Χωριάτικο ρολό
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 23 Ιαν 2010, 17:08
Συστατικά
500 γρ. αλεύρι για ψωμί χωριάτικο
2 φάκελα ξηρή μαγιά
λίγο λάδι
αλάτι
νερό χλιαρό περίπου 1 φλυτζάνι του τσαγιού, γιατί αυτό εξαρτάται από το αλεύρι
200 γρ. καθαρισμένες ελιές ή και πολτό ελιάς
100 γρ. φέτα θρυματισμένη
Οδηγίες
Βάζουμε στο μίξερ στον κάδο το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι και στο τέλος το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να τυλίγεται στο εργαλείο της ζύμης γύρω γύρω.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη και απλώνουμε τις ελιές στο φάρδος στο μισό φύλλο και στο άλλο μισό τη φέτα, έτσι ώστε όταν κόβουμε μετά φέτες να έχει και ελιές και τυρί.
Τυλίγουμε σε ρολό όχι πολύ σφιχτά και το τοποθετούμε σε λαδόκολα σε ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, 45 λεπτά περίπου, αυτό εξαρτάται από το φούρνο.
Πρέπει να κρυώσει καλά για να κοπεί. Μπορούμε να κάνουμε και λεπτά ρολά και να τα τοποθετήσουμε σε στρογγυλό ταψί σε ελικοειδές σχήμα, να μοιάζει σαν στριφτάρι. Ελιές μπαίνουν και πράσινες και μαύρες ή πολτός ελιάς απλωτά.
500 γρ. αλεύρι για ψωμί χωριάτικο
2 φάκελα ξηρή μαγιά
λίγο λάδι
αλάτι
νερό χλιαρό περίπου 1 φλυτζάνι του τσαγιού, γιατί αυτό εξαρτάται από το αλεύρι
200 γρ. καθαρισμένες ελιές ή και πολτό ελιάς
100 γρ. φέτα θρυματισμένη
Οδηγίες
Βάζουμε στο μίξερ στον κάδο το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι και στο τέλος το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να τυλίγεται στο εργαλείο της ζύμης γύρω γύρω.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη και απλώνουμε τις ελιές στο φάρδος στο μισό φύλλο και στο άλλο μισό τη φέτα, έτσι ώστε όταν κόβουμε μετά φέτες να έχει και ελιές και τυρί.
Τυλίγουμε σε ρολό όχι πολύ σφιχτά και το τοποθετούμε σε λαδόκολα σε ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, 45 λεπτά περίπου, αυτό εξαρτάται από το φούρνο.
Πρέπει να κρυώσει καλά για να κοπεί. Μπορούμε να κάνουμε και λεπτά ρολά και να τα τοποθετήσουμε σε στρογγυλό ταψί σε ελικοειδές σχήμα, να μοιάζει σαν στριφτάρι. Ελιές μπαίνουν και πράσινες και μαύρες ή πολτός ελιάς απλωτά.