ΥΛΙΚΑ
3 Μελιτζάνες
3 Κολοκυθάκια
10 Πιπεριές πράσινες
1 ξερό Κρεμμύδι
1 σκελίδα Σκόρδο
½ kg τυρί Φέτα
½ kg Κεφαλογραβιέρα
500gr Ντομάτα Κονκασέ
Ρίγανη
Ζάχαρη
Αλάτι, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα: πλένουμε όλα τα λαχανικά και κόβουμε σε φέτες ενός εκατοστού τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Τις πιπεριές τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις πλένουμε, χωρίς όμως να τις κόψουμε. Τις θέλουμε ολόκληρες! Την φέτα την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ώστε να μπορούμε εύκολα να την τρίψουμε πάνω από το φαγητό και την κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι που θα χρησιμοποιήσουμε για την σάλτσα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λάδι στον πάτο και όταν κάψει αρχίζουμε το τηγάνισμα των λαχανικών. Τα τηγανίζουμε κι από τις δύο μεριές, τόσο όσο να πάρουν ένα ελαφρώς καφετί χρώμα , ή όπως λέμε να ‘αρπάξουν’. Προσέξτε να μην έχετε πολύ δυνατή φωτιά και σας καίγονται χωρίς να ψήνονται καθόλου. Τελευταίες τηγανίζουμε τις πιπεριές ολόκληρες, ίσα ίσα να πάρουν λίγο χρώμα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λάδι κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
Καλό είναι να τοποθετούμε τα τηγανισμένα λαχανικά σε μια πιατέλα, πάνω στην οποία έχουμε απλώσει χαρτί κουζίνας, για να απορροφάει το πολύ λάδι.
Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα φτιάχνουμε μια γρήγορη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις όλων των υλικών.
Σε ένα ευρύχωρο πυρέξ βάζουμε με τον εξής τρόπο όλα τα υλικά: μία στρώση με όλες τις μελιτζάνες – από πάνω τριμμένη φέτα και κομματάκια κεφαλογραβιέρας – μία στρώση με όλα τα κολοκυθάκια – από πάνω τριμμένη φέτα και κομματάκια κεφαλογραβιέρας – μια στρώση πιπεριές – σε όλο το πυρέξ περιχύνουμε την σάλτσα ομοιόμορφα – άλλη μία δόση φέτα και κεφαλογραβιέρα για την κορυφή του φαγητού.
Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς κελσίου. Ουσιαστικά χρειάζεται να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα λαχανικα
Σημ. αντι τηγανησματος για πιο υγεινα και πιο ευκολα μπορουμε να ραντισουμε τα λαχανικα με λαδι και να τα ψησουμε στο γκριλ. Επισης εγω βαζω μπεσαμελ στο τελος, καλη ορεξη