Σελίδα 1 από 6
Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 15:54
από seliniasmenos
Τι φαγητό κάνατε σήμερα;
Για να ακούσω τι δημιουργείτε μπας και ανταλλάσουμε καμμιά ιδέα. Οχι τίποτα άλλο, μόλις άρχισα να μαγειρεύω (για να χάσω κανα κιλό, είχε παραγίνει με το φαι απ'έξω) και χρειάζομαι ιδέες.
Σημερα λοιπόν δεν φτιάχνω κάτι συγκλονιστικό.
Μακαρόνια τρικολόρε με κρέμα γάλακτος.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:01
από ArELa
Έφτιαξα κοτόσουπα με αυγολέμονο για τον Τζόνι και τυρόπιτα για μένα και την κόρη.
Κι αφού εμπεδώθηκε η ψυχρούλα, αύριο το μενού λέει φακή με σέλινο.
Ναι, τελευταία βάζω σέλινο ΚΑΙ στη φακή (όχι μόνο στη φασολάδα)
και γίνεται εξαιρετική.
Μετέφερα το τόπικ σου στα "ιδεομαγειρέματα" Σελάκο,
για να κοιτάξεις και συνταγούλες μπας και πάρεις καμιά ιδέα
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:04
από seliniasmenos
Η φακή είναι απο τα πιο αγαπημένα φαγητά, χθες ρωτούσα την μάνα μου πως γίνονται και θα τις προσπαθήσω κάποια στιγμή. Ευκολο ακούγεται.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:05
από ION 4ever
seliniasmenos έγραψε:Μακαρόνια τρικολόρε με κρέμα γάλακτος.
Με αυτό αγάπη μου δεν χάνεις... παίρνεις.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:06
από Irene3006
Καθόλου καλό τόπικ, καθόλου καλό τόπικ.... Θα διαβάζω τα ποστ τις κρύες νύχτες του χειμώνα
στα Γιάννενα και θα μου λείπει η μανούλα....
Γενικώς εδώ και έναν χρόνο που είμαι εδώ,
σπανίως παραγγέλνω απ' έξω (μόνο αν έχω ξεμείνει και το ψυγείο είναι άδειο).... Συνήθως,
όποτε πάω Θεσσαλονίκη, επιστρέφω με ψυγειάκι, το οποίο γεμίζει την κατάψυξη με ταπεράκια
αγάπης.... Αυτό συμβαίνει και όποτε έρχεται η μάνα μου Γιάννενα εννοείται....
Σήμερα λοιπόν είχαμε παπουτσάκια της μαμάκας....
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:12
από ION 4ever
Irene3006 έγραψε: ταπεράκια αγάπης.
ότι καλύτερο
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:15
από ArELa
seliniasmenos έγραψε:Η φακή είναι απο τα πιο αγαπημένα φαγητά, χθες ρωτούσα την μάνα μου πως γίνονται και θα τις προσπαθήσω κάποια στιγμή. Ευκολο ακούγεται.
Πανεύκολο. Θα σου πω πώς τη φτιάχνω εγώ στο τσάκα τσάκα. Ρίχνω στο νερό τη φακή, μιαμιση κουταλιά (της σούπας) αλάτι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σέλινο όχι ψιλοκομμένο άντε κομμένο στη μέση να είναι, λίγο πιπεράκι, δυο τρία φυλλαράκια δάφνης (αν έχεις) 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή ψιλοκκομένο, έναν κύβο κνορ, (βοδινό) και λίγη ντομάτα. Εγώ δηλαδή ρίχνω πολύ λίγη (ή τρίβω μια ντομάτα ή λίγο πουμαρό) γιατί δε θέλω κόκκινη φακή. Την θέλω καφετιά.
Ξεκινώ με δυνατή φωτιά, για να αρχίσουν να κοχλάζουν όλα αυτά που σου ειπα, και μετά τη χαμηλώνω. Όταν θα έχει πήξει, ρίχνω και το λαδάκι μου και σβήνω τη φωτιά, αλλά αφήνω την κατσαρόλα πάνω όσο βαστάει η ζέστη.
Μετά τη βγάζω αχνιστή, ρίχνω και μια κουταλιά ξύδι και τη ρημάζουμε.
Irene3006 έγραψε:και θα μου λείπει η μανούλα....
Είναι ό,τι πιο υπέροχο τελικά να'χεις καρκινάκι για κορούλα.
Και η Μαριώ και εγώ, είμαστε τυχερές.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:39
από seliniasmenos
ION 4ever έγραψε:
Με αυτό αγάπη μου δεν χάνεις... παίρνεις.
Θα σου πω μια ιστορία. Κάποτε (οχι πολλά χρόνια πριν, η Αρέλα μπορεί να με θυμάται τότε) ήμουν ένα πολύ λεπτό παιδάκι που προσπαθούσαν όλοι να το παχύνουν. Μετά άρχισε τα φαγητά απ'έξω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και έφτασε πριν 1 μήνα να είναι 95 κιλά (που ευτυχώς, πέρα απο την κοιλιά, επειδή είμαι ψηλός δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα).
Συνεπώς χρειαζόμουν να κάνω κάτι: Είτε να συνεχίσω να τρώω κάθε μέρα απ'έξω και να βαρέσω τα 100 κιλά με τρισάθλια υγεία απο την χείρηστη διατροφή ή πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή και να αρχίσω την μαγειρική που συχαινόμουν.
Είπα λοιπόν, όσο παχυντικό και τρισάθλιο να είναι το φαγητό που φτιάχνω, σίγουρα είναι καλύτερο απο ένα σουβλάκι απ'έξω. (Να, προχθές είχα βραστά χόρτα που τα λατρεύω). Αρχισα λοιπόν να πειραματίζομαι με το φαγητό και να περπατάω (βλέπε
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... ss#p217553)
Aποτέλεσμα ένα μήνα μετά: Εχω χάσει ήδη 6 κιλά και ζυγίζω 89 κιλά. Και το μόνο που έκανα ήταν να κόψω τα έξω φαγητά και περπάτημα...
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:43
από Irene3006
ION 4ever έγραψε:Irene3006 έγραψε: ταπεράκια αγάπης.
ότι καλύτερο
Χαχαχαχα.... Εννοείται....!
Αν και τολμώ να πω ότι έχω κάνει σημαντικά βήματα....
Αν σκεφτεί κανείς ότι όσο εμένα Θεσσαλονίκη το μόνο που
ήξερα να κάνω ήταν να βράζω μακαρόνια....
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:46
από ArELa
seliniasmenos έγραψε:και έφτασε πριν 1 μήνα να είναι 95 κιλά
'Ελέος! Εσύ στα 95 κιλά;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΚΑΛΕ!!
είδες τι κάνει η σαβουροτροφή;
Είσαι πολύ τυχερός που αγαπάς χόρτα, φακές κλπ.
Θα χάσεις γρήγορα κι άλλα με μια καλή διατροφούλα.
Σε θέλω 75 άντε 80 το πολύ. Ακου ρε, κόντευε τα 100 η Σελούμπα μου!
Μα θα σε δείρω λέμε!
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 16:57
από Joy
Με το τσιγάρο το έκανες? Συνεχίζεις το ηλεκτρονικό?
Μήπως έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο.
Διοτι να σου πω την αλήθεια εγω πήρα κάτι κιλά κόβοντας το κανονικό και αρχίζοντας το ηλεκτρονικό.
Που θα μου πάει όμως, θα τα χάσω.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 17:15
από seliniasmenos
Joy έγραψε:Με το τσιγάρο το έκανες? Συνεχίζεις το ηλεκτρονικό?
Μήπως έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο.
Διοτι να σου πω την αλήθεια εγω πήρα κάτι κιλά κόβοντας το κανονικό και αρχίζοντας το ηλεκτρονικό.
Που θα μου πάει όμως, θα τα χάσω.
Τις τελευταίες μέρες το έχω παρατήσει εντελώς το ηλεκτρονικό. Οσο και να το αγαπάω, με έχει κουρασει υπερβολικά να αντιμετωπίζω τα διάφορα μικροπροβληματάκια. Οχι την μια χάνει το λαδάκι, οχι την άλλη ρουφάει με δυσκολία, οχι την άλλη βγάζει ελάχιστο καπνό, οχι η γεύση δεν με ικανοποιεί, οχι η νικοτίνη θέλει ανέβασμα, οχι, θέλει κατέβασμα...
Με κούρασε όλο αυτό, αν και ήδη ξεκινάει να βρωμάει τσιγαρίλα το σπίτι και δεν μου αρέσει καθόλου.
Θέλω πραγματικά ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο που να ασχολούμαι μόνο για την φόρτιση, τίποτα άλλο.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 21:28
από butterfly
Σημερα το τσουκαλι εχει πουρε. Δεν κανει να μασησω κι ετσι βρηκα αφορμη να φαω το αγαπημενο μου φαγητο, που το στερουμαι τοσα χρονια, καθως εχω βγαλει απ' την ζωη μου τις πατατες, το ρυζι και τα μακαρονια.
Γινεται πολυυυυυυ ευκολα: Βραζεις σε λιγο νερακι τις πατατες, τις σουρωνεις και οσο ειναι ακομα καυτες τις πολτοποιεις μ' ενα πειρουνι, ενω εχεις προσθεσει αλατι και βουτυρο Κερκυρας οσο τραβαει η ψυχη σου. Μολις γινουν πολτος, προσθετεις λιγο- λιγο οσο γαλατακι ζεσταμενο σηκωσει, μεχρι να γινει αφρατος ή σφιχτος, αναλογα τα κεφια σου.
Τωρα που γραφω την συνταγη τον απολαμβανω ταυτοχρονως. Ειναι μουρλια!
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 21:43
από ION 4ever
εγώ τώρα που σε διαβάζω τρώω ζεστό ρυζάκι με μια σάλτσα τομάτας και τόνου.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 22:02
από Irene3006
Ααα... Το βράδυ δεν έχει μαγείρεμα.... Δημητριακά ή τοστ....
Όπως και το πρωί εννοείται....
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 22:03
από butterfly
ION 4ever έγραψε:εγώ τώρα που σε διαβάζω τρώω ζεστό ρυζάκι με μια σάλτσα τομάτας και τόνου.
Αν και σιχαινομαι τον τονο σε κονσερβα, παντα ειχα την απορια πως τον μαγειρευουν σε σαλτσα για μακαρονια ή ρυζι. Δεν ριχνεις την συνταγη, να μορφωθουμε κι εμεις οι ανεπροκοπες; Σκεφτομαι να την κανω με φρεσκο σολομο αντι για τονο.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 22:20
από ION 4ever
Τίποτα σπουδαίο, κάνεις την σαλάτα ντομάτας κανονικά,
με κρεμμυδάκι και ότι άλλο βάζεις συνήθως και προς το τέλος βάζεις
και την κονσέρβα του τόνου και διαλύεις με ενα πηρουνι τα κομμάτια
για να γίνουν μικρά μικρά τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και έτοιμο.
δεν ειμαι fun του τόνου αλλά μπορώ να πω ότι ήταν καλό.
Λύση ανάγκης όταν αδειάζουν τα ντουλάπια.
Τώρα αν το ψάρι είναι φρέσκο μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις ανάποδα.
δεν ξέρω να σου πω όμως. έχε υπόψιν σου επίσης ότι ο σολομός και γεύση
έχει έντονη και αρκετό λίπος σαν ψάρι. επίσης δεν θέλει πολύ μαγείρεμα.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 23:18
από ArELa
Ας ρίξω κι εγώ μια δικής μου επινόησης σαλατίτσα με ζυμαρικό.
Βράζω είτε κοχυλάκια είτε φιογκάκια
σ'αυτά ρίχνω ντομάτα κομμένη σε μικρότερα κομματια απ'αυτά που κόβω για σαλάτα
προσθέτω 2 αυγά βραστά (κομμένα εννοείται), καλαμπόκι, πιπεριά κέρατο ή κανονική ψιλοκομμένη, μπέικον , φέτα, και κομμένο σε κομματάκια κίτρινο τυρί (εγώ προτιμώ γραβιέρα αμφιλοχίας). Προσθέτω αλατάκι, (όχι πολύ αν ρίξω αρκετή φέτα), πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τέλος τα ανακατεύω όλα με μαγιονέζα, είτε χειροποίητη δική μου, είτε αγοραστή.
Πλέον φτιάχνω μόνη μου τη μαγιονέζα (μετά τα μαντάτα για το τι χώνουν στις αγοραστές)
αντί για μπέικον μπορεί κανείς να βάλει κομματάκια ζαμπονακίου η γαλοπούλας
Προσωπικά την απολαμβάνω, είναι ελαφρύ αλλά πλήρες γεύμα.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 23:32
από Joy
Στη σάλτσα της Ιον, πρίν ρίξω τον τόνο, ρίχνω κάπαρι. Πολύ μιαμ μιαμ.
Επίσης εχω φάει μία φανταστική σαλάτα με μακαρονάκι (κοχύλια, φιογκάκια) που τα υπόλοιπα υλικά της είναι αυτά της χωριάτικής σαλάτας.
Ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι, ελιές, φέτα, ρίγανη και λαδόξυδο. Όλα ψιλοκομμένα, στο ψυγείο για καμία ώρα και μετά ανακάτεμα με τα ζυμαρικά (κρύα). Θεϊκό...
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 03 Οκτ 2013, 23:53
από Irene3006
ArELa έγραψε:Ας ρίξω κι εγώ μια δικής μου επινόησης σαλατίτσα με ζυμαρικό.
Βράζω είτε κοχυλάκια είτε φιογκάκια
σ'αυτά ρίχνω ντομάτα κομμένη σε μικρότερα κομματια απ'αυτά που κόβω για σαλάτα
προσθέτω 2 αυγά βραστά (κομμένα εννοείται), καλαμπόκι, πιπεριά κέρατο ή κανονική ψιλοκομμένη, μπέικον , φέτα, και κομμένο σε κομματάκια κίτρινο τυρί (εγώ προτιμώ γραβιέρα αμφιλοχίας). Προσθέτω αλατάκι, (όχι πολύ αν ρίξω αρκετή φέτα), πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τέλος τα ανακατεύω όλα με μαγιονέζα, είτε χειροποίητη δική μου, είτε αγοραστή.
Πλέον φτιάχνω μόνη μου τη μαγιονέζα (μετά τα μαντάτα για το τι χώνουν στις αγοραστές)
αντί για μπέικον μπορεί κανείς να βάλει κομματάκια ζαμπονακίου η γαλοπούλας
Προσωπικά την απολαμβάνω, είναι ελαφρύ αλλά πλήρες γεύμα.
Μια γρήγορη σαλατίτσα.... Χωρίς πολλά πολλά...
Για να σκεφτώ.... Απ' όλα αυτά στο σπίτι μου έχω ζυμαρικά, αυγά, καλαμπόκι και τυρί (φέτα)....
Ε εντάξει.... Δεν μου λείπουν και τόοοσα πολλά... Και μ' αρέσει που τα περιγράφετε όλα τόσο απλά και
εύκολα.... Αν έφτιαχνα ποτέ τέτοια σαλάτα, σίγουρα δεν θα την θεωρούσα σαλάτα, αλλά κυρίως....
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Παρ 04 Οκτ 2013, 00:03
από Hlios
Δεν τα αφήνεται αυτά βραδιάτικα.
Η αγελαδίτσα μου 2% μοιάζει καυσαέριο μπροστά στα μυρωδικά σας.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Παρ 04 Οκτ 2013, 01:08
από seliniasmenos
Για βραδινό, κρητικούς ντάκους. Χωρίς κανένα είδος τυριού φυσικά.
(Ναι, δεν μ'αρεσουν πέρα απο την πίτσα και σε 2-3 άλλα φαγητά, ψημένο ομως)
Αντε, και αν ποτέ μου έρθει η όρεξη θα σας γράψω μια συνταγή απο την Ιταλία. Με gnocchi. Κατευθείαν απο Νάπολη.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Παρ 04 Οκτ 2013, 01:43
από ION 4ever
Joy έγραψε:Στη σάλτσα της Ιον, πρίν ρίξω τον τόνο, ρίχνω κάπαρη.
Πολύ μιαμ μιαμ.
μπράβο joy. την ώρα που την έφτιαχνα αναρωτιόμουν τι θα μπορούσα να της βάλω
που να πηγαίνει με τον τόνο και να έχει και μια σπιρτάδα?
δεν το σκέφτηκα
αν και έχω. Την άλλη φορά.
Η κάπαρη μου αρέσει πολύ. ευχαριστώ.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Παρ 04 Οκτ 2013, 01:45
από ION 4ever
seliniasmenos έγραψε:
Αντε, και αν ποτέ μου έρθει η όρεξη θα σας γράψω μια συνταγή απο την Ιταλία. Με gnocchi. Κατευθείαν απο Νάπολη.
Να σού έρθει να σου έρθει. θέλω πολύ να μάθω πως γίνονται.
Re: Σημερα το τσικάλι έχει...
Δημοσιεύτηκε: Παρ 04 Οκτ 2013, 07:48
από butterfly
Hlios έγραψε:Δεν τα αφήνεται αυτά βραδιάτικα.
Η αγελαδίτσα μου 2% μοιάζει καυσαέριο μπροστά στα μυρωδικά σας.
Γιατι δεν ψιλοκοβεις μεσα ενα ωραιο, ζουμερο φρουτακι; Κατι σε νεκταρινι, ας πουμε. Μπορεις να μουσκεψεις για μερικες ωριτσες ή να βρασεις για ελαχιστα λεπτα και λιγο φαγοπυρο, δηλαδη μαυροσιταρο, και να εμπλουτισεις το γευμα σου με αυτο. Χανεις κιλα χωρις να πεινας, βοηθωντας τα εντερα να δουλεψουν. Αυτο ειναι το δικο μου πρωινο, μηνες τωρα. Τρεις κουταλιες της σουπας φαγοπυρο, τρεις γιαουρτι κι ενα νεκταρινι, ολα χαρμανι. Κι υστερα καμμια τριανταρια αμυγδαλα. Μεγαλειο!