Ζει σε ζεστές περιοχές, κατά κοπάδια και περισσότερο στον αφρό ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το χειμώνα αντίθετα παραμένει στο βυθό σε βάθος 100-200 μέτρα.
Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε:
Γαύρο φρέσκο
Αλάτι χονδρό
Ξύδι
Καλαμποκέλαιο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τον γαύρο και κόβουμε το κεφάλι. Μετά τον πλένουμε με νερό, τον τοποθετούμε σε σειρές σε ένα λεκανάκι, και του ρίχνουμε αρκετό χονδρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί σε στρώσεις εναλλάξ γαύρο, αλάτι και τον σκεπάζουμε με ξύδι. Μετά από 24 ώρες βγάζουμε τον γαύρο από το λεκανάκι και αφού του αφαιρέσουμε τα κόκαλα τον βάζουμε σε ένα μπολ. Τον σκεπάζουμε με καλαμποκέλαιο και αφήνουμε στο ψυγείο όπου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα!

Πηγή: http://www.mOm.gr






