Ριζότο της Άννας
Δημοσιεύτηκε: Παρ 31 Οκτ 2008, 17:31
Υλικά:
2 φλιτζάνια ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 ντομάτες
μανιτάρια (προαιρετικά)
μαϊντανός
ένας κύβος λαχανικών (βιολογικός κατά προτίμηση)
ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (ή και λευκό)
αλάτι-πιπέρι
λίγο ταμπάσκο (ανάλογα με τις προτιμήσεις)
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το μαϊντανό.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί. Έπειτα, προσθέτουμε με τη σειρά τον κύβο, τα μανιτάρια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και ταμπάσκο. Το μυστικό, είναι να τα προσθέτουμε σιγά-σιγά έτσι ωστε να τα αφησουμε να "ανταλλάξουν" τα συστατικα τους.
Μετά προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγη ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε ο κρασί. Μόλις το "πιει" ολο το κρασί, προσθέτουμε νερο (αναλογα με την ποσότητα του ρυζιού) και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Σε λίγη ώρα το ριζότο θα είναι έτοιμο.
2 φλιτζάνια ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 ντομάτες
μανιτάρια (προαιρετικά)
μαϊντανός
ένας κύβος λαχανικών (βιολογικός κατά προτίμηση)
ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (ή και λευκό)
αλάτι-πιπέρι
λίγο ταμπάσκο (ανάλογα με τις προτιμήσεις)
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το μαϊντανό.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί. Έπειτα, προσθέτουμε με τη σειρά τον κύβο, τα μανιτάρια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και ταμπάσκο. Το μυστικό, είναι να τα προσθέτουμε σιγά-σιγά έτσι ωστε να τα αφησουμε να "ανταλλάξουν" τα συστατικα τους.
Μετά προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγη ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε ο κρασί. Μόλις το "πιει" ολο το κρασί, προσθέτουμε νερο (αναλογα με την ποσότητα του ρυζιού) και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Σε λίγη ώρα το ριζότο θα είναι έτοιμο.