Συστατικά
* 500 γραμ. ρεβίθια
* 250 γραμ. φέτα
* 250 γραμ. ανθότυρο
* 1 αυγό
* 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
* 1 κουταλιά αλάτι
* λίγο πιπέρι
* φύλλα φρέσκου δυόσμου
* 2 κουταλιές αλεύρι
* αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
Συνταγή
Βάζετε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε κατσαρόλα για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Στη συνέχεια τα αλέθετε μέχρι να γίνουν πουρές.
Κατόπιν τρίβετε το κρεμμύδι για να γίνει πολτός και κόβετε τα τυριά σε πολύ μικρά κομμάτια. Αναμειγνύετε τα παραπάνω υλικά μαζί με το αυγό, τα φύλλα δυόσμου, το πιπέρι και το αλάτι.
Πλάθοντας φτιάχνετε κεφτέδες, τους οποίους αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλετε οι ρεβιθοκεφτέδες σας να γίνουν πιο πικάντικοι, αντί για φύλλα δυόσμου προσθέτετε κύμινο και λιωμένο σκόρδο.