Σελίδα 1 από 7

Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Τετ 21 Νοέμ 2012, 23:59
από ION 4ever
Είναι λίγες μέρες τώρα που σκέφτομαι να γράφω
μερικές από τις συνταγές που μου αρέσει να κάνω.
Δεν μπορώ να πώ ότι τόχω με την μαγειρική
άλλα που και που με πιάνει ένας οίστρος.

Εδώ και λίγο καιρό φλερτάρω με την ωμοφαγία.
Οχι δεν έχω γίνει ούτε χορτοφάγος ακριβώς
ούτε ωμοφάγος.
Απλώς το κρέας έχει αρχίσει να με απωθεί κάπως
και προσανατολίζομαι αλλού.
Δεν σημαίνει βέβαια,
ότι δεν θα χτυπήσω άμα βρεθεί στο δρόμο μου ένα ωραίο κοψίδι
άλλα προς το παρόν ελάχιστα και στο σπίτι σπάνια.

Λέω λοιπόν να ξεκινήσω το μικρό ideoblog μου μαγειρικής
και αν ευδοκιμήσει ευδοκίμησε.

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 00:11
από Oneiro
Νιέεε :xara:
όχι τίποτα άλλο αλλά για μία αχρήστογλου όπως και του λόγου μου θα ειναι ζούπερ! :D

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 00:14
από Irene3006
Oneiro έγραψε:Νιέεε :xara:
όχι τίποτα άλλο αλλά για μία αχρήστογλου όπως και του λόγου μου θα ειναι ζούπερ! :D
:lol: :lol: :lol:
+1
Ειδικά τώρα που θα πρέπει να μαγειρεύω κι εγώ κάποιες μέρες γιατί η σίστερ βαρέθηκε... :loco:
(199 είπαμε για Πυροσβεστική;)

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 00:17
από Dread
Irene3006 έγραψε:(199 είπαμε για Πυροσβεστική;)
...και 210 7793777 για το κέντρο δηλητηριάσεων.... :loco:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 00:21
από Irene3006
Dread έγραψε:
Irene3006 έγραψε:(199 είπαμε για Πυροσβεστική;)
...και 210 7793777 για το κέντρο δηλητηριάσεων.... :loco:
Ε όχι δα! 166.... Έχει ωραίο κόσμο το νοσοκομείο των Ιωαννίνων... :wink:
Anyway.... Ιονίτσα... Αδημονούμε... :rose:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 00:43
από ION 4ever
Χα χαχα πολύ ωραίο καλωσόρισμα.
Πολύ χρήσιμο αυτό με τα τηλέφωνα
έτσι πρέπει να ξεκινάει ένα ideoblog μαγειρικής.
ελπίζω να τα έχετε και εσείς πρόχειρα
όταν θα τα δοκιμάζεται.

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 01:39
από ION 4ever
Πάντως για να ξέρετε στην κουζίνα μου υπάρχει
πάντα το παρακάτω αξεσουάρ.
Το έχω πολλά χρόνια. δεν είμαι σίγουρη αν θα δουλέψει, αν χρειαστεί
αλλά και μόνο που το βλέπω μου θυμίζει να είμαι προσεκτική.
Μου το είχαν κάνει κάποτε δώρο και έχει γίνει κομμάτι της κουζίνας μου.
Κατά κάποιο τρόπο το αγαπάω πολύ.

Εικόνα
εκτός από τον πυροσβεστήρα
Καλά θα κάνετε να προμηθευτείτε
και αυτό που είναι δίπλα του.
Ενα γουδί.
Δεν έχει σημασία αν είναι ξύλινο, πέτρινο
η σαν το δικό μου, κεραμικό νομίζω ότι είναι.
θα το χρειαστούμε στη πρώτη μας δημιουργία.
Έχετε όλοι?

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 01:51
από Irene3006
Χαχαχα.... Μα πυροσβεστήρα...; Καλή ιδέα για δώρο σε συμφοιτητές και συμφοιτήτριες.....
Είναι μια έμπρακτη ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος..... :lol: Ιονίτσα αν δεν κάνω λάθος
γράφει ημερομηνία λήξης.... Τσέκαρέ το! Γουδί;;;; Παίζει να είναι το μοναδικό πράγμα που
δεν έχω σπίτι μου.... :loco: Η μάνα μου έχει πάρει χίλια δυο πράγματα στο σπίτι, που ως
φοιτήτρια δεν υπάρχει περίπτωση να τα χρησιμοποιήσω ποτέ (μα ποτέ όμως!) εκτός από
αυτό.... Anw.... Δεν είναι και πρόβλημα αυτό.... (Αμάν κι αυτό το μαγείρεμα.... :swear: )

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 07:50
από kat_woman
ΙΟΝ μας, πολύ καλή η ιδέα σου! :clap: Αναμένομεν με ενδιαφέρον και ..όλα τα απαραιτήτα προαναφερθέντα αξεσουάρ! :rose:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 17:12
από ION 4ever
__________________
GOMASIO
Ξεκινάμε λοιπόν με ένα βασικό στοιχείο στην κουζίνα.
Το αλάτι.

Για το αλάτι έχουμε μιλήσει εκτεταμένα σε αλλά νήματα
και ο κάθε ένας έχει πάρει τις αποφάσεις του για του είδος του αλατιού που θα χρησιμοποιήσει.
Ραφιναρισμένο με διάφορες προσθήκες η όχι.
Προσωπικά έχω απορρίψει ότι αλάτι κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ.

Εδώ θα σας πω πως φτιάχνεται το gomasio.
Το γκομάσιο είναι ένας συνδυασμός αλατιού και σουσαμιού.

goma=σουσάμι
sio=αλάτι

Προέρχεται από την Iαπωνική μακροβιοτική κουζίνα
και είναι εξαιρετικό για κάθε χρήση.
Νοστιμίζει όλες ανεξαιρέτως τις σαλάτες και την ελληνική,
μπαίνει στις σούπες
σε όλα τα χόρτα και τα λαχανικά
στα αυγά στο ποπ κορν
στο ρύζι, η σε ότι άλλα δημητριακά χρησιμοποιήστε
και όπου αλλού χρειάζεται αλάτι.

Μπαίνει πάντα μετά το μαγείρεμα.

Φτιάχνεται με καβουρδισμένο σουσάμι και φυσικά αλάτι.

Χρειαζόμαστε
-Ένα καλό αραφινάριστο χονδρό αλάτι
(όταν πρωτάκουστα για αυτό δεν είχα ιδέα για τα αλάτια,
και ετσι χρησιμοποίησα κοινό χονδρό αλάτι.
Όποτε αν θέλετε να δοκιμάσετε να το φτιάξετε
αρχικά χρησιμοποιήστε ότι αλάτι σας βρίσκεται.
Αν σας αρέσει τότε το φτιάχνεται με ένα αλάτι καλύτερης ποιότητας .
Αν και συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα καλό αλάτι
)
-Σπόρους σουσαμιού κατά προτίμηση αναποφλοίωτο.
-Ένα τηγάνι
-και ένα Γουδί.Καλύτερα όχι μεταλλικό.

Οι αναλογίες ποικίλουν.
1 προς 10 για μένα είναι αλμυρό.
Προτιμώ
1 προς 15.
Δηλ 1κουταλιά αλάτι και 15 κουταλιές σουσάμι.

Βάζουμε πρώτα στο τηγάνι μας το αλάτι και το περνάμε
μερικά λεπτά για να είμαστε ότι δεν έχει καθόλου υγρασία
και μετά το βάζουμε σε ένα μπολ στην άκρη.
Την τελευταία φορά που το έκανα χρησιμοποίησα
Ορυκτό χονδρό αλάτι Ιμαλαίων.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και περισσότερα του ενός αλάτια.
πχ ιμαλαίων και Μεσολογγίου.
Βάζουμε στο τηγάνι μας το σουσάμι και το καβουρδίζουμε ελαφρά.
Δεν θέλουμε να το κάψουμε.
Όταν πιάσουμε ένα σπόρο και τον πιέσουμε
ανάμεσα στα δάκτυλά μας και αυτός λιώσει,
τότε αυτός είναι έτοιμος.

Ανακατεύουμε τα υλικά μας...
και τώρα αρχίζει το κομμάτι της υπομονής.
Πρέπει αυτό που έχουμε στο μπολάκι μας
να το βάλουμε στο γουδί και να το κοπανίσουμε.
Πρέπει αυτό να γίνει με γουδί και οχι στο μπλεντεράκι μας
έτσι ώστε να μην καταλήξει να γίνει αλεύρι.
Παραδοσιακά θέλει γουδί για να μπερδευτούν τα έλαια
και χρήσιμα ιχνοστοιχεία και του αλατιού και του σουσαμιού
απαλά και ήρεμα και όχι βίαια όπως με το μπλέντερ.

Στην αρχή έβαλα όλη την ποσότητα μου στο γουδί
άλλα δεν με βόλευε γιατί είναι σχετικά μικρό
και έτσι το έκανα λίγο λίγο.
Έχει ένα εξαιρετικό άρωμα και δίνει μια γεμάτη γήινη,
και ξηροκαρπένια γεύση στα φαγητά.

Όμως αυτός ο συνδυασμός δεν φτιάχτηκε μόνο για την γεύση.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι:
Χρησιμοποιώντας αυτή την μίξη ελαχιστοποιούμε
το νάτριο και ταυτόχρονα ενδυναμώνεται η πέψη.
Ουδετεροποιείτε την αλκαλικότητα στο αίμα
Αυξάνει την την ανοσοποιητική μας ικανότητα.
Επίσης δίνεται στις μητέρες που θηλάζουν
για καλύτερη παραγωγή μητρικού γάλατος.
και πολλά ακόμη.

Μερικοί που δεν θέλουν καθόλου νάτριο (αλάτι)
φτιάχνουν gomasio με σουσάμι και φύκια,
οπως kombu, nori, kelp κλπ

Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε βαζάκι που κλείνει
και το χρησιμοποιούμε κατά βούληση.
Συνιστάται να μην φτιάχνουμε μεγάλες ποσότητες.

Ακόμα και τίποτα να μην έχουμε να φάμε
αν έχουμε ψωμί και του βάλουμε λίγο λάδι
και πασπαλίσουμε με Gomasio γίνεται μια εξαιρετική λιχουδιά.
Το ίδιο ισχύει και για τα παξιμάδια βέβαια.

Στο internet υπάρχουν πολλές πληροφορίες.
Αν σας ενδιαφέρει ψάξτε το.

ΕικόναΕικόνα
Εικόνα
εδώ είναι το βαζάκι που φυλάω το δικό μου και δίπλα
μια προσπάθεια να σας δείξω πως δείχνει.
Αυτά για σήμερα.
Καλή Όρεξη και Υγεία
:rose:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 22:43
από Kariatida
:respect:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 22 Νοέμ 2012, 22:48
από Divine Sinner
Τέλειο :)

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Παρ 23 Νοέμ 2012, 23:01
από ION 4ever
Χαίρομαι που άρεσε τουλάχιστον σαν ιδέα.
Αν το δοκιμάσετε θα σας αρέσει πολύ περισσότερο..

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Παρ 23 Νοέμ 2012, 23:57
από ION 4ever
Σήμερα δεν σκέφτηκα καθόλου τι θα φάω.
Άλλες μέρες κάτι γυροφέρνει στο μυαλό μου.
Σήμερα τίποτα.

Γύρω στις 9 το βράδυ με έκοψε μια τρελή πείνα
και άρχισα να κόβω βόλτες στην κουζίνα παρατηρώντας τι υπάρχει.
Μόνο μια κονσέρβα σαρδέλες,
την οποία σκέφτηκα να χτυπήσω πάραυτα.
Σκέφτηκα όμως ότι μια κονσερβούλα το μόνο που θα μου κάνει
είναι ότι θα μου ανοίξει περισσότερο την όρεξη.
Έτσι πήρα την απόφαση μα φτιάξω
κάτι πολύ γρήγορο με ένα κόκκινο λάχανο
που είχα στο ψυγείο.
Χρησιμοποίησα το μισό.
Κόκκινο Λάχανο
Κόβουμε το λάχανο σε μικρά κομματάκια
όπως όταν κάνουμε σαλάτα.
Όχι πολύ ψιλά αλλά όχι και πολύ χοντρά
γιατί πρόκειται να τα μαγειρέψουμε με τον γρήγορο τρόπο.

Κρεμμύδι Τζίντζερ Σκόρδο
το κρεμμύδι σε λωρίδες
το τζίντζερ σε μικρά κομματάκια (βάζω αρκετό γιατί μου αρέσει)
2 σκελίδες σκόρδο (σηκώνει και παραπάνω) σε φετούλες.

Σε βαθύ τηγάνι.(έχω γουοκ)
(και μια χαμηλή κατσαρολίτσα κάνει, αρκεί να είναι πλατιά.)
Βάζουμε λίγο λάδι
μετά πρώτα το κρεμμύδι
μετά το σκόρδο και τέλος το τζίντζερ.
Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα.
Ίσα να δώσουν κάτι από τα αρώματα τους.

Βάζουμε και το λάχανο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε.
Θέλουμε δυνατή φωτιά.
(Έχω κουζίνα με υγραέριο και βολεύει στις αυξομειώσεις.)
αφού ανακατέψουμε αρκετά έτσι ώστε όλη η ποσότητα
του λάχανου να έχει ανακατευτεί καλά με τα προηγούμενα
και να έχει χάσει λίγο από τον αρχικό του όγκο
χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και το αφήνουμε να μαραθεί και άλλο.
εδώ θα βάλουμε τα μπαχαρικά μας.
Κίμινο και πιπέρι,
αλάτι, (αν δεν βάλουμε gomasio στο τέλος.)
Προσοχή:σε αυτό το σημείο θα μας πιάσει πανικός γιατί θα νομίσουμε
ότι χρειάζεται νερό.
Δεν χρειάζεται.
Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε
με το ξύλινο κουτάλι.

Αν δεν μπορούμε να αντισταθούμε βάζουμε λίγο νερό
στη χούφτα μας και ραντίζουμε.
Όταν θα έχει μαραθεί αρκετά και ο όγκος του θα έχει ελαττωθεί
Ρίχνουμε μέσα ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό.
(Δεν είχα και έβαλα μηλόξυδο, μια χαρά)
και μια κουταλιά μελάσα.
η μαύρη ζάχαρη.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και ανακατεύουμε το λάχανο μας
για να πάει παντού το κρασί με την μελάσα.
Εδώ σε αυτό το σημείο είναι μάλλον έτοιμο.
Δοκιμάστε για να δείτε αν είναι αρκετά μαλακό για τα γούστα σας.

Είχα και λίγα φύτρα στο ψυγείο.
Πήρα λίγα τα έπλυνα και τα έβαλα και αυτά στο γουόκ.
Τα φύτρα επειδή είναι πολύ τρυφερά πράματα
μπαίνουν πάντα στο τέλος.
ανακάτεψα λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Έτοιμο το λάχανο.
Το έβαλα σε μια σαλατιέρα έκοψα μαϊντανό από πάνω
και λίγο κόλιανδρο φρέσκο.
Πασπάλισα με μπόλικη δόση gomasio.
το ανακάτεψα καλά.
Το άφησα μόλις μερικά λεπτά , να πάρει μια ανάσα και...
:thumb: γιαμ γιαμ.

Μισό λάχανο είναι υπέρ αρκετό για ένα άτομο.
Δεν το έφαγα όλο,
αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα το βγάλει το βράδυ. :lol:

έβγαλα και φωτογραφίες αλλά δεν είναι καθαρές.
Η μηχανούλα μου είναι της πλάκας και ο φωτισμός στην κουζίνα
οχι κατάλληλος.
Θα της ξανακοιτάξω και θα δω, αν αξίζει καμία, θα την βάλω.

Καλή όρεξη
και υγεία. :rose:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 01 Δεκ 2012, 17:53
από ION 4ever
Η κόκκινη.
Παντατζαρόσουπα
χρησιμοποίησα
Εικόνα
λιγο λαδι
κρεμμυδάκι ξερό
και
ένα μεγάλο κομμάτι τζιντζερ χοντροκομμένα,
Μια κουταλιά της σούπας κοφτή κουρκουμά (toumeric) (σκόνη)
ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν(σκόνη)
Δεν χρειάζεται να μαραθούν ίσα ίσα να γίνει το λάδι με τις 2 σκόνες ομοιόμορφο.
πρόσθεσα
ΕικόναΕικόνα
ένα μεγάλο παντζάρι και λίγα κομμάτια selery
(δεν είχα selery και έβαλα τα χοντρά κοτσάνια από το σέλινο.
Μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε και σελινόριζα.
σαν ποσότητα λογικότερη από το παντζάρι.)
Λίγα καρότα. εγώ έβαλα τρία
και ένα πράσο.
Έριξα μέσα και λίγους σπόρους λιναρόσπορου.
(γενικώς πάνε παντού και δίνουν ωμέγα 3 και άλλα χρήσιμα.)

Για αυτές της ποσότητες που βλέπετε
έβαλα 5 μπολάκια μικρά (σαν και αυτά που βλέπετε) νερό
αλλά στην συνέχεια έβαλα και άλλα 2
γιατί το καρότο και το παντζάρι ήπιαν αρκετό μέχρι να γίνουν.
Σηκώνει πάντως και παραπάνω..

Όταν μαλάκωσαν αρκετά τα έβαλα στο μπλέντερ.
Εικόνα
και εριξα τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα.
Μυστικό
επειδή το μπλέντερ γίνεται συνήθως χάλια
και το μισό του πολτού μένει
στον πάτο του και στα τοιχώματα και δυσκολευόμαστε και στο καθάρισμα,
πάρτε ένα φλιτζάνι/ποτήρι από το ζουμί (πριν ρίξετε τον πολτό) από την κατσαρόλα.
Όταν αδειάσετε το μπλέντερ σας πίσω στην κατσαρόλα βάλτε το ποτήρι με το ζουμί και δώστε μια δυό στροφές.
το μπλεντερ αυτοπλένεται :lol: :lol: και το βάζετε και αυτό πίσω στην κατσαρόλα.
το αφήνετε να πάρει μια βράση και




Ουάου!!!!
τι χρώμα!!!!
Εικόνα
Μπορείτε να το φάτε σκέτο η με γιαούρτι.
Εγώ δεν είχα γιαούρτι αλλά...
έχω κεφίρ :thumb:
και του πάει περίφημα.

Με αυτά το λίγα υλικάκια βγήκαν 3 καλά πιάτα σούπας.
Άνετα,
αν δεν φοβόμουν μήπως μου βγεί αραιή,
θα έβγαιναν και 4 αν είχα βάλει περισσότερο νερό.
1 παντζάρι 3 καρότα μισό πράσο, λίγο σέλινο
ενα μικρό κρεμμύδι,
τζιντζερ
κουρκουμας και καγιέν.
(προσέχετε με το καγιέν είναι κάπως καυτερό πιπέρι)

Καλή όρεξη
και Καλή Υγεία.

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Δευ 03 Δεκ 2012, 00:16
από ION 4ever
Εικόνα
γιαμ γιαμ!!!!

Ναι σήμερα ήθελα κάτι γλυκό
αλλά αφού την έχω δει vegetarian και occasionally ολίγον raw
ήθελα ένα γλυκό διαφορετικό.
Βγήκε το πιατάκι που βλέπετε παραπάνω
αλλά με βασάνισε λιγάκι και δεν είμαι ακόμη σίγουρη
για την διαδικασία και τα υλικά.

Τα κατάφερα βεβαίως να ξεπεράσω τις δυσκολίες
που μου παρουσιάστηκαν και είμαι σίγουρη ότι την επόμενη φορά
θα μπορέσω να σας εξηγήσω ακριβώς πως και με τι υλικά.

Εδώ είναι τα βασικά.
Εικόνα
Μπανάνες 2

Εικόνα
σταφίδες ψιλοκομμένες

Εικόνα
τριμμένο αμύγδαλο

ανακατεύουμε τα υλικά μας

Εικόνα

όλα
Εικόνα
και εδώ αρχίζει η σπαζοκεφαλιά μου.
Εικόνα
Πως θα μετατρέψω αυτό τον πολτό της μπανάνας σε σοκολατάκι?
Το τι συνέβη από εδώ
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
μέχρι να φτάσω εδώ
Εικόνα
είναι μάλλον κάτι πολύ απλό
αλλά θα σας το πω όταν τα ξαναφτιάξω.
Γιατί αν σας εξηγήσω τώρα θα σας μπερδέψω.
Θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα γιατί ήταν πεντανόστιμα.
απλώς πρέπει να περιμένουμε λίγο, να μαλακώσουν
οι μπανάνες που αγόρασα το Σάββατο :lol: :lol:
Καλό Μήνα σε όλους.:giverose:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Δευ 03 Δεκ 2012, 00:19
από butterfly
Χαρουπαλευρο,καλε!Θα τα "δεσει " τελεια και θα τους δωσει την πολυποθητη σοκολατενια γευση! :lol:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Δευ 03 Δεκ 2012, 00:34
από ION 4ever
Ενδιαφέρον!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Δευ 03 Δεκ 2012, 19:49
από Oneiro
ION 4ever έγραψε:Η κόκκινη.
Παντατζαρόσουπα
Tώρα που πιάνουν τα κρύα, σίγουρα θα την δοκιμάσω! Σλουρπ!

Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία μου :giverose:
Keep going :urock:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Δευ 03 Δεκ 2012, 20:46
από ION 4ever
Να την δοκιμάσεις όνειρο.
Είναι πολύ καλή. πολύ βελουδένια και πολύ κόκκινη.
σίγουρα είναι και πολύ χριστουγεννιάτικη.

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Δευ 03 Δεκ 2012, 22:05
από butterfly
ION 4ever έγραψε:Να την δοκιμάσεις όνειρο.
Είναι πολύ καλή. πολύ βελουδένια και πολύ κόκκινη.
σίγουρα είναι και πολύ χριστουγεννιάτικη.
|


Μετα απ'αυτην τη συνταγη,δικαιουμαι να σου αφιερωσω το κατωθι:





:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Τρί 04 Δεκ 2012, 00:53
από ION 4ever
:clap: :clap: :clap:
και πολύ καλα κάνεις πεταλούδα.
Από τώρα
αυτό είναι το soundtrack
της Κόκκινης μου σούπας.
Τέλειες οι εκπομπές της λιλιπούπολης.
Ευχαριστώωωωω!!!!!!

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 06 Δεκ 2012, 14:58
από ION 4ever
Έχω κολλήσει τελευταία με το τυρί μοτσαρέλα.
Μου αρέσει γιατί είναι άγευστο και μπορώ να του δώσω
ότι γεύση θέλω ανάλογα με το πως θα το χρησιμοποιήσω.
παραδοσιακά τρώγεται με ντομάτα λαδάκι αλάτι πιπέρι και βασιλικό
κάπως έτσι. (foto google)
Εικόνα

προσωπικά καταφεύγω στην μοτσαρέλα
όχι ως συνοδευτικό αλλά ως κυρίως όταν πεινάω.
Έτσι της πρόσθεσα και παξιμάδι κριθαρένιο
και έκανα αυτή την σαλάτα
όπως είναι ο κρητικός ντακος πάνω κάτω..

Δηλαδή βρέχω ένα παξιμάδι λίγο, ίσα να μαλώσει
αλλά να παραμείνει τραγανό.
το σπάω στο πιάτο μου
του ρίχνω λίγο gomasio (αλατι/σουσαμι)
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 06#p191306

κόβω από απάνω την ντομάτα
που φροντίζω να είναι ζουμερή έτσι ώστε να έχει ζουμάκι
για να απορροφηθεί από το παξιμάδι.
Κόβω σε μικρά κομματάκια την μοτσαρέλα
ριχνω παλι λιγο gomasio,
πιπέρι
και ψιλοκομμένο βασιλικό
αν έχω βάζω και καμιά ελίτσα η κάπαρη.
καμιά φορά ρίχνω και λίγο βαλσάμικο (όχι απαραίτητα),
και έχω ένα ωραίο χορταστικό πιάτο
όταν δεν έχω όρεξη για μαγείρεμα.
Εικόνα

Θα μου πείτε και γιατί δεν το κάνεις με φέτα όμορφα και παραδοσιακά?
Απλώς με την φέτα δεν τόχω.
Κάθε φορά πού αγοράζω μένει στο ψυγείο μέχρι
που μουχλιάσει και την πετάω.
Δεν είμαι μάλλον φετοφάγος.
Καλή όρεξη.
και Υγεία. :rose:

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 06 Δεκ 2012, 16:28
από Dread
Η μοτσαρέλα δυστυχώς που βρίσκουμε συνήθως εδώ στην Ελλάδα, είναι από κακής έως άθλιας ποιότητας, και σχεδόν ποτέ από βουβαλίσιο γάλα, παρά μόνο αγελαδινό.

Επειδή έχω συγγενή Ναπολιτάνα, και έχω φάει και στην Νάπολη αλλά και εδώ πραγματική μοτσαρέλα, έχω να πω οτι είναι η μέρα με την νύχτα (να 'ναι καλά και η μητέρα της, που κάθε που στέλνει πακέτο με τρόφιμα, μου βάζει και λίγη :D )

Η μοτσαρέλα επουδενί δεν είναι άγευστη.

Στην Ιταλία δε, την τρώνε φρέσκια (δηλαδή ημέρας, άντε την επόμενη) ωμή, σε σαλάτες κλπ. Και μετά όταν περάσουν οι πρώτες 2-3 μέρες, και χάσει λίγο από την γεύση της, την βάζουν σε φαγητό (πίτσα, pasta κλπ)

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 06 Δεκ 2012, 17:11
από ION 4ever
Συμφωνώ με αυτά που λές.
Παίρνω επίσης πίσω και το άγευστη
καθώς αυτό που εννοώ είναι το ανάλατη
πράγμα που μου αρέσει.
Κατά τα άλλα μαζί σου .