Χούμους
Δημοσιεύτηκε: Τετ 24 Σεπ 2008, 17:45
Υλικά:
3 φλυτζάνια ρεβίθια (φουσκωμένα σε κρύο νερό από το βράδυ)
1/2 φλυτζάνι ταχίνι
1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε καλά τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε. Αφήνουμε κατά μέρος 2 κουταλιές από τα ρεβίθια για γαρνίρισμα.
Τα υπόλοιπα τα βάζουμε στο μπλέντερ ενόσω είναι ακόμη ζεστά. Ρίχνουμε το ταχίνι, αλάτι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να κτυπηθούν πολύ καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ λίγο λάδι και λίγο λεμόνι μέχρις ότου πετύχουμε μια λεία κρέμα. Εάν είναι σφικτή, προσθέτουμε λίγο απ το νερό που κρατήσαμε.
Βάζουμε το χούμους σε βαθιά πιατέλα και ρίχνουμε στη μέση τα ολόκληρα ρεβίθια. Ραντίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι και τέλος γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Πηγή: Νηστίσιμες Νοστιμιές και Συνταγές με Σόγια, της Μαρούλας Επιφανίου Περώ, εκδόσεις Κ. Επιφανίου Κύπρος
3 φλυτζάνια ρεβίθια (φουσκωμένα σε κρύο νερό από το βράδυ)
1/2 φλυτζάνι ταχίνι
1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε καλά τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε. Αφήνουμε κατά μέρος 2 κουταλιές από τα ρεβίθια για γαρνίρισμα.
Τα υπόλοιπα τα βάζουμε στο μπλέντερ ενόσω είναι ακόμη ζεστά. Ρίχνουμε το ταχίνι, αλάτι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να κτυπηθούν πολύ καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ λίγο λάδι και λίγο λεμόνι μέχρις ότου πετύχουμε μια λεία κρέμα. Εάν είναι σφικτή, προσθέτουμε λίγο απ το νερό που κρατήσαμε.
Βάζουμε το χούμους σε βαθιά πιατέλα και ρίχνουμε στη μέση τα ολόκληρα ρεβίθια. Ραντίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι και τέλος γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Πηγή: Νηστίσιμες Νοστιμιές και Συνταγές με Σόγια, της Μαρούλας Επιφανίου Περώ, εκδόσεις Κ. Επιφανίου Κύπρος