Ψάρια λεμονάτα! (Συνταγη mOm)
Δημοσιεύτηκε: Τρί 03 Φεβ 2009, 16:45
Αν έχετε την τύχη να δοκιμάσετε τα «ψάρια λεμονάτα» μαγειρεμένα από ψαρά πάνω στο καΐκι θα τα θυμόσαστε για πολύ καιρό. Είναι ένα φαγητό που μαγειρεύουν πολύ συχνά οι ψαράδες της Αλοννήσου στα καΐκια τους. Τα ψάρια πάνε κατευθείαν από τα δίχτυα στη χαμηλή κατσαρόλα (ή σε φαρδύ τηγάνι).
Υλικά
1 κιλό φρέσκα ψάρια (σκορπίνες, γόπες, σκαθάρια, λυθρίνια και κάθε άλλο φρέσκο ψάρι), καθαρισμένα και αλατισμένα
1 ματσάκι σέλινο
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1/2 ντομάτα σε φέτες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Χυμό από ένα λεμόνι (δοκιμάζετε και κατά βούληση)
νερό
Διαδικασία
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα (ή φαρδύ τηγάνι) βάζουμε τα λαχανικά μετά τα ψάρια και τέλος στρώνουμε τις φέτες ντομάτας. Ρίχνουμε το λάδι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να μην σκεπαστούν τα ψάρια. Με σκεπασμένη την κατσαρόλα τα βράζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι το κρέας του ψαριού να ξεκολλήσει από το κόκαλο. Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και αφού πάρει μία βράση τα βγάζουμε από την φωτιά και τα σερβίρουμε.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με πατατοσαλάτα με ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό, ή με ανάμεικτο άγριο ρύζι.
Καλή σας όρεξη!
Πηγη: Newsletter mOm
Υλικά
1 κιλό φρέσκα ψάρια (σκορπίνες, γόπες, σκαθάρια, λυθρίνια και κάθε άλλο φρέσκο ψάρι), καθαρισμένα και αλατισμένα
1 ματσάκι σέλινο
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1/2 ντομάτα σε φέτες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Χυμό από ένα λεμόνι (δοκιμάζετε και κατά βούληση)
νερό
Διαδικασία
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα (ή φαρδύ τηγάνι) βάζουμε τα λαχανικά μετά τα ψάρια και τέλος στρώνουμε τις φέτες ντομάτας. Ρίχνουμε το λάδι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να μην σκεπαστούν τα ψάρια. Με σκεπασμένη την κατσαρόλα τα βράζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι το κρέας του ψαριού να ξεκολλήσει από το κόκαλο. Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και αφού πάρει μία βράση τα βγάζουμε από την φωτιά και τα σερβίρουμε.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με πατατοσαλάτα με ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό, ή με ανάμεικτο άγριο ρύζι.
Καλή σας όρεξη!
Πηγη: Newsletter mOm