Αρελομαγειρέματα
Δημοσιεύτηκε: Κυρ 26 Ιούλ 2020, 12:23
Τελευταία μαγειρεύω πολύ λαχανικό και ελάχιστο κρεατικό
ο Τζόνι μου πήρε και έναν ΓΑΜΑΤΟ ατμομάγειρα 3 ορόφων
και πολύ συχνά τον χρησιμοποιώ για λαχανικά...
πιπεριές κέρατα (με λίγο τυράκι μέσα ενίοτε), καρότα, κολοκυθάκια, μπρόκολο
είναι αυτά που φτιάχνω στον ατμό πολύ συχνά
επίσης ατμίζω αντί να βράζω τα αυγά (που δεν τηγανίζω εννοείται)
Δυο φαγητούλια θα σας πω σήμερα, το ένα από ατμομάγειρα
το άλλο στο φούρνο.. πασίγνωστα και τα δύο
Μελιτζανοσαλάτα
Βάζω 3 φλάσκες στον ατμό
τις βγάζω, τις ξεφλουδίζω, τις κόβω σε κομμάτια και τις αφήνω στο
στραγγιστήρι με αλάτι για 1 ώρα περίπου, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά τους
Μετά παίρνω τα κομμάτια, τα βάζω στο μούλτι, ρίχνω 1 κουταλιά σούπας λάδι,
2 ή 3 κουταλιές ξύδι, 1-2 κουταλιές ΜΙΚΡΕΣ μαγιονέζα, (προαιρετικό αυτό)
λίγο ακόμα αλάτι, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
και μισό φακελάκι καρυδόψυχα που έχω τρίψει στο μούλτι πριν ρίξω τις μελιτζάνες
και τα υπόλοιπα μέσα.
Χτυπάω και το αποτέλεσμα είναι μια υπέροχη μελιτζανοσαλάτα που βάζω
σε μεγαλούτσικο γυάλινο βάζο (όπως αυτά που παιρνουν μέλι πχ) και μετά στο ψυγείο.
Η συγκεκριμένη μελιτζανοσαλάτα έχει ελάχιστη θερμιδικη επιβάρυνση
και όταν κάνεις δίαιτα (που ψιλοσφηνώνει κι ο πιο καλός σε λειτουργία εντέρου, γιατί
ο οργανισμός αντιδρά στη μείωση τροφής) σε στέλνει το πρωί στην τουαλέτα
με το που θα πιεις το καφεδάκι σου.
Με τη μελιτζανοσαλάτα (4-5 κουταλιές σούπας την ημέρα όλη μέρα αλλά όχι με τη μία)
και την πολύ μικρή ποσότητα τροφής που προσλαμβάνω γενικότερα
εδώ και 12 μέρες, έχω ήδη χάσει 4 κιλά και προχωράω, ΧΩΡΙΣ να πεινάω.
Πάμε στο ΜΠΡΙΑΜ που φτιάχνω σήμερα
γεμίζω το ταψί με λίγο νεράκι στον πάτο
κόβω 1 μεγάλο κρεμύδι σε ροδέλες και το απλώνω στο ταψί
κόβω πατάτες σε ροδέλες καθώς και καρότα (2) σε ροδέλες και τα απλώνω πάνω απ'το κρεμύδι
μετά κόβω μελιτζάνα φλάσκα ή και τις μικρότερες πάλι σε ροδέλες (κόβω και μια σκελίδα
σκόρδο σε κομματάκια που ρίχνω από πάνω) και την/τις απλώνω πάνω απ'τις πατάτες
τέλος κόβω κολοκυθάκια σε ροδέλες που απλώνω πάνω από τις μελιτζάνες
[δε βάζω τα κολοκυθάκια ακριβώς πάνω απ'τις πατάτες, γιατί κολοκύθι και πατάτα
εχω διαπιστώσει πως δεν πολυ-ταιριάζουν και δεν ψήνονται καλά όταν αγγίζονται
γι'αυτό και βάζω μελιτζάνες ενδιάμεσα]
ρίχνω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, φρέσκο μαϊδανό και αποξηραμένο δυόσμο
πάνω απο κάθε στρώση και πριν βάλω το ταψί στο φούρνο, περνάω όλο
το ταψι με ελαιόλαδο του Θεούλη (και της Καλαμάτας κατά προτίμηση
)
Όταν βγει το ταψί απ'το φούρνο, έχουμε ένα νοστιμότατο φαγάκι
Καλή όρεξη
ο Τζόνι μου πήρε και έναν ΓΑΜΑΤΟ ατμομάγειρα 3 ορόφων
και πολύ συχνά τον χρησιμοποιώ για λαχανικά...
πιπεριές κέρατα (με λίγο τυράκι μέσα ενίοτε), καρότα, κολοκυθάκια, μπρόκολο
είναι αυτά που φτιάχνω στον ατμό πολύ συχνά
επίσης ατμίζω αντί να βράζω τα αυγά (που δεν τηγανίζω εννοείται)
Δυο φαγητούλια θα σας πω σήμερα, το ένα από ατμομάγειρα
το άλλο στο φούρνο.. πασίγνωστα και τα δύο
Μελιτζανοσαλάτα
Βάζω 3 φλάσκες στον ατμό
τις βγάζω, τις ξεφλουδίζω, τις κόβω σε κομμάτια και τις αφήνω στο
στραγγιστήρι με αλάτι για 1 ώρα περίπου, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά τους
Μετά παίρνω τα κομμάτια, τα βάζω στο μούλτι, ρίχνω 1 κουταλιά σούπας λάδι,
2 ή 3 κουταλιές ξύδι, 1-2 κουταλιές ΜΙΚΡΕΣ μαγιονέζα, (προαιρετικό αυτό)
λίγο ακόμα αλάτι, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
και μισό φακελάκι καρυδόψυχα που έχω τρίψει στο μούλτι πριν ρίξω τις μελιτζάνες
και τα υπόλοιπα μέσα.
Χτυπάω και το αποτέλεσμα είναι μια υπέροχη μελιτζανοσαλάτα που βάζω
σε μεγαλούτσικο γυάλινο βάζο (όπως αυτά που παιρνουν μέλι πχ) και μετά στο ψυγείο.
Η συγκεκριμένη μελιτζανοσαλάτα έχει ελάχιστη θερμιδικη επιβάρυνση
και όταν κάνεις δίαιτα (που ψιλοσφηνώνει κι ο πιο καλός σε λειτουργία εντέρου, γιατί
ο οργανισμός αντιδρά στη μείωση τροφής) σε στέλνει το πρωί στην τουαλέτα
με το που θα πιεις το καφεδάκι σου.
Με τη μελιτζανοσαλάτα (4-5 κουταλιές σούπας την ημέρα όλη μέρα αλλά όχι με τη μία)
και την πολύ μικρή ποσότητα τροφής που προσλαμβάνω γενικότερα
εδώ και 12 μέρες, έχω ήδη χάσει 4 κιλά και προχωράω, ΧΩΡΙΣ να πεινάω.
Πάμε στο ΜΠΡΙΑΜ που φτιάχνω σήμερα
γεμίζω το ταψί με λίγο νεράκι στον πάτο
κόβω 1 μεγάλο κρεμύδι σε ροδέλες και το απλώνω στο ταψί
κόβω πατάτες σε ροδέλες καθώς και καρότα (2) σε ροδέλες και τα απλώνω πάνω απ'το κρεμύδι
μετά κόβω μελιτζάνα φλάσκα ή και τις μικρότερες πάλι σε ροδέλες (κόβω και μια σκελίδα
σκόρδο σε κομματάκια που ρίχνω από πάνω) και την/τις απλώνω πάνω απ'τις πατάτες
τέλος κόβω κολοκυθάκια σε ροδέλες που απλώνω πάνω από τις μελιτζάνες
[δε βάζω τα κολοκυθάκια ακριβώς πάνω απ'τις πατάτες, γιατί κολοκύθι και πατάτα
εχω διαπιστώσει πως δεν πολυ-ταιριάζουν και δεν ψήνονται καλά όταν αγγίζονται
γι'αυτό και βάζω μελιτζάνες ενδιάμεσα]
ρίχνω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, φρέσκο μαϊδανό και αποξηραμένο δυόσμο
πάνω απο κάθε στρώση και πριν βάλω το ταψί στο φούρνο, περνάω όλο
το ταψι με ελαιόλαδο του Θεούλη (και της Καλαμάτας κατά προτίμηση

Όταν βγει το ταψί απ'το φούρνο, έχουμε ένα νοστιμότατο φαγάκι
Καλή όρεξη
