Σελίδα 1 από 1

Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας

Δημοσιεύτηκε: Παρ 02 Μάιος 2008, 18:35
από liakos622
Συστατικά

* 24 σου μικρά
* 750 γραμ. παγωτό βανίλια, έτοιμο
* ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
* 250 mΙ γάλα
* 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
* 50 γραμ. ζάχαρη
* 40 γραμ. βούτυρο
* 50 mΙ κρέμα γάλακτος






Συνταγή

Γεμίζετε τα μικρά σου, χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής, με ένα καλό πα­γωτό βανίλια.

Τα αφήνετε στην κατάψυξη έως ότου τα σερβίρετε.

Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα σοκολάτας:

Βράζετε σε μπεν μαρί το γάλα με την κρέ­μα γάλακτος, τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη ζάχαρη.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομ­ματάκια. Ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε τα προφιτερόλ παγωτού σε μπο­λάκια και καθένας τα περιχύνει με ζεστή σάλτσα σοκολάτας, τόση όση επιθυμεί.