Ντοματόριζο στο φούρνο
Δημοσιεύτηκε: Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:40
Υλικά:
Ένα ταψί
Ντομάτες μεγάλες (όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά)
Ρύζι (κατά προτίμηση άγριο)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
Τυρί φέτα (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός (αυτός πάει παντού ως γνωστόν)
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις στρώνουμε πάνω στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω σ’ αυτές λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρύζι (άγριο) και λίγο δυόσμο.
Ύστερα βάζουμε άλλη μια στρώση από ντομάτες, ρίχνοντας πάνω λίγη ζάχαρη, αλάτι και μαϊντανό.
Αν θέλουμε το φαγητό μας να γίνει πιο πλούσιο, μπορούμε να κάνουμε περισσότερες στρώσεις ντομάτας (με ρύζι, αλάτι, ζάχαρη, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και δυόσμο)
(Προαιρετικά τρίβουμε με τα χεράκια μας από πάνω τυρί φέτα)
Όταν έχουμε τελειώσει με τις στρώσεις, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά (εξαρτάται απ’ τον φούρνο, ο δικός μου είναι σουπερ)
Δέκα λεπτά πριν το 50λεπτο βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες από την κουζίνα μου και που έφτιαξα εψές.
Σημείωση: Είναι πανεύκολο!
(Α, και έχει ακόμη ένα καλό, ότι όσο περισσέψει το βάζουμε σε ένα τάπερ στο ψυγείο και τρώμε την άλλη μέρα κατευθείαν μόλις επιστρέψουμε απ’ τη δουλειά.
Μάλιστα κρύο είναι πιο νόστιμο!)
Ένα ταψί
Ντομάτες μεγάλες (όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά)
Ρύζι (κατά προτίμηση άγριο)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
Τυρί φέτα (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός (αυτός πάει παντού ως γνωστόν)
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις στρώνουμε πάνω στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω σ’ αυτές λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρύζι (άγριο) και λίγο δυόσμο.
Ύστερα βάζουμε άλλη μια στρώση από ντομάτες, ρίχνοντας πάνω λίγη ζάχαρη, αλάτι και μαϊντανό.
Αν θέλουμε το φαγητό μας να γίνει πιο πλούσιο, μπορούμε να κάνουμε περισσότερες στρώσεις ντομάτας (με ρύζι, αλάτι, ζάχαρη, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και δυόσμο)
(Προαιρετικά τρίβουμε με τα χεράκια μας από πάνω τυρί φέτα)
Όταν έχουμε τελειώσει με τις στρώσεις, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά (εξαρτάται απ’ τον φούρνο, ο δικός μου είναι σουπερ)
Δέκα λεπτά πριν το 50λεπτο βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες από την κουζίνα μου και που έφτιαξα εψές.
Σημείωση: Είναι πανεύκολο!
(Α, και έχει ακόμη ένα καλό, ότι όσο περισσέψει το βάζουμε σε ένα τάπερ στο ψυγείο και τρώμε την άλλη μέρα κατευθείαν μόλις επιστρέψουμε απ’ τη δουλειά.
Μάλιστα κρύο είναι πιο νόστιμο!)