Σελίδα 1 από 1
Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Δημοσιεύτηκε: Παρ 03 Απρ 2009, 11:47
από Kariatida
Όσοι έχουν επισκεφτεί την Αλόννησο εκτός από την φυσική ομορφιά της σίγουρα θυμούνται και τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά της! Για όσους δεν είχαν την τύχη να βρεθούν στην Αλόννησο μπορούν να δοκιμάσουν τα αμυγδαλωτά στο σπίτι τους με μια απλή συνταγή και μια μέρα υπομονή!
Υλικά
3 ποτήρια τριμμένο αμύγδαλο
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού (1 λεμόνι)
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά ρίχνουμε το ανθόνερο και ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να πήξει.
Όταν το μίγμα είναι έτοιμο πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σαν αστεράκια όπως στη φωτογραφία. Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να στεγνώσουν, για μία ημέρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστούμε την κυρία Τασία Μαλαματένιου από την Στενή Βάλα Αλοννήσου, για τη συνταγή!
Πηγη: Newsletter mOm
Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Δημοσιεύτηκε: Παρ 03 Απρ 2009, 12:02
από Casandra
Αλόννησο μπορεί να μην έχω πάει ακόμα, αλλά τα αμυγδαλωτά της τα ξέρω. Είναι πεντανόστημα.
Έχω και εγώ μια συνταγή αμυγδαλωτών, αλλά αυτά τα ψήνουμε στον φούρνο. Γίνονται σαν μπισκότα χωρίς να είναι σκληρά όπως τα μπισκότα.
Αυτή η συνταγή βέβαια, δεν είναι 'αμυγδαλωτα Αλοννήσου' αλλά "απλά αμυγδαλωτά".
μμμ να' χαμε τώρα μερικά και έναν ελληνικό καφέ
Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Δημοσιεύτηκε: Παρ 03 Απρ 2009, 12:09
από Kariatida
Αν ξερεις τη συνταγη, χωσε την εδω να χουμε να τους λιγωνουμε καθε φορα
Και μην πινς καφε...πιν βιλουδο
Φιλάκια Φιλάκια
Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Δημοσιεύτηκε: Παρ 03 Απρ 2009, 12:21
από Spirit oF Fire
Θα τηνε δοκιμάσω =Ρ κι αν πετύχει, στα επόμενα γεννέθλιά μου, θα τηνε δοκιμάσετε κι εσείς =Ρ
Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Δημοσιεύτηκε: Παρ 03 Απρ 2009, 22:46
από Casandra
Την συνταγή την είχα βρει σε ένα αγγλικό περιοδικό μαγειρικής, το οποίο και δεν έχω πλέον.
Δοσολογία υλικών δεν θυμάμαι.
Αυτό που θυμάμαι είναι πως ανακάτευα το τριμμένα αμύγδαλα με την ζάχαρη. Μετά χτυπούσα τα ασπράδια 2 αυγών μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Μετά, έβαζες στην μαρέγκα μικρές ποσότητες από το στερεό μίγμα και το ανακάτευες αργά για να μην "πέσει" η μαρέγκα. Το όλο μίγμα, το έπλαθες σε ό,τι σχέδιο ήθελες και το έψηνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 για 15' - 20'. Μέχρι να ροδίσουν τέλως πάντων, παίζει ρόλο και το είδος φούρνου που έχει ο καθένας. Τα αφήνεις να κρυώσουν λίγο και μετά ... τους αλλάζεις τα φώτα
Γινόταν άλλο πράγμα!
ΥΓ. Μιας και την θυμήθηκα την συνταγή, όπως την θυμήθηκα, θα προσπαθήσω να την αναδημιουργήσω
Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 04 Απρ 2009, 14:35
από Kariatida
Τελεια
Let's eat!!
Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 04 Απρ 2009, 14:38
από ELectriE
Όλα καλά, όμως το ανθόνερο τι στο καλό είναι και πού το βρίσκεις;;;
Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 04 Απρ 2009, 14:42
από Kariatida
To ανθονερο το βρισκεις στο σουπερ μαρκετ, ειναι εκχυλισματα ανθων. Το χρησιμοποιουν σε πολλα γλυκα. Στον Χατζη θεσσαλονικης σερβιρουν το καζαν ντιμπι με ανθονερο (αν και προσωπικα δεν μου αρεσει).
Η προγιαγια μου η Πελαγία (γιαγιά του μπαμπα μου) εβαζε ανθονερο για να καθαριζει το πρόσωπό της κάθε βράδυ και μοσχοβολούσε. Βεβαια δεν θα το συνιστουσα καλοκαιρι γιατι θα σας φαν μυγες και κουνουπια :Ρ Υπαρχει το ανθονερο γενικως και το ροδονερο. Και τα δυο ταιριαζουν σε γιορτινα κουλυρακια (κυριως Πασχαλιατικα). Αυτά
.