Ψητός σολομός με σουσάμι
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 05 Φεβ 2009, 12:33
Υλικά για δύο άτομα:
2 φιλέτα σολομό
2 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. της σούπας μέλι
1 κουτ. της σούπας ξίδι
1 κουτ. της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
2 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
300 γραμ. πράσινα λαχανικά (φασολάκια, κολοκυθάκια, μπιζέλια, σπαράγγια και μπρόκολα)
Εκτέλεση:
Ζεματάτε τα λαχανικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5', για να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να μείνουν τραγανά. Τα σουρώνετε.
Βάζετε τον σολομό σε ένα μπολάκι και τον περιχύνετε με σάλτσα σόγιας, μέλι - ελαφρά ζεσταμένο - και ξύδι. Γυρίζετε τα φιλέτα μέσα στο μπολ και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Ρίχνετε 1 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο στο τηγάνι και το ζεσταίνετε. Βάζετε μέσα τα φιλέτα και τα περιχύνετε με μια κουταλιά σησαμέλαιο.
Τα ψήνετε για 3' από την κάθε πλευρά, τα βγάζετε, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και γαρνίρετε με τα βραστά λαχανικά.
2 φιλέτα σολομό
2 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. της σούπας μέλι
1 κουτ. της σούπας ξίδι
1 κουτ. της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
2 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
300 γραμ. πράσινα λαχανικά (φασολάκια, κολοκυθάκια, μπιζέλια, σπαράγγια και μπρόκολα)
Εκτέλεση:
Ζεματάτε τα λαχανικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5', για να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να μείνουν τραγανά. Τα σουρώνετε.
Βάζετε τον σολομό σε ένα μπολάκι και τον περιχύνετε με σάλτσα σόγιας, μέλι - ελαφρά ζεσταμένο - και ξύδι. Γυρίζετε τα φιλέτα μέσα στο μπολ και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Ρίχνετε 1 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο στο τηγάνι και το ζεσταίνετε. Βάζετε μέσα τα φιλέτα και τα περιχύνετε με μια κουταλιά σησαμέλαιο.
Τα ψήνετε για 3' από την κάθε πλευρά, τα βγάζετε, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και γαρνίρετε με τα βραστά λαχανικά.