Μελιτζάνες ρολό με κιμά

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2366
Εγγραφή: Δευ 21 Μάιος 2007, 17:45
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Μελιτζάνες ρολό με κιμά

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Κυρ 14 Δεκ 2008, 09:58

για 6 άτομα

Yλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες
σησαμέλαιο για το τηγάνι
400 γρ. κιμά σόγιας
2 κρεμμύδια τριμμένα
50 γραμμ. φρυγανιά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 κιλό ντομάτες χωρίς τα σπόρια και τις φλούδες
1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
½ φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο1
κ.κ. κόκκινο πιπέρι τσίλι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε πολύ λεπτές φέτες (χρησιμοποιούμε μαντολίνο αν διαθέτουμε), αλατίζουμε κάθε φέτα και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βράζουμε σε νερό τον κιμά σόγιας, τον σουρώνουμε και τον πλάθουμε μαζί με τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, την πιπεριά, το τσίλι και όσο αλάτι θέλουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει περίπου για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ σκουπίζουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και τις τηγανίζουμε. Μόλις γίνουν τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα στον πάτο. Παίρνουμε ένα μικρό μπαλάκι από κιμά και το πλάθουμε σε οβάλ κεφτεδάκι. Τοποθετούμε το κεφτεδάκι στην άκρη της μελιτζάνας και το γυρίζουμε σε ρολό. Τοποθετούμε στο ταψί με την άκρη από την κάτω μεριά. Οταν τελειώσουν όλα τα ρολά, τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

• Για το καθάρισμα των vτoματών: Χαράζουμε ένα Χ στο κάτω μέρος τους και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα γεμάτη με καυτό νερό για 2 λεπτά. Τις σoυρώνoυμε και μόλις κρυώσoυν τις ξεφλουδίζoυμε, τις κόβουμε στη μέση, πετάμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Παραλλαγή συνταγής από: τη Μίνα Κακανιά, ΒΗΜΑgourmet
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”