Οι Συνταγές του Αντώνη
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15803
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 341 φορές
- Έλαβε Likes: 449 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Το φαγόπυρο το μαγειρεύουν όπως και το ρύζι.
Φαγόπυρο και άλλα παράξενα υπάρχουν και στα ρώσικα.
Η μισή Καλλιθέα η περιοχή Τζιτζιφιές έχει πολλά ρώσικα μαγαζιά.
Το κίνοα και το φαγόπυρο γίνεται πιλάφι σαν το ρύζι.
Συμοδεύει λαχανικά ή κρέας
Γίνεται και γεμιστά.
Να η συνταγή
http://syntagi.gr/%CF%80%CE%B9%CF%80%CE ... %81%CE%BF/
Φαγόπυρο και άλλα παράξενα υπάρχουν και στα ρώσικα.
Η μισή Καλλιθέα η περιοχή Τζιτζιφιές έχει πολλά ρώσικα μαγαζιά.
Το κίνοα και το φαγόπυρο γίνεται πιλάφι σαν το ρύζι.
Συμοδεύει λαχανικά ή κρέας
Γίνεται και γεμιστά.
Να η συνταγή
http://syntagi.gr/%CF%80%CE%B9%CF%80%CE ... %81%CE%BF/
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5846
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 122 φορές
- Έλαβε Likes: 196 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Φακές
Υλικά:
300-400γρ φακές
2 Κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 Φύλλα Δάφνης
Ρίγανη
Αλάτι
Σάλτσα
Λάδι
1 Μικρή πατάτα
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις φακές προσεκτικά μην τυχόν περιέχουν μικρά πετραδάκια. Τις πλένουμε στο τρυπητό (ή στο στραγγιστήρι) και τις ρίχνουμε στην χύτρα με το νερό να τις σκεπάζει ίσα-ίσα. Τις ξαφρίζουμε για 5 λεπτά (βγάζουν άσπρο αφρό). Τις ρίχνουμε πάλι στο τρυπητό και τις ξεπλένουμε. Γεμίζουμε την χύτρα με νερό 3-4 δάχτυλα (Λίγο πιο κάτω από την μέση της χύτρας) και ρίχνουμε τις φακές.
2.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, την πατάτα σε πολύ μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στην χύτρα. Προσθέτουμε Ρίγανη, αλάτι και τα φύλλα δάφνης αφού τα έχουμε ξεπλύνει λίγο στην βρύση. Κλείνουμε την χύτρα και από την στιγμή που αρχίζει να γυρνάει η βαλβίδα κρατάμε 5 λεπτά (κάποιοι κρατάνε παραπάνω ώρα όποτε υπολογίστε το νερό που θα βάλετε να φτάσει για να μην κολλήσουν) με το ρολόι και μετά σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε την χύτρα μέχρι να σταματήσει η βαλβίδα να βγάζει ατμό.
3. Ανοίγουμε την χύτρα και ξανά βάζουμε το μάτι της κουζίνας μπρος. Αφού παίρνει πάλι να βράζει , αραιώνουμε μια κουταλιά σάλτσα σε ένα ποτήρι με νερό και το ρίχνουμε στην χύτρα. Περιμένοντας να ''σωθεί'' το νερό στην χύτρα για να χυλώσουν οι φακές, 10 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε. (Κάποιοι ρίχνουν το λάδι πριν κλείσουν την χύτρα. Απλά όταν το ρίχνουμε πριν σβήσουμε το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο)
Υλικά:
300-400γρ φακές
2 Κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 Φύλλα Δάφνης
Ρίγανη
Αλάτι
Σάλτσα
Λάδι
1 Μικρή πατάτα
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις φακές προσεκτικά μην τυχόν περιέχουν μικρά πετραδάκια. Τις πλένουμε στο τρυπητό (ή στο στραγγιστήρι) και τις ρίχνουμε στην χύτρα με το νερό να τις σκεπάζει ίσα-ίσα. Τις ξαφρίζουμε για 5 λεπτά (βγάζουν άσπρο αφρό). Τις ρίχνουμε πάλι στο τρυπητό και τις ξεπλένουμε. Γεμίζουμε την χύτρα με νερό 3-4 δάχτυλα (Λίγο πιο κάτω από την μέση της χύτρας) και ρίχνουμε τις φακές.
2.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, την πατάτα σε πολύ μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στην χύτρα. Προσθέτουμε Ρίγανη, αλάτι και τα φύλλα δάφνης αφού τα έχουμε ξεπλύνει λίγο στην βρύση. Κλείνουμε την χύτρα και από την στιγμή που αρχίζει να γυρνάει η βαλβίδα κρατάμε 5 λεπτά (κάποιοι κρατάνε παραπάνω ώρα όποτε υπολογίστε το νερό που θα βάλετε να φτάσει για να μην κολλήσουν) με το ρολόι και μετά σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε την χύτρα μέχρι να σταματήσει η βαλβίδα να βγάζει ατμό.
3. Ανοίγουμε την χύτρα και ξανά βάζουμε το μάτι της κουζίνας μπρος. Αφού παίρνει πάλι να βράζει , αραιώνουμε μια κουταλιά σάλτσα σε ένα ποτήρι με νερό και το ρίχνουμε στην χύτρα. Περιμένοντας να ''σωθεί'' το νερό στην χύτρα για να χυλώσουν οι φακές, 10 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε. (Κάποιοι ρίχνουν το λάδι πριν κλείσουν την χύτρα. Απλά όταν το ρίχνουμε πριν σβήσουμε το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο)
- ArELa
- Founder-Administrator
- Δημοσιεύσεις: 66942
- Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Tρίβω μιαμιση ντομάτα (αντί για σάλτσα), διότι δεν τη θέλω "κόκκινη".
κατά τα άλλα την φτιάχνεις όπως εγώ.
Τελευταία ανακάλυψα το σέλινο στη φακή.
Το έβαλα μια μέρα, έτσι για πλάκα, και ξετρελάθηκα!
Αν το δοκιμάσετε (όσοι γουστάρετε το σέλινο) θα με θυμηθείτε.
κατά τα άλλα την φτιάχνεις όπως εγώ.
Τελευταία ανακάλυψα το σέλινο στη φακή.
Το έβαλα μια μέρα, έτσι για πλάκα, και ξετρελάθηκα!
Αν το δοκιμάσετε (όσοι γουστάρετε το σέλινο) θα με θυμηθείτε.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Επειδή μου αρέσουν τα γεμιστά με κιμά και τον τελευταίο καιρό δεν τρώω τόσο κρέας, έκανα μία δική μου συνταγή...τα γεμιστά με τόνο.
Παίρνω ντομάτες και κολοκύθια (κατά προτίμηση τα στρογγυλά), αδειάζω το εσωτερικό και το ψιλοκόβω . Τσιγαρίζω ελαφρά κρεμμύδι και ρίχνω το μείγμα από το εσωτερικό κολοκυθιών και ντομάτας, λίγο άνηθο, ρύζι, τον τόνο, λεμόνι και στο τσακιρ κέφι λίγο λευκό κρασί και τα αφήνω να βράσουν λίγο.
Στο ταψί αναμεσα στις ντομάτες και τα κολοκύθια βάζω πατατούλες και αφού τα γεμίσω, ότι περισσέψει το ρίχνω ενδιάμεσα πάνω από τις πατάτες. Τέλος ρίχνω πάνω στα γεμιστά, στο άνοιγμα, τριμμένη παρμεζάνα ή φρυγανιά...και κατ ευθείαν στο φούρνο...πολύ νόστιμα!!!
Παίρνω ντομάτες και κολοκύθια (κατά προτίμηση τα στρογγυλά), αδειάζω το εσωτερικό και το ψιλοκόβω . Τσιγαρίζω ελαφρά κρεμμύδι και ρίχνω το μείγμα από το εσωτερικό κολοκυθιών και ντομάτας, λίγο άνηθο, ρύζι, τον τόνο, λεμόνι και στο τσακιρ κέφι λίγο λευκό κρασί και τα αφήνω να βράσουν λίγο.
Στο ταψί αναμεσα στις ντομάτες και τα κολοκύθια βάζω πατατούλες και αφού τα γεμίσω, ότι περισσέψει το ρίχνω ενδιάμεσα πάνω από τις πατάτες. Τέλος ρίχνω πάνω στα γεμιστά, στο άνοιγμα, τριμμένη παρμεζάνα ή φρυγανιά...και κατ ευθείαν στο φούρνο...πολύ νόστιμα!!!
L'état, c'est moi
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5846
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 122 φορές
- Έλαβε Likes: 196 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Αύριο θα το δοκιμάσω να δω.ArELa έγραψε:T
Τελευταία ανακάλυψα το σέλινο στη φακή.
Το έβαλα μια μέρα, έτσι για πλάκα, και ξετρελάθηκα!
Αν το δοκιμάσετε (όσοι γουστάρετε το σέλινο) θα με θυμηθείτε.
Joy , ενδιαφέρον ακούγεται. Θα προσπαθήσω να το φτιάξω.Joy έγραψε:Επειδή μου αρέσουν τα γεμιστά με κιμά και τον τελευταίο καιρό δεν τρώω τόσο κρέας, έκανα μία δική μου συνταγή...τα γεμιστά με τόνο.
Παίρνω ντομάτες και κολοκύθια (κατά προτίμηση τα στρογγυλά), αδειάζω το εσωτερικό και το ψιλοκόβω . Τσιγαρίζω ελαφρά κρεμμύδι και ρίχνω το μείγμα από το εσωτερικό κολοκυθιών και ντομάτας, λίγο άνηθο, ρύζι, τον τόνο, λεμόνι και στο τσακιρ κέφι λίγο λευκό κρασί και τα αφήνω να βράσουν λίγο.
Στο ταψί αναμεσα στις ντομάτες και τα κολοκύθια βάζω πατατούλες και αφού τα γεμίσω, ότι περισσέψει το ρίχνω ενδιάμεσα πάνω από τις πατάτες. Τέλος ρίχνω πάνω στα γεμιστά, στο άνοιγμα, τριμμένη παρμεζάνα ή φρυγανιά...και κατ ευθείαν στο φούρνο...πολύ νόστιμα!!!
ΥΣ Η Καρυάτιδα που είναι; Είτε το γλυκό δεν έγινε και τρώω κατάρες , είτε έχει πέσει με τα μούτρα στο γλυκό και δεν μας μιλάει πια...
- ArELa
- Founder-Administrator
- Δημοσιεύσεις: 66942
- Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Θα περιμένω εντυπώσεις.Justme έγραψε:Αύριο θα το δοκιμάσω να δω.
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 93#p243393Justme έγραψε:Η Καρυάτιδα που είναι;
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Παρ' ότι είχα τα υλικά, δεν πρόλαβα να το φτιάξω την προηγούμενη εβδομάδα κι έτσι το φτιάχνω τώρα Οριακά, πριν μου λήξει το γάλα αν και ο πατέρας ήδη το τίμησε "έτσι, για να δει αν πίνεται" :Ρ. Ζούμε επικές στιγμές Ευτυχώς που είχα πάρει 2 μπουκάλια δηλαδή :ΡJustme έγραψε: ΥΣ Η Καρυάτιδα που είναι; Είτε το γλυκό δεν έγινε και τρώω κατάρες , είτε έχει πέσει με τα μούτρα στο γλυκό και δεν μας μιλάει πια...
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Πέτυχε Είναι στο στάδιο που παγώνει αλλά επειδή τσίμπησα λίγο (για να πιάσω γεύση), πέτυχε. Και με μαύρη ζάχαρη βεβαίως βεβαίως. ^_^
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5846
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 122 φορές
- Έλαβε Likes: 196 φορές
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Νά ρωτήσω. Η ζάχαρη στο ντιμπί πώς φτάνει από κόκκους να γίνει σιρόπι; Γιατί την έβαλα σκέτη στο αντικολλητικό και δεν έλιωνε οπότε πρόσθεσα λίγο νερό με αποτέλεσμα στο τέλος να γίνει λίγο πιο νερουλό. Όχι ότι παραπονέθηκε κανείς. Διατηρεί τη γεύση του και ήδη το πρωί πρόσεξα ότι μού είχαν φάει το μισό και είχαν αφήσει σημείωμα "να το ξαναφτιάξεις" :Ρ Απλά με προβλημάτισε η νερουλίτα.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5846
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 122 φορές
- Έλαβε Likes: 196 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Και εγώ έτσι το φτιάχνω. Προσθέτω λίγο νερό.
Κανονικά περιμένεις να ''καεί'' κάμποσο αλλά μετά αποκτά γεύση που δεν μου αρέσει.
Κανονικά περιμένεις να ''καεί'' κάμποσο αλλά μετά αποκτά γεύση που δεν μου αρέσει.
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15803
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 341 φορές
- Έλαβε Likes: 449 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Χρησιμοποιείς άχνη για πιο εύκολα.
Αλλά αν βρεις την εξεζητημένη ζάχαρη καρύδας έχει γεύση καζάν ντιπί από μόνη της.
Θα το δοκιμάσω
Αλλά αν βρεις την εξεζητημένη ζάχαρη καρύδας έχει γεύση καζάν ντιπί από μόνη της.
Θα το δοκιμάσω
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Τη ζάχαρη καρύδας δεν την έχω ξανακούσει, όμως η άχνη μού έκανε ένα τσικ και θα την δοκιμάσω σίγουρα. Από το καζάν ντιμπί πρόλαβα να φάω μόνο αυτό που δοκίμασα όσο πάγωνε οπότε θα πρέπει να ξαναφτιάξω αν μη τι άλλο, για να το χαρώ κι εγώ λίγο.doctormarkon έγραψε:Χρησιμοποιείς άχνη για πιο εύκολα.
Αλλά αν βρεις την εξεζητημένη ζάχαρη καρύδας έχει γεύση καζάν ντιπί από μόνη της.
Θα το δοκιμάσω
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15803
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 341 φορές
- Έλαβε Likes: 449 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Έχεις δίκιο. Πολύ καιρό έμεινε ανενεργό αυτό το νήμα.
Ινδικό φαγητό φελάφελ με ρεβύθια τα οποία έχουν ιδιότητες.
Αντικαθιστούν τα αυγά για τους vegan και το ζουμί τους είναι κάτι σαν ασπράδι αυγού.
Δεν είμαι vegan γιατί θα έπρεπε να ξεκόψω από φίλους και όπου πάω να παίρνω ταπεράκι.
vegeterian ναι. Το καλύτερο με μειωμένα ζωικά όσο είναι δυνατόν.
http://hindiflavours.blogspot.gr/2016/0 ... vegan.html
Ινδικό φαγητό φελάφελ με ρεβύθια τα οποία έχουν ιδιότητες.
Αντικαθιστούν τα αυγά για τους vegan και το ζουμί τους είναι κάτι σαν ασπράδι αυγού.
Δεν είμαι vegan γιατί θα έπρεπε να ξεκόψω από φίλους και όπου πάω να παίρνω ταπεράκι.
vegeterian ναι. Το καλύτερο με μειωμένα ζωικά όσο είναι δυνατόν.
http://hindiflavours.blogspot.gr/2016/0 ... vegan.html
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5846
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 122 φορές
- Έλαβε Likes: 196 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Έχω βρει συνταγές αλλά δεν έχω προλάβει με τα μελίσσια να μαγειρέψω. Χειμώνας έρχεται δεν θα σας αφήσω έτσι.
ΥΣ Αυτός ο two spirited ακόμη μου δίνει την συνταγή για την μακαρονάδα. Άτιμε....
ΥΣ Αυτός ο two spirited ακόμη μου δίνει την συνταγή για την μακαρονάδα. Άτιμε....
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Πλέον, τα περισσότερα εστιατόρια, σουβλατζίδικα, κλπ έχουν συμπεριλάβει vegan επιλογές οπότε σίγουρα θα βρεις να φας αν αποφασίσεις να το γυρίσεις. Θα δυσκολευόσουν περισσότερο αν ήσουν raw vegan ή frutarian. Εκεί ναι. Ήξερα ένα παιδί frutarian που όπου πηγαίναμε έφερνε μαζί του και μία τσάντα με φρούτα γιατί δεν είχαν πουθενά αυτά που χρειαζόταν για να διατηρηθεί κι αισθανόταν πολύ άβολα.doctormarkon έγραψε:Έχεις δίκιο. Πολύ καιρό έμεινε ανενεργό αυτό το νήμα.
Ινδικό φαγητό φελάφελ με ρεβύθια τα οποία έχουν ιδιότητες.
Αντικαθιστούν τα αυγά για τους vegan και το ζουμί τους είναι κάτι σαν ασπράδι αυγού.
Δεν είμαι vegan γιατί θα έπρεπε να ξεκόψω από φίλους και όπου πάω να παίρνω ταπεράκι.
vegeterian ναι. Το καλύτερο με μειωμένα ζωικά όσο είναι δυνατόν.
http://hindiflavours.blogspot.gr/2016/0 ... vegan.html
Πάντως ρεβύθια δεν τρώω εκτός κι αν με απειλήσουν με βασσανιστικό θάνατο. Βασικά, όχι, ούτε έτσι τα τρώω. Έχω ξανακούσει ότι τα χρησιμοποιούν αντί για αυγό, από διάφορους βίγκαν φίλους της αδερφής μου. Η δε μουσίτσα η αδερφή, τα αλέθει και τα κάνει μπιφτέκια οπότε έτσι ίσως με ξεγελάσει. Αλλιώς ποτέ.
ΤέλειαAnonymosEreynhths έγραψε: Έχω βρει συνταγές αλλά δεν έχω προλάβει με τα μελίσσια να μαγειρέψω. Χειμώνας έρχεται δεν θα σας αφήσω έτσι.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Ναι βασικα αν εισαι βιγκαν οπου πας πεινας. ενω ετσι οταν παω πχ σε συγγενεις φευγω με το δικο τους ταπερακι χιχι.doctormarkon έγραψε:Έχεις δίκιο. Πολύ καιρό έμεινε ανενεργό αυτό το νήμα.
Ινδικό φαγητό φελάφελ με ρεβύθια τα οποία έχουν ιδιότητες.
Αντικαθιστούν τα αυγά για τους vegan και το ζουμί τους είναι κάτι σαν ασπράδι αυγού.
Δεν είμαι vegan γιατί θα έπρεπε να ξεκόψω από φίλους και όπου πάω να παίρνω ταπεράκι.
vegeterian ναι. Το καλύτερο με μειωμένα ζωικά όσο είναι δυνατόν.
http://hindiflavours.blogspot.gr/2016/0 ... vegan.html
-
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Ρε μάνα μου, άσε τους vegan και γράψε μας τη μακαρονο-συνταγή να πάρουμε καμιά ιδέαTwo-Spirited έγραψε: Ναι βασικα αν εισαι βιγκαν οπου πας πεινας. ενω ετσι οταν παω πχ σε συγγενεις φευγω με το δικο τους ταπερακι χιχι.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Για καρμπονάρα υλικα. (δεν μπορω να γραφω γραμμαρια και τετοια. οι αναλογιες για μενα πανε οπτικα και ειναι θεμα γουστου).
Αυγό (1 νομιζω ειναι αρκετο)
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος.
1ματσάκι μαϊντανο.
μακαρονια (σπαγέτι νουμερο 10)
μπέικον ή ζαμπον (οσο θέλουμε)
γκουντα τριμμένο και κεφαλοτυρι τριμμένο (ανακατεμένα και παλι οσο μας αρέσει).
ψιλοκόβουμε το αλλαντικό και τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι (κατα προτίμηση ελιας) μέχρι να ροδίσει. παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατόνερο.
Οταν τα μακαρόνια γίνουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύτουμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά αν θέλουμε να γίνει το χρώμα πιο κοκκινωπο) επίσης μπορουμε να βάλουμε λίγο σκόρδο.
Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε τα αλλαντικά βάζουμε και τον μαϊντανο να δώσει γεύση και μετά απο λίγο το μίγμα με την κρέμα γάλακτος.
αφήνουμε την κρέμμα γάλακτος να ζεσταθει λίγο και ρίχνουμε όλο το μίγμα στα μακαρόνια.
Τα ζεσταινουμε λίγο με το μίγμα για να "δεσουν" και τα ανακατευουμε.
Σερβίρουμε με ανακατεμένο γκουντα και κεφαλοτύρι.
Σορυ αντώνη που το εγραψα εδω. απλα ηταν απαιτηση της ειρηνης.
Αυγό (1 νομιζω ειναι αρκετο)
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος.
1ματσάκι μαϊντανο.
μακαρονια (σπαγέτι νουμερο 10)
μπέικον ή ζαμπον (οσο θέλουμε)
γκουντα τριμμένο και κεφαλοτυρι τριμμένο (ανακατεμένα και παλι οσο μας αρέσει).
ψιλοκόβουμε το αλλαντικό και τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι (κατα προτίμηση ελιας) μέχρι να ροδίσει. παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατόνερο.
Οταν τα μακαρόνια γίνουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύτουμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά αν θέλουμε να γίνει το χρώμα πιο κοκκινωπο) επίσης μπορουμε να βάλουμε λίγο σκόρδο.
Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε τα αλλαντικά βάζουμε και τον μαϊντανο να δώσει γεύση και μετά απο λίγο το μίγμα με την κρέμα γάλακτος.
αφήνουμε την κρέμμα γάλακτος να ζεσταθει λίγο και ρίχνουμε όλο το μίγμα στα μακαρόνια.
Τα ζεσταινουμε λίγο με το μίγμα για να "δεσουν" και τα ανακατευουμε.
Σερβίρουμε με ανακατεμένο γκουντα και κεφαλοτύρι.
Σορυ αντώνη που το εγραψα εδω. απλα ηταν απαιτηση της ειρηνης.
-
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5846
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 122 φορές
- Έλαβε Likes: 196 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Δεν έχουμε μεγάλες διαφορές στην εκτέλεση. Εγώ βέβαια φτιάχνω σουφλέ, τα βάζω φούρνο. Αλείφω το ταψάκι πρώτα για να μη κολήσουν από κάτω , προσθέτω μια δόση μακαρόνια προσθέτω τα τριμμένα τυριά + κρέμα γάλακτος κ.ο.κ μέχρι να φτάσει λίγο πριν το χείλος στο ταψάκι γιατί έτσι και αλλιώς θα φουσκώσουν όλα αυτά και δεν θέλουμε να βγει απ έξω ούτε ένα μακαρόνι!!!!
Έχω καιρό να φτιάξω και τώρα που τα γράφω μου άνοιξε η όρεξη.
Έχω καιρό να φτιάξω και τώρα που τα γράφω μου άνοιξε η όρεξη.
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Υπάρχει μία σελίδα στο φατσοβιβλίο που λέγεται food bible και ανεβάζει κατά καιρούς κολάσιμες συνταγές. Είμαι και σε μία ακόμα που λέγεται foodgasmic, κι εκεί χαμός.
Σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα και αναμένουμε συνταγές και (γιατί όχι;) φωτογραφικό υλικό ;)
Σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα και αναμένουμε συνταγές και (γιατί όχι;) φωτογραφικό υλικό ;)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση