Δαμάσκηνα με μπέικον
Δημοσιεύτηκε: Κυρ 28 Σεπ 2008, 23:25
Χρόνος προετοιμασίας 30'
Χρόνος ψησίματος 15'
Υλικά
1/2 κιλό δαμάσκηνα ξερά
8-10 λωρίδες μπέικον
100 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
Βάλτε τα δαμάσκηνα σε νερό, να φουσκώσουν μερικές ώρες. Στραγγίστε και σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί.
Σχίστε τα με το μαχαίρι από την μία πλευρά, αφαιρέστε με προσοχή το κουκούτσι και τοποθετήστε στη θέση του μισό καρύδι.
Χωρίστε τις λωρίδες του μπέικον κατά μήκος και κατά πλάτος στη μέση, δηλαδή κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια.
Τυλίξτε τα δαμάσκηνα με λωρίδες μπέικον και στερεώστε τες με οδοντογλυφίδες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε,
ψήστε τα σε φούρνο 200 C επί 15'.
Σερβίρετέ τα αμέσως.
Χρόνος ψησίματος 15'
Υλικά
1/2 κιλό δαμάσκηνα ξερά
8-10 λωρίδες μπέικον
100 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
Βάλτε τα δαμάσκηνα σε νερό, να φουσκώσουν μερικές ώρες. Στραγγίστε και σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί.
Σχίστε τα με το μαχαίρι από την μία πλευρά, αφαιρέστε με προσοχή το κουκούτσι και τοποθετήστε στη θέση του μισό καρύδι.
Χωρίστε τις λωρίδες του μπέικον κατά μήκος και κατά πλάτος στη μέση, δηλαδή κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια.
Τυλίξτε τα δαμάσκηνα με λωρίδες μπέικον και στερεώστε τες με οδοντογλυφίδες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε,
ψήστε τα σε φούρνο 200 C επί 15'.
Σερβίρετέ τα αμέσως.