Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6719
Εγγραφή: Δευ 03 Ιαν 2011, 00:48
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Στο άπειρο.... Κι ακόμα παραπέρα.... :)
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 11 Φεβ 2013, 18:50

Κρέπες... Μιαμ... Εγώ με την κουζίνα καλή σχέση δεν έχω...
Αν και τις μέρες που ήμουν εντελώς εντελώς μόνη αναγκάστηκα να την δω πιο θετικά... :P
Αλλά... Κρέπες κάνω κι εγώ στο σπίτι από πάρα πολύ μικρή...
Είναι αρκετά εύκολες και τα υλικά τους υπάρχουν πάντα στο σπίτι...
Αλλά μια ένσταση... Όταν λέμε κρέπα, την κάνουμε πάντα με σοκολάτα... Κοινώς, μερέντα...! :loco:
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 11 Φεβ 2013, 19:19

Eva Luna έγραψε:Κρεπες; Κρεπες;! Αδυναμια μεγαλη.
Οτι ταιριαζει αβοκαντο με μελι δεν το ηξερα.
Και την ζεα: πως την παραγγελνω; Αυτες τις μερες ψαχνομουν ετσι κι αλλιως.
Τωρα που μου δωσες την ευκαιρια, λεω να παραγγειλω μια ωρα αρχυτερα.
Κι η ιδεα με την κανατα για φιλτραρισμα νερου, τοσο απλο αλλα σημαντικο.
Ευχαριστω Ιον. Θελω να κανω μικρες αλλαγες λιγο λιγο, που πιστευω συνολικα
θα ειναι μεγαλες τελικα.
Το αντικολλητικο τηγανι δεν αποφευγεται;
Γουοκ αραγε κανει; Οχι μαλλον γιατι δεν εχει επιπεδο πατο να υποθεσω.
Το αβοκάντο με το μέλι είναι θανατηφόρος συνδυασμός.
Δοκίμασε το και θα καταλάβεις.
Απλώς πες μας τις εντυπώσεις σου μετά.

Αλεύρι ζέας μπορείς να αγοράσεις από κάποιο κατάστημα υγιεινής διατροφής, αν υπάρχει στην περιοχή σου.
αν δεν υπάρχει τότε από το ιντερνετ.
σίγουρα υπάρχουν ιστοσελίδες που στέλνουν σε όλη
την Ελλάδα.
Η ζεα προς το παρόν είναι μονοπώλιο του Αντωνόπουλου
αλλά ίσως αυτό να αλλάξει στο μέλλον.
αυτή είναι η ετικέτα που θα βρεις στα καταστήματα.
Εικόνα

Χαίρομαι πολύ :xara: για τις αλλαγές που σκέφτεσαι
να κάνεις γιατί πραγματικά και εγώ πιστεύω ότι όλοι μας
από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.
Οι μικρές αλλαγές είναι οι καλύτερες καθώς δίνουν χωρο και χρόνο
να αφομοιωθούν τα πράγματα και να μας πάνε παραπέρα.
Π.χ για καιρό ζούσα με την ιδέα ότι τα βιολογικά είναι ακριβά.
Και φυσικά είναι.
αν πας να αγοράζεις από τα σουπερ ντούντα καταστήματα
και αγοράζεις ότι βιολογικό εισαγωγής βρεις ναι τότε είναι ακριβά.
Όμως αυτό έχει αλλάξει.
υπάρχουν αρκετά καταστήματα τώρα που μπορεί κανείς
να βρει βιολογικά (ίσως όχι μεγάλη ποικιλία πραγμάτων)
σε πολύ λογικές τιμές.
Η έστω αν δεν είναι βιολογικά
τουλάχιστον να είναι καλλιεργημένα
με παραδοσιακό τρόπο από μικρούς παραγωγούς
που μπορούν να έχουν ανθρώπινες παραγωγές
χωρίς όλη την επιπλέον χημεία που μπαίνει στο πιάτο μας.
Χρειάζεται λίγο έρευνα.

Εγώ αυτή την εποχή που τα οικονομικά μου είναι εξαιρετικά
περιορισμένα αρνούμαι να αγοράσω ότι βρω
μόνο και μόνο για να τραφώ.
Και το κάνω από πείσμα και από αντίσταση στη μιζέρια.
Προτιμώ να φάω όλη την ημέρα
1 αυγό, αβοκάντο με μέλι
και παξιμάδια όποτε με κόβει η πείνα, πάρα να ενδώσω
στο φθηνό του φυτοφαρμάκου και του μεταλλαγμένου
Είναι μια μικρή προσωπική επανάσταση.
Μια επανάσταση που κάνει κάλο σε εμένα
αλλά ενθαρρύνει και μερικούς άλλους να καλλιεργούν
προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεωρώ οτι η κανάτα που αγόρασα,
αφού η μυρωδιά της χλωρίνης είχε κατακλύσει την κουζίνα μου,
είναι επένδυση.
Οι ετικέτες εκτός του ότι με διασκεδάζει πολύ να τις βλέπω
πάνω τραπέζι μου δεν μου κόστισαν τίποτα
αλλά αφού ο εμοτο μασαρου
με ενεργοποίησε ως προς αυτή την κατάσταση
γιατί να μην το κάνω :dunno: από την στιγμή που πίστεψα/πιστεύω ολόψυχα ότι συμβαίνει.
Τι νόημα έχει να πιστεύω κάτι αλλά να μην το κάνω?

Τώρα το θέμα του τηγανιού χαίρομαι πολύ που το έθιξες.
τα τεφλον πρέπει να φύγει από την ζωή μας αναμφισβήτητα.
Είχα αρχίσει δειλά δειλά από πέρυσι να αντικαθιστώ
τα μαγειρικά μου σκεύη.
Το αγαπημένο μου τηγάνι
(τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί ότι και αυτό είναι πλάνη)
είναι αυτό Εικόνα
Δυστυχώς είναι στο άλλο μου σπίτι που εκκρεμεί η μετακόμιση.
Μόλις έρθει εδώ, το τεφλον θα πάρει σουτ.
Θεωρώ και αυτό το τηγάνι επένδυση.
Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω τις "επενδύσεις"
αλλά επιφυλάσσομαι, έχει ο καιρός γυρίσματα.

Συμβουλή μου πάντως είναι όσοι διαθέτεται ακόμα λίγα
χρήματα επενδύστε τα σε πράγματα
που θα σας είναι χρήσιμα στο μέλλον
και που αφορούν την υγεία και την καλή διαβίωση.
Δεν θα το μετανιώσετε.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 11 Φεβ 2013, 19:23

totispap έγραψε:Μετά από τόσο καιρό που έχω να μπω το πρώτο που βλέπω είναι το θέμα για φαί,καλή αρχή..Μπαίνω στο θέμα και βλέπω κρέπες,διαβάζω τις αναλογίες και είναι ακριβώς οι ίδιες που έχω για να φτιάξω κρέπες σήμερα για πρώτη φορά :xara:
ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΤΗ :xara: :xara: :xara:
καλώς ήρθες.
Χαίρομαι πολύ που σε βλέπω στο νήμα μου περί γαστριμαργικών
γιατί ξέρω ότι είσαι καλοφαγάς και μερακλής.
Ελπίζω να σε βλέπουμε συχνότερα.:rose:
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 11 Φεβ 2013, 19:31

totispap έγραψε:σήμερα για πρώτη φορά :xara:
χαχαχα και έμενα η πρώτη μου φορά χθες το βράδυ.
τυχαίο? δεν νομίζω.
Τα μεγάλα πνεύματα ....
Irene3006 έγραψε:Όταν λέμε κρέπα, την κάνουμε πάντα με σοκολάτα... Κοινώς, μερέντα..
Ειρήνη το σύνθημα:
φαντασία στην εξουσία κουζίνα
τοχεις ακούσει?
Ξεκόλα από τις μερέντες και μάλιστα του εμπορίου.
Είναι γεμάτες τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες.
Χαίρομαι που ξέρεις να κάνεις κρέπες από μικρή
(εγώ κοτζάμ γαϊδούρα δεν ήξερα.)
τώρα όμως αφού έχεις κάνει
το πιο δύσκολο βήμα άσε την φαντασία σου να οργιάσει.
Θα επανέλθω στο μέλλον ειδικά για σένα.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6719
Εγγραφή: Δευ 03 Ιαν 2011, 00:48
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Στο άπειρο.... Κι ακόμα παραπέρα.... :)
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 11 Φεβ 2013, 20:07

Και η μαμά μου χαιρόταν όταν άρχισα να κάνω.... Νόμιζε ότι αφού στα 12 ασχολήθηκα, θα μάθαινα γρήγορα να μαγειρεύω...
(Πού νά 'ξερε η γυναίκα... :loco: )

Σχετικά με την μερέντα.... Μερικά πράγματα απλά δεν αλλάζουν Ιονίτσα.... :loco:
Είναι μερικές κακές συνήθειες, που απλά δεν τις αλλάζεις....
Στην τελική.... Αγάπα με γι' αυτό που είμαι.... :lol:
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 11 Φεβ 2013, 20:17

Irene3006 έγραψε:Στην τελική.... Αγάπα με γι' αυτό που είμαι...
αγάπη μου όμορφη εννοειειειείται.
Σε αγαπώ για αυτό που είσαι
και για αυτό που θα γίνεις,
ότι και αν είναι αυτό.
Υποψιάζομαι δε αφού έχεις κολλήσει με μας εδώ ότι
μόνο κάτι σπουδαίο, ωραίο και υγιές μπορεί να είναι. :wink:
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6719
Εγγραφή: Δευ 03 Ιαν 2011, 00:48
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Στο άπειρο.... Κι ακόμα παραπέρα.... :)
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 11 Φεβ 2013, 20:34

ION 4ever έγραψε:
Irene3006 έγραψε:Στην τελική.... Αγάπα με γι' αυτό που είμαι...
αγάπη μου όμορφη εννοειειειείται.
Σε αγαπώ για αυτό που είσαι
και για αυτό που θα γίνεις,
ότι και αν είναι αυτό.
Υποψιάζομαι δε αφού έχεις κολλήσει με μας εδώ ότι
μόνο κάτι σπουδαίο, ωραίο και υγιές μπορεί να είναι. :wink:
Χαχαχαχα... Ιονίτσα.... :lovey0: :giverose:
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: Παρ 08 Οκτ 2010, 17:58
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΔΡΑΜΑ
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από firefightergr » Δευ 11 Φεβ 2013, 21:43

Θα καείς στη κόλαση παρέα με το Παρλιάρο!!!!

Μόνο συνταγές διαίτης παρακαλώ από δω και μπρός έρχεται καλοκαίρι και θα πρέπει να ανεβαίνουμε τα βουνά με ευκολία.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6719
Εγγραφή: Δευ 03 Ιαν 2011, 00:48
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Στο άπειρο.... Κι ακόμα παραπέρα.... :)
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 11 Φεβ 2013, 21:49

firefightergr έγραψε:έρχεται καλοκαίρι και θα πρέπει να ανεβαίνουμε τα βουνά με ευκολία.
Όχι βουνά.... Το καλοκαίρι ΜΟΝΟ θάλασσα........ :lol:
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 11 Φεβ 2013, 22:05

firefightergr έγραψε:Θα καείς στη κόλαση παρέα με το Παρλιάρο!!!!
ουάου ευχαριστώ για το compliment
με τα συγχωρήσεως ομως
νομίζω οτι είμαι καλυτερη από το παρλιάρο. :loco:
firefightergr έγραψε:Μόνο συνταγές διαίτης παρακαλώ από δω και μπρός έρχεται καλοκαίρι και θα πρέπει να ανεβαίνουμε τα βουνά με ευκολία.
Δεν είναι θεμα διαιτας. είναι θεμα διατροφής.
Αν τρεφεσαι σωστά και με μέτρο θα ανεβαινεις
σε οποια βουνα θες με ανεση και ορεξη.
Ειμαι πολέμιος της διαιτας.
Μου αρέσει να pig out αλλα εχω και την επιγνωση του τι κάνω.

Οσο αφορά τώρα την τελευταία συνταγή το μόνο παχυντικό
είναι η γεμιση που εκει μπορείς να παιξεις με οτι σου κανει κεφι
και βραστό σπανακι αμα θες πασπαλισμένο με σουσάμακι μια χαρά
θα είναι πχ

Στην κατασκευή της κρεπας χρησιμοποιησα αλευρι ζεας που αν το ψαξεις θα δεις ποσο καλα αφομοιώσιμο είναι από τον οργανισμό.
και το κεφίρ που εβαλα αντι για γαλα είναι εξαιρετικό.

Για βαλε τωρα τον ποπό κατω και φτιαξε μερικές για την οικογένεια.
Να φχαριστηθεί και μικρός μια λιχουδια φτιαγμένη από τα χέρια του μπαμπά. :P
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: Παρ 08 Οκτ 2010, 17:58
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΔΡΑΜΑ
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από firefightergr » Δευ 11 Φεβ 2013, 22:20

Irene3006 έγραψε:
firefightergr έγραψε:έρχεται καλοκαίρι και θα πρέπει να ανεβαίνουμε τα βουνά με ευκολία.
Όχι βουνά.... Το καλοκαίρι ΜΟΝΟ θάλασσα........ :lol:
όταν μεγαλώσεις μη γίνεις πυροσβέστης αν δε σου αρέσουν τα βουνά το καλοκαίρι και η θάλασσα με το σταγονόμετρο,
όταν ήμουνα μικρός πάλι με το σταγονόμετρο την είχα γιατί ήμουνα στα καπνοχώραφα,με το ποδήλατο 7 το πρωί στο χωράφι μάζεμα τα καπνά και μετά εως τις 16:00 μπούρλιασμα ,φανταστικά καλοκαίρια.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6719
Εγγραφή: Δευ 03 Ιαν 2011, 00:48
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Στο άπειρο.... Κι ακόμα παραπέρα.... :)
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 11 Φεβ 2013, 22:29

firefightergr έγραψε:όταν μεγαλώσεις μη γίνεις πυροσβέστης αν δε σου αρέσουν τα βουνά το καλοκαίρι και η θάλασσα με το σταγονόμετρο,
όταν ήμουνα μικρός πάλι με το σταγονόμετρο την είχα γιατί ήμουνα στα καπνοχώραφα,με το ποδήλατο 7 το πρωί στο χωράφι μάζεμα τα καπνά και μετά εως τις 16:00 μπούρλιασμα ,φανταστικά καλοκαίρια.
Ε μάλλον έχω μεγαλώσει αρκετά ώστε να είναι πια ξεκάθαρο ότι δεν θα μπω στο Σώμα.... :lol:
Καπνά; Για πες περιοχή.... Έχω λόγο που ρωτάω... :)
Εγώ μεγάλωσα με την θάλασσα χειμώνα καλοκαίρι δίπλα μου....
Και φυσικά δεν την αλλάζω.... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: Παρ 08 Οκτ 2010, 17:58
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΔΡΑΜΑ
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από firefightergr » Δευ 11 Φεβ 2013, 22:35

Irene3006 έγραψε:
firefightergr έγραψε:όταν μεγαλώσεις μη γίνεις πυροσβέστης αν δε σου αρέσουν τα βουνά το καλοκαίρι και η θάλασσα με το σταγονόμετρο,
όταν ήμουνα μικρός πάλι με το σταγονόμετρο την είχα γιατί ήμουνα στα καπνοχώραφα,με το ποδήλατο 7 το πρωί στο χωράφι μάζεμα τα καπνά και μετά εως τις 16:00 μπούρλιασμα ,φανταστικά καλοκαίρια.
Ε μάλλον έχω μεγαλώσει αρκετά ώστε να είναι πια ξεκάθαρο ότι δεν θα μπω στο Σώμα.... :lol:
Καπνά; Για πες περιοχή.... Έχω λόγο που ρωτάω... :)
Εγώ μεγάλωσα με την θάλασσα χειμώνα καλοκαίρι δίπλα μου....
Και φυσικά δεν την αλλάζω.... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Δράμα η κατάσταση....
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 15807
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 342 φορές
Έλαβε Likes: 449 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 12 Φεβ 2013, 00:05

Κάπου είχα δει συνταγή για σπιτική μερέντα.

Ψάχνω τώρα και τη βρήκα.

http://www.cosmo.gr/body-and-mind/Soma/ ... 88664.html

Είναι η μόνη χωρίς βιτάμ.

Θα την έφτιαχνα και με λάδι καρύδας που το χρησιμοποιώ πολύ αλλά είναι ακριβή συνταγή.

Η σπιτική μαγιονέζα πανεύκολη αλλά δεν κρατάει. Τα αυγά πρέπει να είναι ολόφρεσκα αλλά με χαλάει το ωμό αυγό γενικά. Την έφτιαξα κάποτε και ήταν τέλεια.

Μπράβο ΙΟΝ για τις συνταγές σου.
Και προπαντός επειδή σου αρέσει να πειραματίζεσαι και δεν ακολουθείς τυφλά συνταγές.

Με ένα πακέτο αλεύρι μπορούμε να φτιάξουμε πολλά καλούδια αλμυρά και γλυκά

Κρέπες, μακαρόνια, κανελόνια, κουλούρια, πίτες, ψωμάκια.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 15807
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 342 φορές
Έλαβε Likes: 449 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 12 Φεβ 2013, 00:15

Μετά από πολλές προσπάθειες κατόρθωσα να φτιάξω τυροπιτάκια με ζύμη κουρού.

Εννοείται η ζύμη δική μου και όχι Κανάκη ή χρυσή ζύμη.

Τα κατάφερα και τώρα η κατάψυξη δεν μένει ποτέ χωρίς τυροπιτάκια.

Τρίβουμε παγωμένο βούτυρο μέσα στο αλεύρι μέχρι το αλεύρι να γίνει σαν πούδρα.
Βάζω λίγότερο βούτυρο απ ότι λέει η συνταγή για να μη γίνουν λιπαρά και παχυντικά τα τυροπιτάκια.

Στην αρχή έβαλα πολύ λίγο και γίνανε σκληρά. Με πολύ γίνονται μπλούμ.

1/3 του πακέτου κερκύρας σε 1/3 κιλού αλεύρι.
Και μετά ένα γιαούρτι μέσα στη ζύμη και την δουλεύουμε για να γίνει ελαστική.
Αλάτι πιπέρι εννοείται.

Το βούτυρο είναι πολύ καλύτερο από τη μαργαρίνη. Με μέτρο βέβαια.
Ωραίο είναι και το στακοβούτυρο το μαλακό το κίτρινο μέσα σε βαζάκι.

Χωρίς γιαούρτι με βούτυρο αλεύρι και παγωμένο νερό γίνεται η ζύμη τάρτας.

Αλμυρή ή γλυκια μηλόπιτα πάστα φλώρα είναι πάντα υπέροχη.

Δεν φανταζόμουν ότι είναι τόσο εύκολη η τάρτα.

Μέσα σε 10 λεπτά γίνεται.

Από εκεί και πέρα η φαντασία καλπάζει.

Εμένα μου αρέσει με σπανάκι και ροκφόρ.

Και σε κρέπα και σε τάρτα
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 4599
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 10:05
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 12 Φεβ 2013, 09:51

Κορίτσια, μου έδωσε μια συνταγή για μαγιονέζα χωρίς αβγό μια φίλη (όχι επειδή έχει πρόβλημα με τα αβγά, για τους λόγους που λέμε), και είναι τέλεια. Θα τη ρωτήσω αν μπορώ να την αναρτήσω, γιατί είναι δική της, μετά από πολλούς πειραματισμούς. Καλά, εμείς τη φάγαμε με το κουτάλι σε μια μέρα με τον άντρα μου :)

Την κουρού τυροπιτούλα θα τη φτιάξω, γιατί δεν έχω βρει ακόμα συνταγή που να με ικανοποιεί!!! Θα ενημερώσω! :) Αχ, τι ωραίο νήμα, βρε... Το καλυτερότερο λέμε!!!!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 15807
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 342 φορές
Έλαβε Likes: 449 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 12 Φεβ 2013, 19:44

Υπάρχουν πολλές συνταγές για μαγιονέζα χωρίς αυγό.

Με γάλα σόγιας, γάλα εβαπορέ αλλά και κορν φλάουρ κρέμα με νερό που την αφήνουμε και κρυώνει και γίνεται σαν ζελέ.


Και μια και λέμε για ζελέ υπάρχουν δύο υλικά πολύ υγιεινά που με αυτά φτιάχνουμε ζελέ ΄και έχουν υφή ζελέ.

Το ένα είναι οι σπόροι chia και το άλλο το άγαρ άγαρ.

Τα έχω και τα δύο αλλά δεν έχω πειραματιστεί κατάλληλα.

Έφτιαξα ζελέ με άγαρ άγαρ αλλά δεν έγινε πολύ ομοιογενής.

Τους σπόρους chia τους έβαλα στο ζυμάρι για χορτόπιτα και το φύλλο έγινε πολύ ωραίο.

Χρησιμοποιούνται όπου δεν θέλουμε να βάλουμε ασπράδι αυγού. Κάνουν την ίδια δουλειά
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 15 Φεβ 2013, 21:14

Εικόνα
Κρεμμύδια κρεμμύδια κρεμμύδια.
Άσπρα Kόκκινα, Mεγάλα Mικρά Πλακουτσωτά, Στρογγυλά, Μακρόστενα.

Εικόνα



Ότι κρεμμύδια και να έχετε μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη
Εικόνα
Κρεμμυδόσουπα.


Καθαρίζουμε και Κόβουμε με 600γρ κρεμμύδια
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μας
μαζί με δύο γενναίες κουταλιές μαγειρικό βούτυρο καλή ποιότητας.

Τα ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο
και αρχίζουμε να τα μαραίνουμε.
Βάζουμε πολύ πολύ πολύ σιγανή φωτιά και τα αφήνουμε το λιγότερο
ένα 25λεπτο ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα.
Αν στην συσκευή που μαγειρευεται να μπορείτε να βάλετε μια πολύ χαμηλή φωτιά και να τραβήξετε τα 25 λεπτά από τα μαλλιά και να τα κάνετε μέχρι και μια ώρα τότε είστε πολύ κοντά στην τέλεια κρεμμυδόσουπα.
Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Το πιο χρήσιμο συστατικό της κρεμμυδόσουπας είναι ο ΧΡΟΝΟΣ
Όσο πιο πολύ ώρα αφήσετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν
τόσο πιο νόστιμη θα είναι η σούπα.
Μην το φοβηθείτε. δεν καίγονται.
Αντίθετα. Με την ώρα αρχίσουν να βγάζουν τα ζάχαρα που περιέχουν
και γίνονται πραγματικά λαχταριστά.
25 λεπτά λοιπόν το λιγότερο ...
Μόνο το βούτυρο τα κρεμμύδια και η φωτιά.

Μέχρι να γίνουν ψιλοκόβουμε λίγο σκόρδο
λίγο τζίντερ (αν θέλετε, προαιρετικό)
και ετοιμάζουμε τον ζωμό των λαχανικών
Μπορούμε βεβαίως να φτιάξουμε την σούπα μας μόνο με νερό.
Αν όμως έχουμε ζωμό λαχανικών ακόμα καλύτερα.
Εγώ φτιάνω τον δικό μου και τον έχω στην κατάψυξη.
Εικόνα
Για το πως τον φτιάχνουμε θα πούμε σε άλλο ποστ.
Μπορείτε να χρησιμοποιείστε κύβους λαχανικών.
Υπάρχουν και βιολογικοί.
Ξεπαγώνω τα παγάκια μου Εικόνα και έχω το ζωμό μου έτοιμο.Εικόνα

Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα
Εικόνα
ρίχνουμε το σκόρδο και το τζιντερ ανκατεύουμε
και
Βάζουμε μέσα 2 η και τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Έβαλα ζέας γιατί αυτό έχω. Οποιοδήποτε αλεύρι κάνει Εικόνα
Σβήνουμε με λίγο κονιάκ
(σήμερα το ξέχασα και δεν μου έλειψε καθόλου. ήταν πεντανόστιμη)

Αφού ανακατέψουμε το αλεύρι καλά με τα κρεμμύδια
ρίχνουμε το ζωμό μας. Ο ζωμός μου ήταν περίπου 1 λίτρο
έβαλα άλλο τόσο περίπου νερό.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε
αλάτι
καυτερό τσίλι σε σκόνη, η πιπέρι
λίγο θυμάρι ενα φυλλο δάφνης.
Εγώ για να προσθέσω και λίγο ακόμη γεύση είχα
βάλει σε ζεστό νερό λίγα αρωματικά αποξηραμένα μανιταράκια Εικόνα
Από την βόρεια Ελλάδα. δεν θυμάμαι πως τα λένε.
Ταίριαξαν πολύ ωραία.
Εικόνα
Ανακατεύουμε, αφήνουμε μισάνοικτη την κατσαρόλα μας και
το αφήνουμε να σιγοβράση για μισή ώρα τουλάχιστον,
και μία δεν θα το χαλάσει.
Είπαμε και το ξαναλέμε το καλυτερο συστατικό της κρεμμυδόσουπας εκτός από τα κρεμμύδια είναι ο ΧΡΟΝΟΣ
Οταν η σουπα μας είναι ετοιμη
η παράδοση λέει ότι έχουμε φρυγανίσει ψωμάκι στο φούρνο
το βάζουμε στο πάτο του πιατου,
περιχύνουμε με την σούπα, από πάνω βάζουμε τυρί τριμμένο
και όλο αυτό το πιάτο το βάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Δεν το κάνω ποτέ. το θεωρώ τελείως περιττό.
Τρίβω μόνο λίγο τυράκι, ανακατεύω και .... τα λόγια είναι περιττά.

Εικόνα

Είναι μια από τις πιο νόστιμες και πιο φθηνές σούπες που μπορεί
να φτιάξει κανείς.
Δεν είμαι λάτρης των κρεμμυδιών γενικά.
Ομως όταν το κρεμμύδι φθάσει να καραμελώσει δηλαδή
να απελευθέρωση όλη την ζάχαρη που περιέχει
γίνεται απίστευτα νόστιμο.
Όταν γίνεται αυτή η διαδικασία με το βούτυρο
το σπίτι όχι απλά μυρίζει, μοσχομυρίζει καραμέλα.
Να την δοκιμάσετε!!!
Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα. :rose:
εδώ μια παλαιότερη βερσιόν.
Είχα βάλει παξιμάδι κρητικό αντί για φρυγανισμένο ψωμί.
Εικόνα

Η σημερινή εκδοχή όμως με τα μανιταράκια και το τυράκι μόνο
νομίζω ήταν η καλύτερη.

Καλή όρεξη
και καλή Υγεία. :rose:

υγ. οι δύο πρώτες φωτογραφίες με τα κρεμμύδια είναι από το google.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Dread
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2990
Εγγραφή: Τρί 05 Απρ 2011, 10:13
Irc ψευδώνυμο: Dread
Φύλο: Άνδρας

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από Dread » Σάβ 16 Φεβ 2013, 00:10

Εξαιρετική η κρεμμυδόσουπα.... :thumb:

Εγώ την περνάω και στο μπλέντερ, και την κάνω βελουτέ.... :wink:
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 25 Φεβ 2013, 18:36

ION 4ever έγραψε:
Εικόνα
Μια χρήσιμη ιδέα.
Αφορά το κρεμμυδάκια και τα πράσα.
Πολλές φορές θέλουμε ένα η δύο κρεμμυδάκια
άλλα πρέπει να αγοράσουμε το ματσάκι ολόκληρο.
Αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε συνήθως μενουν στο ψυγείο μέχρι να ξεραθούν.
Το καλύτερο θα ήταν να μπορούσαμε να τα είχαμε φυτεμένα στο κήπο μας
η στις γλάστρες μας.
Φασαρία θα πείτε.
Οχι και τόσο.

Κρεμμυδάκια στα ορια της αποσύνθεσης.
Εικόνα
παίρνουμε ένα η και όλα :dunno: αν δεν τα χρειαζόμαστε άμεσα
Και κόβουμε από την ρίζα ένα κομμάτι περίπου 4 πόντους.Εικόνα
αφαιρούμε πολύ προσεκτικά μόνο μια λεπτή φλυδα από τις παλιές ρίζες
(προσοχή γιατί μάλλον εγώ το παρα-εκοψα στο παράδειγμα της φωτογραφίας)
τα αφήνουμε λίγο σε νεράκι (μια δυο ημέρες)
Εικόνα
και τα παραχώνουμε σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι.
το υπόλοιπο στην σαλάτα.
Εικόνα

Λένε ότι θα βγει καινούργιο κρεμμυδάκι.
Εγώ δοκίμασα με αυτά τα τρία της φωτογραφίας και ένα πράσο.
Το πράσο μεγαλώνει πιο γρήγορα.
Τα κρεμμυδάκια ακόμη δεν έχουν και μεγάλη εξέλιξη
άλλα όμως είναι ζωντανά.
το κρύο δεν νομίζω ότι τα βοηθάει και πολύ.
αλλά θα ξεπεταχτούν. είμαι σίγουρη.
Αν αυτό το κάνουμε κάθε τρεις και λίγο
δεν αποκλείεται να έχουμε πάντα στην γλάστρα μας φρέσκα κρεμμυδάκια.
Εικόνα
Το πράσο ήταν κομμένο στο ύψος των δύο εξωτερικών φύλων
που βλέπετε κάτω κάτω.

Εδώ είναι 4 σκελίδες σκόρδο που έβαλα στην γλάστρα
πριν από 2 μήνες περίπου.
Εικόνα
:clap: :clap: :clap:
προχθές έβαλα και άλλα τρία.
θα σας κρατάω ενήμερους για την εξέλιξη.
Gardening update
Εικόνα
Πρώτα από ολα μια κορομηλιά που έχω σε μια γλάστρα
έβγαλε μετά τους τελευταίους κατακλυσμούς
τα πρώτα λουλουδάκια της, για φέτος.
Πέρυσι πρώτη φορά έδεσε και καρπό
40 με 50 περίπου κορομηλάκια.
μικρά άλλα πεντανόστιμα.


Και μπαίνουμε στα ζαρζαβατικά.
Τα σκορδάκια όλα
(τα 4 πρώτα και 3 πιο μετά βαίνουν καλώς.
ακμαιότατα.Εικόνα


Το πείραμα με τα πράσινα κρεμμυδάκια
πάει έτσι και έτσι.
Από τα αρχικά 3 το 1 μόνο κρατιέται γερά και αναπτύσσεται σιγά-σιγά.
Εν τω μεταξύ εχω φυτέψει άλλα 4 και όλα φαίνονται οκ, αλλά όχι θεαματικές αλλαγές ακόμη.
Νομίζω ότι πρέπει να τα αφήσω απότιστα για λίγο.
Εικόνα
αυτό που βλέπετε στην μεση είναι το πράσο.
άλλα νομίζω ότι έπιασε πάτο, στην κυριολεξία.
Το έβαλα σε μικρή γλάστρα και μάλλον δεν έχει που να αναπτυχθεί.
Αυτό είναι δικό μου λάθος και πολύ στεναχωριέμαι για αυτό.
Το αφήνω.
Δεν φαίνεται να χαλάει απλώς σταμάτησε να αναπτύσσεται. :crybaby:



Χμμμ!!!κρεμυδάκια!!!!
Αυτό το θυμάστε?Εικόνααπό
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 25#p195925
Τα φύτεψα
Πάνε και αυτά αργά αλλά σταθερά.
Δεν έχω ιδέα του τι μπορώ να περιμένω αλλά
τα παρακολουθώ και μου φαίνονται καλά.Εικόνα


Πιπερίτσες

Εικόνα
Στις 27 Ιανουαρίου είχα γράψει
ION 4ever έγραψε:Έχω κάνει και ένα φυτωριάκι με σπόρους από τις πιπερίτσες αλλά δεν βλέπω και μεγάλη κινητικότητα ακόμα.
το φυτωριάκι μού το έκανα μέσα σε αυγοθήκες.
Δεν είναι ίσως η καλύτερη ιδέα λόγω του ότι δεν μπορείς
να έχεις μεγάλη ποσότητα χώματος
και όταν είναι μικρούλια δεν μπορείς να τα μεταφυτεύεις εύκολα αλλά ...
Πήρα σπόρους από αυτές τις πιπερίτσες που είχα χρησιμοποιήσει
στην φασολάδα, τους άφησα για λίγο στο νερό, 2,3 ημέρες,
και μετά έβαλα χώμα, στις αυγοθήκες τους φύτεψα και περίμενα.

Σας δείχνω τα στάδια.
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Είναι κουκλιά.
Έκανα και μερικές μεταφυτεύσεις και νομίζω ότι δεν θα έχω απώλειες.
Περιμένω να βγάλουν το δεύτερο σετ φύλλων
και αυτό θα είναι δείγμα ότι όλα πάνε καλά.
Σήμερα που τράβηξα τις φωτογραφίες είναι έξω και λιάζονται.
Μέχρι σήμερα τα είχα μέσα και κοντά σε φωτιστικά για να είναι ζεστά.

Αλλά έχουμε και συνέχεια!!!!
Εικόνα
Πατάτες!!!!
Αφού οι πατάτες που αγοράζω είναι πολύ νόστιμες και οργανικής/βιολογικής καλλιέργειας έβαλα μερικά κομμάτια
που είχαν ωραία μάτια σε μια γλάστρα και...
Εικόνα
no doubt about

Αυτά Εικόνα
λέγονται bok shoy
Οταν δεν είναι κομμένα είναι έτσι Εικόνα
Είναι κάτι σαν λάχανα, σέσκουλα, κάτι αυτής της οικογένειας.
Έκανα το ίδιο που εκανα με τα πρασινα κρεμυδάκια.
Κράτησα το κάτω μέρος, το έβαλα στο νερό
και νομίζω ότι θα αρχίσει να φυτρώνει.
Σε λίγες μέρες αν δω έντονη κινητικότητα θα τα φυτέψω στο χώμα.
Ήδη το ένα από αυτά έχει αρχίσει να πετάει καινούργια φύλλο.

Χθές αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ένα κόκκινο μικρό λαχανάκι
που είχα στο ψυγείο για να φτιάξω μία σαλάτα.
Ήταν βιολογικό και ξεχασμένο.
Όταν το έπιασα και άρχισα να περιεργάζομαι την κατάσταση του
είδα στην ρίζα του να ξεπροβάλλουν κάτι που έμοιαζαν με ριζάκια.
Λέω.. λες...
Τέλος πάντων θα πειραματιστώ και με αυτό.
Προς το παρόν στο νερό μαζί με το μποκ τσόι
Εικόνα
Εικόνα


Το ίδιο πράγμα έκανα και με σέλινο που βρήκα
και είχε ακόμη ολόκληρες τις ρίζες του.
Έκοψα την ρίζα πολύ κοντά στον κορμό.
Έκοψα και το κυρίως μέρος που το χρησιμοποίησα σε μια σούπα
και κράτησα λίγους πόντους από κάτω προς τα πάνω.
τα έβαλα στο νερό λίγες μέρες (2,3) και μετά στη γλάστρα.
Το ένα έχει ήδη πετάξει.Εικόνα :xara: :xara: :xara:

Ο δυόσμος
Το καλοκαίρι είχε καταξεραθεί.
Πήρα όλα τα ξερά κλαδάκια,
χωρίς να τα κόψω και προσεκτικά να μην τα σπάσω
και τα έβαλα πλαγιαστά πάνω στο χώμα τα σκέπασα καλά καλά
και άρχισα να το ποτίζω.
Τώρα εχει πάρει τα πάνω του για τα καλά.
Εικόνα

Αυτή είναι μια ορτανσία που κλάδεψα πριν από καμιά 10ρια μέρες.
Εικόνα
Τα κλαδάκια που έκοψα είχαν και αυτά ματάκια και έτσι τα έβαλα
δεξιά αριστερά σε διάφορες γλάστρες φαίνονται ακόμη καλά.
Εικόνα
θα δείξει.


Και τέλος το κόκκινο χριστουγεννιάτικο που συνήθως
πετιέται μετά τις γιορτές, αποφάσισα να το κρατήσω
και να του δώσω μια ευκαιρία.
Το κλάδεψα και περίμενα.
Έχει αρχίσει να πετάει φιλαράκια από παντού.
Εικόνα

Εικόνα

Αυτά με τα κηπουρικά.
H άνοιξη είναι εδώ.
Εικόνα
Happy gardening
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 859
Εγγραφή: Δευ 27 Σεπ 2010, 16:16
Φύλο: Άνδρας

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από paris4u » Δευ 25 Φεβ 2013, 18:48

:P Μπραβο ION 4ever,ολα ειναι τελεια,ακομη και η παρουσιαση με τις φωτο,τις επεξηγησεις κλπ μπραβο εισαι καταπληκτικη :rose:

Υ.Γ
Αυριο θα κανω την κρεμυδοσουπα :xara:

Υ.Γ 2
Εχει καμια δεκαρια μερες που ετοιμασα τα μπουκαλια για το νερο (εβγαλα τις ετικετες) αλλα κολλησα στο αν γραψω με το χερι τα λογια στο μπουκαλι ή αν τα εκτυπωσω και μαλλον θα τα γραψω με το χερι.
Ψαχνω τροπο.
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 25 Φεβ 2013, 19:03

paris4u έγραψε::P Μπραβο ION 4ever,ολα ειναι τελεια,ακομη και η παρουσιαση με τις φωτο,τις επεξηγησεις κλπ μπραβο εισαι καταπληκτικη :rose:

Υ.Γ
Αυριο θα κανω την κρεμυδοσουπα :xara:

Υ.Γ 2
Εχει καμια δεκαρια μερες που ετοιμασα τα μπουκαλια για το νερο
(εβγαλα τις ετικετες) αλλα κολλησα στο αν γραψω με το χερι τα λογια
στο μπουκαλι ή αν τα εκτυπωσω και μαλλον θα τα γραψω με το χερι.
Ψαχνω τροπο.
Ευχαριστώ Πάρη. :rose:
Να την κάνεις. να θυμάσαι ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό συστατικό.
Χρειάζεται πολύ σιγανή φωτιά, υπομονή και ένα καλό βούτυρο.
Καλή μαγειρική και Να την ευχαριστηθείς.

Μπορείς να τα γράψεις με το χέρι αν σου αρέσει περισσότερο.
Ίσως να είναι και καλύτερα καθώς θα μεταφέρεις μέσα από το
γράψιμο σου την δική σου προσωπική ενέργεια.
Αν σου αρέσουν τα χρώματα και τα χρωματιστά μολύβια μπορείς
να αυτοσχεδιάσεις ζωγραφίζοντας.
Όμως είμαι απόλυτα βέβαιη ότι μια απλή λέξη με απλό στυλό αρκεί.

Μια ιδέα είναι να τα πάτε κάπου που κάνουν φωτοτυπίες
και να τα πλαστικοποιήσετε.καμιά φορά το νερό στάζει
από τα μπουκάλια
και μπορεί να χαλάσει η ετικέτα σας.

Χαίρομαι πολύ που θα το κάνεις. :xara:
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 15807
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 342 φορές
Έλαβε Likes: 449 φορές

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 26 Φεβ 2013, 22:01

:xara: :xara: :xara: :xara:

Θαυμάσια πράγματα βλέπω.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2531
Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:05
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από Eva Luna » Παρ 15 Μαρ 2013, 12:26

Δεν αφορα μαγειρικη, ομως μιας και το ειδα αυτο στο νημα Συναντησεων, σκεφτηκα να το βαλω εδω:
ION 4ever έγραψε: Εμένα σε παρακαλώ μπορείς να μου φυλάξεις
μερικά ωραία και μεγάλα κελύφη?
Μια καπως πρωτοτυπη ιδεα για κηπακο βεραντας:
Εικόνα
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 15 Μαρ 2013, 12:32

Μ'αρέσεις luna :P :P :P
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”