Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα
Δημοσιεύτηκε: Παρ 31 Οκτ 2008, 13:49
Υλικά:
Για τη γέμιση:
2 κιλά κόκκινη Κολοκύθα
3 κουτ. σούπας Λάδι
2 κουτ. σούπας Μέλι
1 κουτ. γλυκού Κανέλα
½ φλιτζ. Τσαγιού Καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη (προαιρετικά)
Για το φύλλο
½ κιλό Αλεύρι
½ φλιτζ. Λάδι
1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ
Ελάχιστο Αλάτι
1 ½ φλιτζ. Τσαγιού Νερό ή ζουμί από αυτό που έβρασε το κολοκύθι
Κορν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κολοκύθα. Την καθαρίζουμε, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Τη σραγγίζουμε και, αφού φύγουν τα πολλά νερά, την τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα και τη δένουμε, την κρεμάμε κάπου, για να στραγγίσει πιο πολύ το υγρό της. Την αφήνουμε έτσι κάμποσες ώρες ή μία νύχτα. Ετοιμάζουμε το φύλο. Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, το λάδι και τόσο νερό, όσο ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αφήνουμε το ζυμάρι να μείνει περίπου 39 λεπτά, πριν το ανοίξουμε. Αδειάζουμε εν τω μεταξύ την κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, την κανέλα και την καρυδόψιχα. Ανοίγουμε 2 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε και τα στρώνουμε πάνω από τη γέμιση. Αλείφουμε την πίτα με λάδι, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Μπορούμε να τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με μέλι.
http://www.mamakouzina.tv/gr_recipy.asp ... &sid2=null
Για τη γέμιση:
2 κιλά κόκκινη Κολοκύθα
3 κουτ. σούπας Λάδι
2 κουτ. σούπας Μέλι
1 κουτ. γλυκού Κανέλα
½ φλιτζ. Τσαγιού Καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη (προαιρετικά)
Για το φύλλο
½ κιλό Αλεύρι
½ φλιτζ. Λάδι
1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ
Ελάχιστο Αλάτι
1 ½ φλιτζ. Τσαγιού Νερό ή ζουμί από αυτό που έβρασε το κολοκύθι
Κορν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κολοκύθα. Την καθαρίζουμε, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Τη σραγγίζουμε και, αφού φύγουν τα πολλά νερά, την τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα και τη δένουμε, την κρεμάμε κάπου, για να στραγγίσει πιο πολύ το υγρό της. Την αφήνουμε έτσι κάμποσες ώρες ή μία νύχτα. Ετοιμάζουμε το φύλο. Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, το λάδι και τόσο νερό, όσο ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αφήνουμε το ζυμάρι να μείνει περίπου 39 λεπτά, πριν το ανοίξουμε. Αδειάζουμε εν τω μεταξύ την κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, την κανέλα και την καρυδόψιχα. Ανοίγουμε 2 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε και τα στρώνουμε πάνω από τη γέμιση. Αλείφουμε την πίτα με λάδι, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Μπορούμε να τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με μέλι.
http://www.mamakouzina.tv/gr_recipy.asp ... &sid2=null