση ενδεχομένως σας περίσσεψε, για να κάνετε τη σάλτσα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε τα ψημένα μπαρμπούνια σε πιατέλα, περιχύστε τα με τη σάλτσα, αφήστε τα να μείνουν 2-3 λεπτά, και γυρίστε τα να μουσκέψουν και από την άλλη πλευρά.
1 μέτρια ντομάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανό, και επιπλέον 3-4 κλωνάρια για στόλισμα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι και μπόλικο φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 μεγάλα μπαρμπούνια, καθαρισμένα, πλυμένα και στεγνωμένα με χαρτί κουζίνας
3-4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι, ή περισσότερο
2 κουταλιές σούπας νερό
Σε γαβάθα ανακατώστε την ψιλοκομμένη ντομάτα (στραγγίστε την αν έχει πολλά υγρά), το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε από το μίγμα αυτό 1-2 κουταλιές στην κοιλιά του κάθε μπαρμπουνιού, και δέστε τα με χοντρή βαμβακερή κλωστή που θα την τυλίξετε γύρω από το κάθε ψάρι, για να μην αδειάσει η γέμιση.
Σκεπάστε τα ψάρια και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά, και μέχρι 1 ώρα, να μαριναριστούν.
Ετοιμάστε ψησταριά με κάρβουνα ή προθερμάνετε καλά το γκρίλ.
Αλείψτε με ελαιόλαδο τα ψάρια και από τις δυό μεριές, και ψήστε τα περίπου 8 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να σφίξουν. Προσοχή, να μην τα παραψήσετε.
Ανακατώστε σε γαβάθα τον υπόλοιπο μαϊντανό με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό και όση γέμιση ενδεχομένως σας περίσσεψε, για να κάνετε τη σάλτσα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε τα ψημένα μπαρμπούνια σε πιατέλα, περιχύστε τα με τη σάλτσα, αφήστε τα να μείνουν 2-3 λεπτά, και γυρίστε τα να μουσκέψουν και από την άλλη πλευρά.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
- sacred_circle
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 580
- Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
- Φύλο: Γυναίκα
Re: συνταγές διαίτης
Κακκαβιά
1.500 γρ. καθαρισμένα ψάρια ανάμικτα
ή φιλέτα ψαριών όπως π.χ. μπακαλιάρο,πέρκα, κολιό, συάκι
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
200 γρ. κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. πατάτες
200 γρ. καρότα
300 γρ. ντομάτες
30 γρ. μαϊντανό
30 γρ. φύλλα σέλινου
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές σούπας λάδι
Πλένετε τα ψάρια κάτω από τρεχούμενο νερό, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζετε σε μπολ και τα ραντίζετε με 2-3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού. Τα αφήνετε σε δροσερό μέρος.
Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πατάτες, τα καρότα και τα κόβετε σε κομμάτια μέγεθος μπουκιάς. Βουτάτε τις ντομάτες για λίγο σε βραστό νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε. Πλένετε και ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τα φύλλα σέλινου.Στρώνετε τα λαχανικά, μαϊντανό και φύλλα σέλινου σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτετε το φύλλο δάφνης και τους ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Χύνετε επάνω το λάδι και προσθέτετε περίπου 1 λίτρο νερό.
Τα βάζετε να πάρουν βράση, μετά χαμηλώνετε τη φωτιά, τα σκεπάζετε και τα βράζετε για 30 λεπτά περίπου.Προσθέτετε τα κομμάτια ψαριού στα λαχανικά και συνεχίζετε να τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά. Εάν χρειαστεί ρίχνετε 1/4 λίτρου ζεστό νερό και ανακατεύετε.Με τρυπητή κουτάλα, βγάζετε τα ψάρια και τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα τακτοποιείτε σε ζεστή πιατέλα. Στραγγίζετε το ζωμό με τρυπητό. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και αρκετό χαμό λεμονιού και τον σερβίρετε χωριστά σε ατομικά μπολ.
1.500 γρ. καθαρισμένα ψάρια ανάμικτα
ή φιλέτα ψαριών όπως π.χ. μπακαλιάρο,πέρκα, κολιό, συάκι
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
200 γρ. κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. πατάτες
200 γρ. καρότα
300 γρ. ντομάτες
30 γρ. μαϊντανό
30 γρ. φύλλα σέλινου
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές σούπας λάδι
Πλένετε τα ψάρια κάτω από τρεχούμενο νερό, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζετε σε μπολ και τα ραντίζετε με 2-3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού. Τα αφήνετε σε δροσερό μέρος.
Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πατάτες, τα καρότα και τα κόβετε σε κομμάτια μέγεθος μπουκιάς. Βουτάτε τις ντομάτες για λίγο σε βραστό νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε. Πλένετε και ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τα φύλλα σέλινου.Στρώνετε τα λαχανικά, μαϊντανό και φύλλα σέλινου σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτετε το φύλλο δάφνης και τους ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Χύνετε επάνω το λάδι και προσθέτετε περίπου 1 λίτρο νερό.
Τα βάζετε να πάρουν βράση, μετά χαμηλώνετε τη φωτιά, τα σκεπάζετε και τα βράζετε για 30 λεπτά περίπου.Προσθέτετε τα κομμάτια ψαριού στα λαχανικά και συνεχίζετε να τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά. Εάν χρειαστεί ρίχνετε 1/4 λίτρου ζεστό νερό και ανακατεύετε.Με τρυπητή κουτάλα, βγάζετε τα ψάρια και τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα τακτοποιείτε σε ζεστή πιατέλα. Στραγγίζετε το ζωμό με τρυπητό. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και αρκετό χαμό λεμονιού και τον σερβίρετε χωριστά σε ατομικά μπολ.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
- sacred_circle
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 580
- Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
- Φύλο: Γυναίκα
Re: συνταγές διαίτης
Λαχανικά στον φούρνο
2 φλάσκες μελιτζάνες
4 πράσινες πιπεριές
4 μεγάλα κολοκυθάκια
2 ξερά κρεμμύδια
4 μέτριες πατάτες
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ή 1 κουταλιά της σούπας ξερό κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες. Βράζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σοτάρουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε όλα τα λαχανικά με την πάπρικα, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε με τη σειρά τα λαχανικά. τα περιχύνουμε με το ξύδι και με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.
2 φλάσκες μελιτζάνες
4 πράσινες πιπεριές
4 μεγάλα κολοκυθάκια
2 ξερά κρεμμύδια
4 μέτριες πατάτες
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ή 1 κουταλιά της σούπας ξερό κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες. Βράζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σοτάρουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε όλα τα λαχανικά με την πάπρικα, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε με τη σειρά τα λαχανικά. τα περιχύνουμε με το ξύδι και με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
- sacred_circle
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 580
- Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
- Φύλο: Γυναίκα
Re: συνταγές διαίτης
Φακές σαλάτα
1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι φακές
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια μουστάρδα ντιζόν
8 φύλλα ραντίτσιο
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνουμε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά. Προσέχουμε να παραμείνουν τρυφερές. Τις στραγγίζουμε και πετάμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και τη μία σκελίδα σκόρδο που μας έχει μείνει. Φροντίζουμε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πάνω στα φύλλα ραντίτσιο.
1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι φακές
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια μουστάρδα ντιζόν
8 φύλλα ραντίτσιο
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνουμε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά. Προσέχουμε να παραμείνουν τρυφερές. Τις στραγγίζουμε και πετάμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και τη μία σκελίδα σκόρδο που μας έχει μείνει. Φροντίζουμε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πάνω στα φύλλα ραντίτσιο.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
- sacred_circle
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 580
- Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
- Φύλο: Γυναίκα
Re: συνταγές διαίτης
Γαρίδες μαρινάτες
12 μεγάλες φρέσκιες γαρίδες
Για την μαρινάτα
6 κουταλιές της σούπας ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
6 κουταλιές της σούπας sherry ή χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας σκούρα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Πλένετε τις γαρίδες και τους κόβετε τα "μουστάκια". Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το sherry ή το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη στο μίγμα λαδιού. Μαρινάρετε τις γαρίδες στο μίγμα για 2 ώρες γυρίζοντάς τες μία φορά. Στραγγίζετε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ψήνετε και τις φέτες λεμονιού. Πασπαλίζετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και τις σερβίρετε μαζί με τις φέτες λεμονιού.
12 μεγάλες φρέσκιες γαρίδες
Για την μαρινάτα
6 κουταλιές της σούπας ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
6 κουταλιές της σούπας sherry ή χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας σκούρα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Πλένετε τις γαρίδες και τους κόβετε τα "μουστάκια". Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το sherry ή το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη στο μίγμα λαδιού. Μαρινάρετε τις γαρίδες στο μίγμα για 2 ώρες γυρίζοντάς τες μία φορά. Στραγγίζετε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ψήνετε και τις φέτες λεμονιού. Πασπαλίζετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και τις σερβίρετε μαζί με τις φέτες λεμονιού.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
- sacred_circle
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 580
- Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
- Φύλο: Γυναίκα
Re: συνταγές διαίτης
Σουβλάκια λαχανικών και μπριζολακια
Για τα σουβλάκια
150 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
200 γρ. τοματίνια
200 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια
1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη πιπεριά
2 ρίζες φινόκιο
λάδι για άλειμμα
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τις μπριζόλες
μπριζόλες, πανσέτες ή φιλέτα χοιρινά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη ή δενδρολίβανο
λάδι για άλειμμα
Βράζετε τα κρεμμύδια χωρίς να τα ξεφλουδίσετε για 10 λεπτά, τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε. Πλένετε τα τοματάκια. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε και τα μανιτάρια. Καθαρίζετε το φινόκιο και το κόβετε σε τέταρτα. Καρφώνετε τα λαχανικά εναλλάξ στα ειδικά σουβλάκια, τα αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά στο μπάρμπεκιου. Πριν τα σερβίρετε τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κρέας σε χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με λάδι. Το τοποθετείτε στο μπάρμπεκιου. Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (ή δενδρολίβανο) και το ψήνετε και από την άλλη. Σερβίρετε το κρέας με τα σουβλάκια λαχανικών.
Για τα σουβλάκια
150 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
200 γρ. τοματίνια
200 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια
1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη πιπεριά
2 ρίζες φινόκιο
λάδι για άλειμμα
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τις μπριζόλες
μπριζόλες, πανσέτες ή φιλέτα χοιρινά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη ή δενδρολίβανο
λάδι για άλειμμα
Βράζετε τα κρεμμύδια χωρίς να τα ξεφλουδίσετε για 10 λεπτά, τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε. Πλένετε τα τοματάκια. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε και τα μανιτάρια. Καθαρίζετε το φινόκιο και το κόβετε σε τέταρτα. Καρφώνετε τα λαχανικά εναλλάξ στα ειδικά σουβλάκια, τα αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά στο μπάρμπεκιου. Πριν τα σερβίρετε τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κρέας σε χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με λάδι. Το τοποθετείτε στο μπάρμπεκιου. Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (ή δενδρολίβανο) και το ψήνετε και από την άλλη. Σερβίρετε το κρέας με τα σουβλάκια λαχανικών.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
- sacred_circle
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 580
- Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
- Φύλο: Γυναίκα
Re: συνταγές διαίτης
Μαριναρισμένα μοτσαρελάκια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές (σε βάζο)
1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
του φλιτζανιού ελιές Καλαμών (χωρίς το κουκούτσι τους), ψιλοκομμένες
1-2 πρέζες μπούκοβο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
του φλιτζανιού ελαιόλαδο
350 γρ. μοτσαρελάκια φρέσκα
Ανακατεύουμε τις πιπεριές, τον βασιλικό, τις ελιές, το μπούκοβο, το σκόρδο και το λάδι. Τοποθετούμε τα μοτσαρελάκια σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το μείγμα αυτό και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι 2 μέρες, στο ψυγείο.
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές (σε βάζο)
1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
του φλιτζανιού ελιές Καλαμών (χωρίς το κουκούτσι τους), ψιλοκομμένες
1-2 πρέζες μπούκοβο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
του φλιτζανιού ελαιόλαδο
350 γρ. μοτσαρελάκια φρέσκα
Ανακατεύουμε τις πιπεριές, τον βασιλικό, τις ελιές, το μπούκοβο, το σκόρδο και το λάδι. Τοποθετούμε τα μοτσαρελάκια σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το μείγμα αυτό και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι 2 μέρες, στο ψυγείο.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
- sacred_circle
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 580
- Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
- Φύλο: Γυναίκα
Re: συνταγές διαίτης
Κανελόνια τα διαιτητικα...
1/2 κιλό κανελόνια, 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, 2 κουταλιές ντοματοπελτές, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 4 κουταλιές γαλέτα ή φρυγανιά, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 αβγά, 250 γραμμ. παρμεζάνα, μπαχάρι, πιπέρι, νερό.
στην διαιτητικη της εκδοχή
Αντί για ντοματοπελτέ, βάζουμε 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου γαλέτα ή φρυγανιά στη γέμιση.
Περιορίζουμε το ελαιόλαδο σε 2 κουταλιές.
Παραλείπουμε τα αβγά.
Αντικαθιστούμε την παρμεζάνα με 1 φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι ή με 1 φλιτζάνι Χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι (ή το γάλα και το τριμμένο τυρί) και με το μίγμα περιχύνουμε τα γεμισμένα κανελόνια πριν τα ψήσουμε. Προσθέτουμε από πάνω 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη
1/2 κιλό κανελόνια, 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, 2 κουταλιές ντοματοπελτές, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 4 κουταλιές γαλέτα ή φρυγανιά, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 αβγά, 250 γραμμ. παρμεζάνα, μπαχάρι, πιπέρι, νερό.
στην διαιτητικη της εκδοχή
Αντί για ντοματοπελτέ, βάζουμε 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου γαλέτα ή φρυγανιά στη γέμιση.
Περιορίζουμε το ελαιόλαδο σε 2 κουταλιές.
Παραλείπουμε τα αβγά.
Αντικαθιστούμε την παρμεζάνα με 1 φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι ή με 1 φλιτζάνι Χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι (ή το γάλα και το τριμμένο τυρί) και με το μίγμα περιχύνουμε τα γεμισμένα κανελόνια πριν τα ψήσουμε. Προσθέτουμε από πάνω 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]