Γαρίδες σαγανάκι
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 09 Ιούλ 2009, 12:05
Κι άλλο σαγανάκι Έχω μια αδυναμία μου φαίνεται.....
Μισό κιλό γαρίδες μικρές καθαρισμένες
1 πιπεριά πράσινη
1/2 κρεμμύδι ξερό
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ντοματοπολτός
1 ποτηράκι του κρασιού χυμός ντομάτας
1 ποτήρι μικρό κρασί λευκό ξηρό
150 γρ τυρί φέτα
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε τις γαρίδες.
Αφού σωταριστούν όλα μαζί, μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες, τα σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε τα πάρουν μια βράση.
Διαλύουμε τον ντοματοπολτό με τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τσίλι (αν το θέλουμε καυτερό)
Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στο σαγανάκι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Προσθέτουμε το τυρί τριμμένο στο χέρι, ανακατεύουμε, και το αφήνουμε μέχρι να μείνει με την λαδιά του.
Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω: Σλουρπ !!!!
Μισό κιλό γαρίδες μικρές καθαρισμένες
1 πιπεριά πράσινη
1/2 κρεμμύδι ξερό
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ντοματοπολτός
1 ποτηράκι του κρασιού χυμός ντομάτας
1 ποτήρι μικρό κρασί λευκό ξηρό
150 γρ τυρί φέτα
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε τις γαρίδες.
Αφού σωταριστούν όλα μαζί, μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες, τα σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε τα πάρουν μια βράση.
Διαλύουμε τον ντοματοπολτό με τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τσίλι (αν το θέλουμε καυτερό)
Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στο σαγανάκι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Προσθέτουμε το τυρί τριμμένο στο χέρι, ανακατεύουμε, και το αφήνουμε μέχρι να μείνει με την λαδιά του.
Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω: Σλουρπ !!!!