Σελίδα 6 από 7

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 31 Οκτ 2013, 13:39
από Irene3006
Κι εγώ πεινάωωωω.... Έχω να φάω από χθες το απόγευμα που γύρισα από την σχολή....
Σε καμία ώρα όμως σπίτι και ψαράκια.... :D

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 31 Οκτ 2013, 13:53
από kat_woman
Το τσικάλι της μαμάς με περιμένει (σε κανα δυό ώρες.. :( )
Το μενου σήμερα έχει κεφτέδες που τους φτιάχνει με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο (αναμειγνύοντας τον κιμά με μία ελαφρά μπεσαμελ και μετά τα πανάρει ) και σαλάτα βραστές πατάτες με καρότο..

Ακούς Ήλιε??????? :diablo:

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 31 Οκτ 2013, 13:53
από firefightergr
Κουτσουμούρες 6ευρά το κιλό με τσιπουράκι και σαλάτα λάχανο.

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 31 Οκτ 2013, 13:56
από ION 4ever
Δυο αυγά βραστά.
τουλάχιστον είναι σπιτικά...

ένα ψαράκι όμως σχάρας με μια ωραία σαλατίσα δεν θα με χάλαγε καθόλου
εδώ που τα λέμε. Αλλά ας όψεται....

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 31 Οκτ 2013, 13:57
από Irene3006
Εμείς διάφορα ψαράκια κόστους 0 Ευρώ.... Να ναι καλά οι ψαράδες.... Χαχαχαχα!
Και εννοείται τσίπουρο....!

Θέλω να πάω σπίτι μου!!

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Παρ 01 Νοέμ 2013, 09:15
από butterfly
Σημερα το τσικαλι θα βγαλει αλανιαρα κοτα- σφαγμενη χθες το μεσημερι- με σπιτικες χυλοπιτες. Γλειφομαι απο τωρα!

ΣΚ ερχεται, τσιμπηστε και την συνταγη της μανιταροπιτας, μηπως σας πιασει η προκοπη και την φτιαξετε:

Ενα κιλο μανιταρια σε φετουλες, ενα μεγαλο ξερο κρεμμυδι τριμμενο, ενα μικρο κρασοποτηρο λαδι, πεντε αυγα ελαφρως χτυπημενα, μπολικα φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα, μισο ματσακι ανιθο ψιλοκομμενο, αλατι μια κουταλια σουπας κοφτη, πιπερι, φυλλο χωριατικο αγοραστο ή σπιτικο αν σας πιασει πολυ μεγαλη προκοπη.

Στο λαδι σωταρουμε μανιταρια και ξερο κρεμμυδι, μεχρι να πιουν ολα τους τα υγρα. Τα αφηνουμε να χλιαρυνουν και τα προσθετουμε σε λεκανη οπου εχουμε ανακατεψει ολα τα υπολοιπα υλικα. Στρωνουμε φυλλα λαδωμενα κατω στο ταψι, αδειαζουμε το μειγμα, σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα, λαδωνουμε την επιφανεια, χαραζουμε τα φυλλα και ψηνουμε γυρω στα 45-60 λεπτα, σε μετριο φουρνο. Ειναι πεντανοστιμη, σαν να τρως συκωτακια!

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Παρ 01 Νοέμ 2013, 15:06
από alkinoos
Φασολάδα ...λαδάκι,ξυδάτες πιπεριές,ξυδάτες ελιές, ένα κρεμμύδι λευκό χοντροκομμένο,τρεις φέτες ψωμί και για να κατέβουν όλα αυτά νερό στο τέλος, και τίποτε άλλο :D Για το βράδυ,κατά τις εφτά, ένα ταψί λάχανο με καρότα .Και με πολύ ξύδι εννοείται :loco:

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Τετ 13 Νοέμ 2013, 11:56
από firefightergr
Σειρά μου για φασολάδα σήμερα,08:40 την είχα έτοιμη, με τα φασόλια να έχουν μουλιάσει από εχθές.

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Τρί 21 Ιαν 2014, 20:25
από seliniasmenos
Σήμερα φτιάχνω πίτσα και ελιοψωμα.
Ελιοψωμα θα ειναι πρώτη φορα, πίτσα πειραματιστικα τα χριστουγεννα.

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Παρ 24 Ιαν 2014, 15:11
από Irene3006
Μπιζέλια και τυρί :D

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Μάιος 2016, 14:25
από Irene3006
Σήμερα λοιπόν , και αφού έχω εξελίξει φιλότιμα το μηδαμινό μαγειρικό ταλέντο που διέθετα πριν 4 χρόνια που έφυγα πρώτη φορά από το σπίτι, το τσικάλι έχει... Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα, μέλι, βαλσάμικο ξύδι και κάρυ... Με ρύζι βεβαίως βεβαίως :)

Είπα να μαγειρέψω στην sister που γιορτάζουμε παρέα για τελευταία φορά την γιορτή της στα Γιάννενα... Να χαίρεστε όλοι τους δικούς σας :rose:

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Μάιος 2016, 16:10
από ArELa
ευτυχώς που είπες "κάρι" και δεν ξερογλείφομαι.
Είμαι αλλεργική στο κάρι και με απωθεί και η μυρωδιά του. :P

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Μάιος 2016, 16:30
από Irene3006
Είναι θεϊκόοοοο <3

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Μάιος 2016, 16:32
από kat_woman
Irene3006 έγραψε:Σήμερα λοιπόν , και αφού έχω εξελίξει φιλότιμα το μηδαμινό μαγειρικό ταλέντο που διέθετα πριν 4 χρόνια που έφυγα πρώτη φορά από το σπίτι, το τσικάλι έχει... Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα, μέλι, βαλσάμικο ξύδι και κάρυ... Με ρύζι βεβαίως βεβαίως :)

Είπα να μαγειρέψω στην sister που γιορτάζουμε παρέα για τελευταία φορά την γιορτή της στα Γιάννενα... Να χαίρεστε όλοι τους δικούς σας :rose:
Απίστευτο...έφτιαξα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο,πλην του κάρυ, χθες, κατεβάζοντας (download σαν να λέμε) τη συνταγή απο την κούτρα μου! Συνοδευτικο; ρυζι, βεβαίως βεβαίως! Εχω άδικο να πω οτι τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται;

Να χαίρεσαι την αδελφούλα σου! :rose:

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Μάιος 2016, 16:56
από _Divine_Sinner_
Hθελα να κανω παστιτσιο αλλα ο εργοδοτης μου ειχε αλλη αποψη. Οταν πληρωθω θα ανεβασω φωτο :P

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 22 Μάιος 2016, 08:29
από doctormarkon
Τον τελευταίο καιρό μας έπιασε μια μανία με το ινδικό.

Παραμονή Χριστουγέννων πήγαμε σε ινδικό και από τότε πηγαίνουμε συχνά.

Το ινδικό αντίθετα από το κινέζικο και το ιαπωνέζικο δεν απαιτεί βαζάκια με σαλτσούλες κίτρινες πράσινες και σως. Ούτε ακριβά και εξεζητημένα υλικά. Είναι πάμφθηνο για την κουζίνα και δίνει ιδέες για διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος για τα όσπρια και τα λαχανικά ακόμα πιο εύκολο από τον παραδοσιακό.

Αν θέλεις χρησιμοποιείς λάδι για σωτάρισμα ή γάλα καρύδας για να πήξει το ζουμί και για εξωτική γεύση (Από Market in>) Διαφορετικά και το ελαιόλαδο μια χαρά είναι.

Χρειάζεται και το μιξ μπαχαρικών Γκαράμ Μασάλα το οποίο το φτιάχνουμε επίσης μόνοι στην κουζίνα αφαιρώντας ότι δεν μας αρέσει.

Η κλασική συνταγή είναι μαύρο και λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, καρδάμωμο, αστεροειδή γλυκάνισο και κόλιανδρο.

Δεν μου αρέσει πολύ το γαρίφαλο(παραπέμπει σε οδοντιατρείο) και η κανέλα αλλά μου αρέσει το καρδαμο και το κόλιανδρο όπως και το μαύρο πιπέρι ή ακόμα καλύτερα το πράσινο πιπέρι και κανονικό γλυκάνισο. Βάζω επίσης και τζιντζερ.

Έφτιαξα γλυκοπατάτες με λαχανικά λοιπόν. Καρότα γλυκοπατάτες κρεμμυδάκι αρακά φασολάκια αυτά υπήρχαν.
Ζεσταίνουμε λάδι ελαιόλαδο ή καρύδας και ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών Στη συνέχεια σωτάρουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε λίγο νερό (ή γάλα καρύδας για εξωτική γεύση) Όταν βράσει το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα και έτοιμο. Πανεύκολο και πολύ νόστιμο.
Στα ινδικά εστιατόρια λέγεται λαχανικά με κάρυ και είναι θαυμάσιο πιάτο.

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 22 Μάιος 2016, 08:33
από doctormarkon
Έφτιαξα με τον ίδιο τρόπο σπανάκι με λευκό τυρί πενίρ. Ινδικό τυρί σαν φέτα οπότε βάζουμε φέτα και είναι θαυμάσιο.
Στο σπανάκι πάει πολύ το μοσχοκάρυδο οπότε ενισχύονται τα μπαχαρικά με μοσχοκάρυδο.

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Τρί 24 Μάιος 2016, 00:01
από butterfly
Μια ωραια παλαμιδα κομμενη σε χοντρουτσικες φετες, με πατατουλες κυδωνατες, μπολικο σκορδακι και μαιντανο, αλατοπιπερωμενα ολα τα βαζουμε σε βαθυ και πλατυ τηγανι με καπακι και τα καλυπτουμε με μπολικη φρεσκια ντοματα και το αναλογο λαδι. Αφηνουμε να βρασουν σκεπασμενα για μιση ωριτσα περιπου και ετοιμο ενα υπεροχο πιατο! Πεντανοστιμο!

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Τρί 24 Μάιος 2016, 00:10
από ArELa
Πω, με τρέλανες πεταλουδάκι!

εγώ σήμερα κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκιον... απλά πράγματα.
Αύριο πρασόρυζο.

Re: Σημερα το τσικάλι έχει...

Δημοσιεύτηκε: Τρί 24 Μάιος 2016, 01:09
από Irene3006
Κολοκυθοκεφτέδες... Χριστέεεεε μου, σκότωσέ μας...
Εγώ σήμερα έκανα μπιζέλια :)