Οι Συνταγές του Αντώνη

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5541
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 92 φορές
Έλαβε Likes: 152 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 05 Οκτ 2016, 21:11



Παστέλι με σοκολάτα

Συστατικά
200 γρ. σουσάμι
50 γρ. φυστίκια
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
300 γρ. μέλι
¼ κ.γ. αλάτι

Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά

Μέθοδος Εκτέλεσης

-Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ξεχωριστά τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και το σουσάμι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
-Στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .
-Μόλις το μείγμα αρχίζει και πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά , προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα πιο λείο μείγμα.
-Απλώνουμε σε ένα σκεύος (20 Χ 30 εκ.) που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του και στις άκρες του κι αφήνουμε να κρυώσει . Μόλις ετοιμαστεί, κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και το αποθηκεύουμε.

Για να δαιτηρηθούν, τυλίγουμε με μεμβράνη το κάθε κομμάτι!

Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categorie ... f6ca3f8565
Άβαταρ μέλους
Dihnekhs
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1620
Εγγραφή: Δευ 03 Οκτ 2016, 16:39
Irc ψευδώνυμο: DIHNEKHS
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 5 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από Dihnekhs » Πέμ 06 Οκτ 2016, 01:36

Άντε να σου δώσω και 'γω μια συνταγή για τις μανάτικες "τραβηχτές" πίττες και θα με θυμηθείς....
Υλικά:
1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κιλό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ηλιέλο
1 κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη

Τα ζυμώνεις όλα μαζί.Αφήνεις την ζύμη να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη τα χωρίζεις σε 12-14 μπαλάκια και τα αφήνεις πάλι για μισή ωρίτσα.
Μετά ανοίγεις τα μπαλάκια στο χέρι σου τραβηχτά, σε πίτα ανομοιόμορφη, σε σχήμα όμως μακρόστενο , ( ή με τον πλάστη, σε σχήματος έλλειψης, αν και δεν στο συστήνω, γι αυτό τις λέμε τραβηχτές γιατί τις απλώνουμε στο χέρι).
Τηγανίζεις σε μέτριο προς καυτό λάδι μέχρι να πάρουν όμορφο ψημένο χρώμα. Τις συνδυάζεις με τυρί ( καλύτερα γραβιέρα ή άλλο κίτρινο της αρεσκέιας σου) και καλαμάκι σουβλάκι. Βέβαια έχεις και πολλές άλλες δυνατότητες συνδυασμών. (Ένας εδω κάτω το έχει επάγγελμα και τον συδυασμό τον έχει ονομάσει "τριπλέτα", μάλλον και με κατοχύρωση του ονόματος και της ιδέας..
καλή επιτυχία, καλή όρεξη και καλές θερμίδες.... περιμένω σχόλια..
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5541
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 92 φορές
Έλαβε Likes: 152 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 06 Οκτ 2016, 08:52

Σε ευχαριστώ :clap:
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5541
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 92 φορές
Έλαβε Likes: 152 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 11 Οκτ 2016, 10:10

Εικόνα

Σοκολατένιο κέϊκ σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Μια υπέροχη συνταγή για ένα πλούσιο σοκολατένιο κέικ, εμποτισμένο με φανταστικό μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ζαχαρούχου γάλακτος.

Ολοκληρώνεται με σοκολατένια σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας.

Το απόλυτο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

Για το κέϊκ σοκολάτας:

1¾ φλ. τσαγιού αλεύρι
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
¾ φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη κακάο σε σκόνη
1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού στιγμιαίος καφές [ή 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό]
1 φλ. τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το καραμελένιο σιρόπι σοκολάτας:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [400 γρ.]
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Για την επικάλυψη σοκολατένιας σαντιγί:

2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % λιπαρά
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
¼ φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1½ φλ. τσαγιού μίνι σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 22 x 32 εκ. περίπου και το αφήνετε στην άκρη.

Για το κέϊκ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα ξηρά υλικά [αλεύρι, ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και τον καφέ [αν δεν προτιμάτε το καφέ βάζετε το νερό] και χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί και να έχετε ένα σχετικά υγρό μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ [κάντε το πείραμα με το μαχαίρι ή σουβλάκι και αν βγει στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν έχει φουσκώσει στο κέντρο και έχει κάνει “ρωγμές” το πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες σας ώστε να το ισιώσετε και να “κλείσουν” οι ρωγμές.

Μόλις κρυώσει, κάνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού η πιρουνιού, αρκετές, μεγάλες τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέϊκ και το αφήνετε στην άκρη.

Για το καραμελένιο σιρόπι σοκολάτας: Τοποθετείτε σε μέτριο μπολ τις σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνετε σε κατσαρολίτσα το ζαχαρούχο γάλα και μόλις πάρει βράση το ρίχνετε στο μπολ πάνω στις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.

Περιχύνετε όλη την επιφάνεια του κέϊκ φροντίζοντας να “γεμίσουν” όλες οι τρύπες ώστε να εισχωρήσει μέσα στο γλυκό το σοκολατένιο σιρόπι καραμέλας. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και μετά το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Για την επικάλυψη σοκολατένιας σαντιγί: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν. Στρώνετε τη σαντιγί πάνω από κρύο κέϊκ με τη κρύα πλέον σοκολατένια καραμέλα, τη στρώνετε ισομερώς και πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας.

Πηγη: http://newsone.gr
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από Kariatida » Κυρ 23 Οκτ 2016, 18:10

Μωσαϊκό (κορμός) 3 1/2 υλικών:

Yλικά (για περίπου 800 γρ.)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. μερέντα
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
λίγο γάλα για το "βάφτισμα" (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί). Προσθέτουμε τη μερέντα, ανακατεύοντας απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα "βαφτίζουμε" (προαιρετικά) στο γάλα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας, δίνοντάς του το σχήμα σαλαμιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην σας ξεφύγει και τα μουλιάσετε στο γάλα, θα διαλυθούν (την έχω πατήσει τραλαλα)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 13663
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 154 φορές
Έλαβε Likes: 303 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 23 Οκτ 2016, 22:22

Θαυμάσιος ο κορμός.

Καμιά συνταγή με γλυκοπατάτα έχετε?

Είναι η εποχή της και είναι θαυμάσια.

Κόκκινη ή άσπρη είναι πολύ νόστιμη.

Πάντα την έκανα βραστή αλλά πως αλλιώς μπορεί να γίνει και με τι άλλο συνδιάζεται?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 24 Οκτ 2016, 22:39

Γλυκοπατάτα ε; Αν σου πω ότι δεν έχω φάει ποτέ...σε καμία μορφή. Όσες φορές έφερνε ο μπαμπάς στο σπίτι, αντί να τις μαγειρεύουμε, τις βάζαμε στο νερό και φύτρωναν. Τεράστιες γίνονται οι άτιμες. Κατά τα άλλα, δηλώνω άγνοια. Για εμένα οι καλύτερες πατάτες είναι οι κανονικές. Τηγανισμένες με πλευρώτους :P Υγιεινά πάντα.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 13663
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 154 φορές
Έλαβε Likes: 303 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 25 Οκτ 2016, 00:07

Οι γλυκοπατάτες δεν έχουν καμία σχέση με τις κανονικές.
Η γεύση τους μοιάζει με κάστανο όταν είναι βραστές.
Υπάρχουν συνταγές για ψητές στο φούρνο κομμένες.

Χθες τι έκανα με σπανάκι ωμό σαλάτα. Οι γλυκοπατάτες σωταρισμένες για να μαλακώσουν.

Είναι η εποχή τους και οι καλύτερες είναι της Σάμου οι μικρές.
Μετά είναι της Νάξου Και μιλάω για τις άσπρες που μοιάζουν με κανονικές πατάτες αλλά είναι μυτερές στην άκρη σαν σβούρες.

Υπάρχουν και οι κόκκινες ροζέ που μέσα είναι πορτοκαλί και είναι τελείως διαφορετικές από τις άσπρες.
Αυτές υπάρχουν όλο το χρόνο και είναι Ισραήλ :thumbsdown:

Άλλο φρούτο εποχής πολύ παράξενο είναι ο Λωτός.
Παράξενα αλλά ελληνικά 100% και εποχής.
Η εποχή τους κρατάει λίγες εβδομάδες.

Λωτοί γλυκοπατάτες σπαράγγια την Άνοιξη.
Απίστευτα κι όμως ελληνικά.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 26 Οκτ 2016, 22:08

Φέτος το έχω ξεφτυλίσει με τη μαγειρική. Είναι και ο λωτός στη συνομοταξία τροφών που δεν έχω δοκιμάσει. Όσο για τις γλυκοπατάτες, παίρναμε πάντα τις πορτοκαλί. Πολύ καλές οι πάσες για πειραματισμό Δόκτωρ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτιάξω κάναν μπετόστοκο πάλι :P
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5617
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 6 φορές
Έλαβε Likes: 56 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Τετ 26 Οκτ 2016, 22:34

Ωραια τα γλυκα αλλα σαν το φαϊ δεν εχει.
-
The bird of Hermes is my name.
Eating my wings to make me tame.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5541
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 92 φορές
Έλαβε Likes: 152 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 26 Οκτ 2016, 22:50

Δηλαδή ζεστό σουφλέ σοκολάτας να λιώνει αργά και βασανιστικά στο στόμα σου μαζί με σαντιγί ή παγωτό δεν λέει ε; :D :dance:
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5617
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 6 φορές
Έλαβε Likes: 56 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Τετ 26 Οκτ 2016, 23:08

Προτιμω κανα παστίτσιο.
-
The bird of Hermes is my name.
Eating my wings to make me tame.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5541
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 92 φορές
Έλαβε Likes: 152 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 26 Οκτ 2016, 23:24

Ξενέρωτε :lol:
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6709
Εγγραφή: Δευ 03 Ιαν 2011, 00:48
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Στο άπειρο.... Κι ακόμα παραπέρα.... :)
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από Irene3006 » Τετ 26 Οκτ 2016, 23:40

Μαχαιριά στην καρδιά είναι αυτό το τόπικ...

Θα το διαβάσω ξανά σε καναδυό χρόνια από τώρα, που δεν θα είμαι πια στα
Γιάννενα, και θα έχω επιστρέψει στην θαλπωρή του σπιτιού μου...

Υ.Γ. Μου λείπεις μαμά.
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 13663
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 154 φορές
Έλαβε Likes: 303 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 13 Νοέμ 2016, 10:57

Σας αρέσουν τα φαλάφελ?

Μου αρέσουν πολύ αλλά αυτά που πουλάνε έξω έχουν πολύ λαδίλα και τηγανίλα και είναι λίγο πολύ προ κατ τουλάχιστον ως προς το χαρμάνι.

Μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα όσπρια εκτός από ρεβύθι

Έφτιαξα με κόκκινη φακή σε 3 διαφορετικές συνταγές.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5541
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 92 φορές
Έλαβε Likes: 152 φορές

Re: Οι Συνταγές του Αντώνη

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 13 Δεκ 2016, 11:37

Πένες φούρνου με τυριά και μπέικον

Συστατικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 ml κόκκινο κρασί
1 κ.γ.αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
200 ml νερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. πένες, βρασμένες
2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
Έπειτα, προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα μας τις πένες μας και φύλλα βασιλικού.
Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση με τις μισές πένες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.
Αν θέλουμε σερβίρουμε και με επιπλέον βασιλικό

Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categorie ... ai-mpeikon

Το έφτιαξα πριν λίγο καιρό και είναι Α-Π-Α-Ι-Χ-Τ-Ο. Το θυμάρι κάνει την διαφορά. Προτιμήστε βαθύ τηγάνι διότι πρέπει να ρίξετε τις πένες μέσα.

Και ιδού πως μου βγήκε:
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”