Ρε μάνα μου, άσε τους vegan και γράψε μας τη μακαρονο-συνταγή να πάρουμε καμιά ιδέαTwo-Spirited έγραψε: Ναι βασικα αν εισαι βιγκαν οπου πας πεινας. ενω ετσι οταν παω πχ σε συγγενεις φευγω με το δικο τους ταπερακι χιχι.
Οι Συνταγές του Αντώνη
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Για καρμπονάρα υλικα. (δεν μπορω να γραφω γραμμαρια και τετοια. οι αναλογιες για μενα πανε οπτικα και ειναι θεμα γουστου).
Αυγό (1 νομιζω ειναι αρκετο)
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος.
1ματσάκι μαϊντανο.
μακαρονια (σπαγέτι νουμερο 10)
μπέικον ή ζαμπον (οσο θέλουμε)
γκουντα τριμμένο και κεφαλοτυρι τριμμένο (ανακατεμένα και παλι οσο μας αρέσει).
ψιλοκόβουμε το αλλαντικό και τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι (κατα προτίμηση ελιας) μέχρι να ροδίσει. παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατόνερο.
Οταν τα μακαρόνια γίνουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύτουμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά αν θέλουμε να γίνει το χρώμα πιο κοκκινωπο) επίσης μπορουμε να βάλουμε λίγο σκόρδο.
Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε τα αλλαντικά βάζουμε και τον μαϊντανο να δώσει γεύση και μετά απο λίγο το μίγμα με την κρέμα γάλακτος.
αφήνουμε την κρέμμα γάλακτος να ζεσταθει λίγο και ρίχνουμε όλο το μίγμα στα μακαρόνια.
Τα ζεσταινουμε λίγο με το μίγμα για να "δεσουν" και τα ανακατευουμε.
Σερβίρουμε με ανακατεμένο γκουντα και κεφαλοτύρι.
Σορυ αντώνη που το εγραψα εδω. απλα ηταν απαιτηση της ειρηνης.
Αυγό (1 νομιζω ειναι αρκετο)
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος.
1ματσάκι μαϊντανο.
μακαρονια (σπαγέτι νουμερο 10)
μπέικον ή ζαμπον (οσο θέλουμε)
γκουντα τριμμένο και κεφαλοτυρι τριμμένο (ανακατεμένα και παλι οσο μας αρέσει).
ψιλοκόβουμε το αλλαντικό και τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι (κατα προτίμηση ελιας) μέχρι να ροδίσει. παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατόνερο.
Οταν τα μακαρόνια γίνουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύτουμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά αν θέλουμε να γίνει το χρώμα πιο κοκκινωπο) επίσης μπορουμε να βάλουμε λίγο σκόρδο.
Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε τα αλλαντικά βάζουμε και τον μαϊντανο να δώσει γεύση και μετά απο λίγο το μίγμα με την κρέμα γάλακτος.
αφήνουμε την κρέμμα γάλακτος να ζεσταθει λίγο και ρίχνουμε όλο το μίγμα στα μακαρόνια.
Τα ζεσταινουμε λίγο με το μίγμα για να "δεσουν" και τα ανακατευουμε.
Σερβίρουμε με ανακατεμένο γκουντα και κεφαλοτύρι.
Σορυ αντώνη που το εγραψα εδω. απλα ηταν απαιτηση της ειρηνης.
-
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5853
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Δεν έχουμε μεγάλες διαφορές στην εκτέλεση. Εγώ βέβαια φτιάχνω σουφλέ, τα βάζω φούρνο. Αλείφω το ταψάκι πρώτα για να μη κολήσουν από κάτω , προσθέτω μια δόση μακαρόνια προσθέτω τα τριμμένα τυριά + κρέμα γάλακτος κ.ο.κ μέχρι να φτάσει λίγο πριν το χείλος στο ταψάκι γιατί έτσι και αλλιώς θα φουσκώσουν όλα αυτά και δεν θέλουμε να βγει απ έξω ούτε ένα μακαρόνι!!!!
Έχω καιρό να φτιάξω και τώρα που τα γράφω μου άνοιξε η όρεξη.
Έχω καιρό να φτιάξω και τώρα που τα γράφω μου άνοιξε η όρεξη.
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Υπάρχει μία σελίδα στο φατσοβιβλίο που λέγεται food bible και ανεβάζει κατά καιρούς κολάσιμες συνταγές. Είμαι και σε μία ακόμα που λέγεται foodgasmic, κι εκεί χαμός.
Σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα και αναμένουμε συνταγές και (γιατί όχι;) φωτογραφικό υλικό ;)
Σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα και αναμένουμε συνταγές και (γιατί όχι;) φωτογραφικό υλικό ;)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- kat_woman
- Επόπτης Δημοθοινίας
- Δημοσιεύσεις: 6095
- Εγγραφή: Πέμ 05 Μάιος 2011, 14:31
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 375 φορές
- Έλαβε Likes: 326 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Πήγα μια βόλτα στις σελίδες! Όχι απλά κολάσιμες, 2500 θερμίδες η μπουκιά οι συνταγές τουςKariatida έγραψε:Υπάρχει μία σελίδα στο φατσοβιβλίο που λέγεται food bible και ανεβάζει κατά καιρούς κολάσιμες συνταγές. Είμαι και σε μία ακόμα που λέγεται foodgasmic, κι εκεί χαμός.
Σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα και αναμένουμε συνταγές και (γιατί όχι;) φωτογραφικό υλικό ;)
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5853
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
- kat_woman
- Επόπτης Δημοθοινίας
- Δημοσιεύσεις: 6095
- Εγγραφή: Πέμ 05 Μάιος 2011, 14:31
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 375 φορές
- Έλαβε Likes: 326 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Ρε παιδιά έλεος! Πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος, όπως εγώ, με ελάχιστες αντιστάσεις στους πειρασμούς?
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- ArELa
- Founder-Administrator
- Δημοσιεύσεις: 66942
- Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Το food porn όμως δεν το ηξερες Κατ
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
- kat_woman
- Επόπτης Δημοθοινίας
- Δημοσιεύσεις: 6095
- Εγγραφή: Πέμ 05 Μάιος 2011, 14:31
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 375 φορές
- Έλαβε Likes: 326 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Χμ, κορίτσια με βίτσια!
@Βίκυ: όχι, το food porn δεν το ήξερα. Να και κάτι porn που μου διαφεύγει...
@Βίκυ: όχι, το food porn δεν το ήξερα. Να και κάτι porn που μου διαφεύγει...
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Ένας από τους μεγαλύτερους ρατσισμούς/διαχωρισμούς που κάνω και δεν ντρέπομαι καθόλου να το παραδεχτώ, είναι απέναντι σε όσους είτε δεν τρώνε, είτε τρώνε λίγο, είτε ρωτάνε το εκνευριστικό "καλά, κι αυτό θα φας?? Σου 'ρχεται να τους ψήσεις και να φας και τους ίδιους.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5853
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Πατάτες ογκρατέν
Υλικά
• 1½ κιλό πατάτες
• 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
• 5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 150 γραμ. γκούντα
• 100 γραμ. κασέρι
• 50 γραμ. κεφαλογραβιέρα
• 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 50 γραμ. φρέσκο γάλα
• 2 αυγά
• 1 κουτ. σούπας φυτίνη
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, για 30′ – 35′ μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε, (χλιαρές), τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φυτίνη και σοτάρουμε ελαφρά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπέικον.
Με λίγο βιτάμ, αλείφουμε ένα πυρέξ 24 x 30 εκ., στον πάτο και στα πλάγια.
Στρώνουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα απ᾿ το τηγάνι.
Έπειτα απλώνουμε και τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας όλη την κεφαλογραβιέρα και το ⅓ από τα άλλα τυριά.
Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.
Σ᾿ ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τ᾿ αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα περιχύνουμε πάνω στο φαγητό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 50′- 60′ περίπου, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.
Όταν γίνει, βγάζουμε το πυρέξ απ᾿ τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για ένα τέταρτο περίπου, κι έπειτα το κόβουμε και το σερβίρουμε.
— Αν θέλουμε, μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες μας μέσα σε γάλα, αντί για νερό, για να γίνουν πιο νόστιμες.
— Αν δεν μας ενδιαφέρουν οι θερμίδες αλλά η γεύση, αντί να τις βράσουμε, μπορούμε να τις τηγανίσουμε ελαφρά στο τηγάνι, με ελαιόλαδο.
πηγη: https://faghta-giagias.blogspot.com
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Για αυριο σας εχω μια εκπληξη (απο αυτα που ανεβασω στο ΦΒ μου) υπομονη ^_^. Ευκολο φθηνο και γευστικο πιατο.
-
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Κριθαράκι αλα two-spirited.
Αποτελεί τροποποίηση μιας συνταγής που βρήκα στο ίντερνετ.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/ ... ima-2.html
Μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων.
Υλικά
Κριθαράκι
κιμάς
καρότο ψιλοκομμένο.
αλάτι
πιπέρι (λιγο καυτερό και περισσότερο γλυκο κόκκινο),
σκόρδο.
Μαϊντανός.
ντοματίνι ψιλοκομμενο (κονσέρβα)
καλαμπόκι (εγω εβαλα απο κονσέρβα).
(δεν γράφω γραμμάρια γιατι την αναλογία την καθορίζει ο καθένας ανάλογα με το γούστο του).
____________
Εκτέλεση:
τσιγαρίζουμε τον κιμά σε ελάχιστο λάδι με αλάτι πιπέρι και σκόρδο και βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα.
Οταν ο κιμάς τσιγαριστεί βάζουμε όση ψιλοκομμένη ντομάτα θέλουμε και ανακατεύουμε για κανα πεντάλεπτο.
μετά βάζουμε νερο και το καρότο (αν το καλαμποκι ειναι ωμό τότε το βάζουμε τώρα αλλιώς προς στο τέλος).
Οταν μαγειρευτει το κριθαράκι το σουρώνουμε.
Οταν η σάλτσα μας χάσει το περισσότερο νερό της τότε την ανακατεύουμε με το κριθαράκι και μαϊντανό και περιμένουμε λιγο να μαζέψει τα υγρά της. Αν υπάρχει παραπανίσιο υγρό σουρώνουμε ξανα (εκτος αν μας αρέσει έτσι).
Στο τέλος μπορούμε να σερβίρουμε με γκούντα ή καποιο άλλο τυρί ή και χωρίς.
O κιμάς είναι χοιρινός αλλα για τους βιγκαν φαντάζομαι πως και με σόγια θα γινει γαμάτο καθως εχει πολλά μυρωδικά.
-
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5853
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Είναι δημόσιο βίντεο, οπότε μπορείτε να το δείτε. Αυτό έφτιαξα χθες. Δεν βγήκε ακριβώς έτσι, αλλά του έμοιαζε κολασμένα
https://www.facebook.com/TheFoodBibleLB ... =2&theater
https://www.facebook.com/TheFoodBibleLB ... =2&theater
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Ανώνυμε η έκβαση;AnonymosEreynhths έγραψε:
Δώσε συνταγές στον λαό σου.
Το Σ/Κ θα κάνω δοκιμή.
-
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5853
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5853
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Παστέλι με σοκολάτα
Συστατικά
200 γρ. σουσάμι
50 γρ. φυστίκια
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
300 γρ. μέλι
¼ κ.γ. αλάτι
Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μέθοδος Εκτέλεσης
-Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ξεχωριστά τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και το σουσάμι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
-Στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .
-Μόλις το μείγμα αρχίζει και πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά , προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα πιο λείο μείγμα.
-Απλώνουμε σε ένα σκεύος (20 Χ 30 εκ.) που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του και στις άκρες του κι αφήνουμε να κρυώσει . Μόλις ετοιμαστεί, κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και το αποθηκεύουμε.
Για να δαιτηρηθούν, τυλίγουμε με μεμβράνη το κάθε κομμάτι!
Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categorie ... f6ca3f8565
- Dihnekhs
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1620
- Εγγραφή: Δευ 03 Οκτ 2016, 16:39
- Irc ψευδώνυμο: DIHNEKHS
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 7 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Άντε να σου δώσω και 'γω μια συνταγή για τις μανάτικες "τραβηχτές" πίττες και θα με θυμηθείς....
Υλικά:
1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κιλό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ηλιέλο
1 κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
Τα ζυμώνεις όλα μαζί.Αφήνεις την ζύμη να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη τα χωρίζεις σε 12-14 μπαλάκια και τα αφήνεις πάλι για μισή ωρίτσα.
Μετά ανοίγεις τα μπαλάκια στο χέρι σου τραβηχτά, σε πίτα ανομοιόμορφη, σε σχήμα όμως μακρόστενο , ( ή με τον πλάστη, σε σχήματος έλλειψης, αν και δεν στο συστήνω, γι αυτό τις λέμε τραβηχτές γιατί τις απλώνουμε στο χέρι).
Τηγανίζεις σε μέτριο προς καυτό λάδι μέχρι να πάρουν όμορφο ψημένο χρώμα. Τις συνδυάζεις με τυρί ( καλύτερα γραβιέρα ή άλλο κίτρινο της αρεσκέιας σου) και καλαμάκι σουβλάκι. Βέβαια έχεις και πολλές άλλες δυνατότητες συνδυασμών. (Ένας εδω κάτω το έχει επάγγελμα και τον συδυασμό τον έχει ονομάσει "τριπλέτα", μάλλον και με κατοχύρωση του ονόματος και της ιδέας..
καλή επιτυχία, καλή όρεξη και καλές θερμίδες.... περιμένω σχόλια..
Υλικά:
1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κιλό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ηλιέλο
1 κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
Τα ζυμώνεις όλα μαζί.Αφήνεις την ζύμη να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη τα χωρίζεις σε 12-14 μπαλάκια και τα αφήνεις πάλι για μισή ωρίτσα.
Μετά ανοίγεις τα μπαλάκια στο χέρι σου τραβηχτά, σε πίτα ανομοιόμορφη, σε σχήμα όμως μακρόστενο , ( ή με τον πλάστη, σε σχήματος έλλειψης, αν και δεν στο συστήνω, γι αυτό τις λέμε τραβηχτές γιατί τις απλώνουμε στο χέρι).
Τηγανίζεις σε μέτριο προς καυτό λάδι μέχρι να πάρουν όμορφο ψημένο χρώμα. Τις συνδυάζεις με τυρί ( καλύτερα γραβιέρα ή άλλο κίτρινο της αρεσκέιας σου) και καλαμάκι σουβλάκι. Βέβαια έχεις και πολλές άλλες δυνατότητες συνδυασμών. (Ένας εδω κάτω το έχει επάγγελμα και τον συδυασμό τον έχει ονομάσει "τριπλέτα", μάλλον και με κατοχύρωση του ονόματος και της ιδέας..
καλή επιτυχία, καλή όρεξη και καλές θερμίδες.... περιμένω σχόλια..
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5853
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5853
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Σοκολατένιο κέϊκ σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα
Μια υπέροχη συνταγή για ένα πλούσιο σοκολατένιο κέικ, εμποτισμένο με φανταστικό μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ζαχαρούχου γάλακτος.
Ολοκληρώνεται με σοκολατένια σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας.
Το απόλυτο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ σοκολάτας:
1¾ φλ. τσαγιού αλεύρι
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
¾ φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη κακάο σε σκόνη
1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού στιγμιαίος καφές [ή 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό]
1 φλ. τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το καραμελένιο σιρόπι σοκολάτας:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [400 γρ.]
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Για την επικάλυψη σοκολατένιας σαντιγί:
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % λιπαρά
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
¼ φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1½ φλ. τσαγιού μίνι σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 22 x 32 εκ. περίπου και το αφήνετε στην άκρη.
Για το κέϊκ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα ξηρά υλικά [αλεύρι, ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και τον καφέ [αν δεν προτιμάτε το καφέ βάζετε το νερό] και χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί και να έχετε ένα σχετικά υγρό μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ [κάντε το πείραμα με το μαχαίρι ή σουβλάκι και αν βγει στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν έχει φουσκώσει στο κέντρο και έχει κάνει “ρωγμές” το πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες σας ώστε να το ισιώσετε και να “κλείσουν” οι ρωγμές.
Μόλις κρυώσει, κάνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού η πιρουνιού, αρκετές, μεγάλες τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέϊκ και το αφήνετε στην άκρη.
Για το καραμελένιο σιρόπι σοκολάτας: Τοποθετείτε σε μέτριο μπολ τις σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνετε σε κατσαρολίτσα το ζαχαρούχο γάλα και μόλις πάρει βράση το ρίχνετε στο μπολ πάνω στις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.
Περιχύνετε όλη την επιφάνεια του κέϊκ φροντίζοντας να “γεμίσουν” όλες οι τρύπες ώστε να εισχωρήσει μέσα στο γλυκό το σοκολατένιο σιρόπι καραμέλας. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και μετά το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Για την επικάλυψη σοκολατένιας σαντιγί: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν. Στρώνετε τη σαντιγί πάνω από κρύο κέϊκ με τη κρύα πλέον σοκολατένια καραμέλα, τη στρώνετε ισομερώς και πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας.
Πηγη: http://newsone.gr
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Μωσαϊκό (κορμός) 3 1/2 υλικών:
Yλικά (για περίπου 800 γρ.)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. μερέντα
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
λίγο γάλα για το "βάφτισμα" (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί). Προσθέτουμε τη μερέντα, ανακατεύοντας απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα "βαφτίζουμε" (προαιρετικά) στο γάλα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας, δίνοντάς του το σχήμα σαλαμιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην σας ξεφύγει και τα μουλιάσετε στο γάλα, θα διαλυθούν (την έχω πατήσει τραλαλα)
Yλικά (για περίπου 800 γρ.)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. μερέντα
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
λίγο γάλα για το "βάφτισμα" (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί). Προσθέτουμε τη μερέντα, ανακατεύοντας απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα "βαφτίζουμε" (προαιρετικά) στο γάλα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας, δίνοντάς του το σχήμα σαλαμιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην σας ξεφύγει και τα μουλιάσετε στο γάλα, θα διαλυθούν (την έχω πατήσει τραλαλα)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση