Χαλβας σιμιγδαλενιος με σουσαμολαδο.
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1177
- Εγγραφή: Τετ 13 Ιαν 2010, 22:59
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Χαλβας σιμιγδαλενιος με σουσαμολαδο.
Χαλβας σιμιγδαλενιος(δικης μου εμπνευσης)
1 ποτηρι σουσαμολαδο
2 ποτηρια χοντρο σιμιγδαλι
2 ποτηρια ζαχαρη καστανη,απο ζαχαροκαλαμο
1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλι
3 ποτηρια νερο
Μερικα κομματια πορτοκαλοφλουδες
Ενα ξυλο κανελα
2-3 μοσχοκαρφια(γαρυφαλο ακοπανιστο)
Σε βαθεια κατσαρολα καβουρντιζουμε σε μετρια φωτια το λαδι με το σιμιγδαλι,ανακατευοντας συνεχως και προσεχοντας μην αρπαξει και παραλληλα βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα σε δευτερη κατσαρολα,να βρασουν γυρω στα 5 λεπτα κι υστερα πεταμε την σαβουριτσα.Οταν σκουρηνει ελαφρα το σιμιγδαλι,ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΑΠ'ΤΗ ΦΩΤΙΑ κι αδειαζουμε μεσα το περιεχομενο της δευτερης κατσαρολας,ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι πιτσιλαει αγρια.Ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα,σβηνουμε την φωτια,σκεπαζουμε την κατσαρολα κι αφηνουμε να τραβηξει ολα τα υγρα,πριν σερβιρουμε σε φορμα.
Ειναι ονειρο!
1 ποτηρι σουσαμολαδο
2 ποτηρια χοντρο σιμιγδαλι
2 ποτηρια ζαχαρη καστανη,απο ζαχαροκαλαμο
1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλι
3 ποτηρια νερο
Μερικα κομματια πορτοκαλοφλουδες
Ενα ξυλο κανελα
2-3 μοσχοκαρφια(γαρυφαλο ακοπανιστο)
Σε βαθεια κατσαρολα καβουρντιζουμε σε μετρια φωτια το λαδι με το σιμιγδαλι,ανακατευοντας συνεχως και προσεχοντας μην αρπαξει και παραλληλα βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα σε δευτερη κατσαρολα,να βρασουν γυρω στα 5 λεπτα κι υστερα πεταμε την σαβουριτσα.Οταν σκουρηνει ελαφρα το σιμιγδαλι,ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΑΠ'ΤΗ ΦΩΤΙΑ κι αδειαζουμε μεσα το περιεχομενο της δευτερης κατσαρολας,ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι πιτσιλαει αγρια.Ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα,σβηνουμε την φωτια,σκεπαζουμε την κατσαρολα κι αφηνουμε να τραβηξει ολα τα υγρα,πριν σερβιρουμε σε φορμα.
Ειναι ονειρο!
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- kat_woman
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 6129
- Εγγραφή: Πέμ 05 Μάιος 2011, 14:31
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 379 φορές
- Έλαβε Likes: 336 φορές
Re: Χαλβας σιμιγδαλενιος με σουσαμολαδο.
Μιαμ, μιαμ..ευχαριστούμε!
Μία ερωτησούλα μόνο:είναι απαραίτητο το σουσαμόλαδο?χρησιμοποιώ μόνο ελαιόλαδο στα πάντα, γι αυτό ρωτάω..
Μία ερωτησούλα μόνο:είναι απαραίτητο το σουσαμόλαδο?χρησιμοποιώ μόνο ελαιόλαδο στα πάντα, γι αυτό ρωτάω..
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1177
- Εγγραφή: Τετ 13 Ιαν 2010, 22:59
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Re: Χαλβας σιμιγδαλενιος με σουσαμολαδο.
Του δινει ενα αρωμα,αλλο να στο λεω κι αλλο να το τρως!Δοκιμασε το μια φορα και θα με θυμηθεις!Αν και φανταζομαι οτι μπορεις,απλως,να βαλεις ελαιολαδο προσθετοντας καμποσο ταχινι στην συνταγη και να εχεις το ιδιο-περιπου-αποτελεσμα.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- Eva Luna
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2531
- Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:05
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Χαλβας σιμιγδαλενιος με σουσαμολαδο.
Ο χαλβας ειναι η αδυναμια μου, αλλα ειναι μια διαδικασια.
Συνηθως ζηταω απο την μαμα μου να το φτιαξει.
Αλλα, οπως το βλεπω εδω, ετσι μου 'ρχεται να πιασω κατσαρολα και κουταλα!
Συνηθως ζηταω απο την μαμα μου να το φτιαξει.
Αλλα, οπως το βλεπω εδω, ετσι μου 'ρχεται να πιασω κατσαρολα και κουταλα!
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Χαλβας σιμιγδαλενιος με σουσαμολαδο.
Καταπληκτική συνταγή.
Ο χαλβάς και το πορτοκάλι πάνε περίφημα μαζί.
Πάντα έβαζα από την ποσότητα του νερού. μισό πορτοκαλί μισό νερό
και ήταν πεντανόστιμο. Και η ιδέα του σουσαμέλαιου πολύ καλή.
Cat αν θέλεις να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς Ελαιόλαδο,
Να ένα κόλπο για να το αρωματίσεις.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζεις σουσάμι μέχρι να αρχίσουν να χοροπηδάνε οι σπόροι.
Προσοχή να μην τους καψεις. Να καβουρδιστούν μόνο.
Και έτσι όπως είναι ζεστοί ζεστοί τους ρίχνεις μέσα στο ποτήρι με το λάδι
που θα χρησιμοποιήσεις.
Το ελαιόλαδο παίρνει έτσι ένα πολύ ωραίο άρωμα σουσαμιού.
Το σουσάμι η το πετάς η το βάζεις και αυτό στο μείγμα.
δεν νομίζω οτι χαλάει την συνταγή σε κάτι.
Γκρρρρ !!!!!! ας οψεται η προσοχή που εχω αποφασίσει να κάνω
οσον αφορά το φαγητό
γιατί θελω να ξεφορτωθώ πάραυτα 3 με 4 κιλά.
Όμως τώρα ξέρω με ποιό τρόπο θα τα ξαναπάρω μόλις τα χάσω.
Ο χαλβάς και το πορτοκάλι πάνε περίφημα μαζί.
Πάντα έβαζα από την ποσότητα του νερού. μισό πορτοκαλί μισό νερό
και ήταν πεντανόστιμο. Και η ιδέα του σουσαμέλαιου πολύ καλή.
Cat αν θέλεις να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς Ελαιόλαδο,
Να ένα κόλπο για να το αρωματίσεις.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζεις σουσάμι μέχρι να αρχίσουν να χοροπηδάνε οι σπόροι.
Προσοχή να μην τους καψεις. Να καβουρδιστούν μόνο.
Και έτσι όπως είναι ζεστοί ζεστοί τους ρίχνεις μέσα στο ποτήρι με το λάδι
που θα χρησιμοποιήσεις.
Το ελαιόλαδο παίρνει έτσι ένα πολύ ωραίο άρωμα σουσαμιού.
Το σουσάμι η το πετάς η το βάζεις και αυτό στο μείγμα.
δεν νομίζω οτι χαλάει την συνταγή σε κάτι.
Γκρρρρ !!!!!! ας οψεται η προσοχή που εχω αποφασίσει να κάνω
οσον αφορά το φαγητό
γιατί θελω να ξεφορτωθώ πάραυτα 3 με 4 κιλά.
Όμως τώρα ξέρω με ποιό τρόπο θα τα ξαναπάρω μόλις τα χάσω.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1177
- Εγγραφή: Τετ 13 Ιαν 2010, 22:59
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Re: Χαλβας σιμιγδαλενιος με σουσαμολαδο.
Ειναι γελοια ευκολο να τον φτιαξεις!Αμ επος,αμ εργον!Eva Luna έγραψε:Ο χαλβας ειναι η αδυναμια μου, αλλα ειναι μια διαδικασια.
Συνηθως ζηταω απο την μαμα μου να το φτιαξει.
Αλλα, οπως το βλεπω εδω, ετσι μου 'ρχεται να πιασω κατσαρολα και κουταλα!
ION 4ever έγραψε:Καταπληκτική συνταγή.
Ο χαλβάς και το πορτοκάλι πάνε περίφημα μαζί.
Πάντα έβαζα από την ποσότητα του νερού. μισό πορτοκαλί μισό νερό
και ήταν πεντανόστιμο. Και η ιδέα του σουσαμέλαιου πολύ καλή.
Cat αν θέλεις να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς Ελαιόλαδο,
Να ένα κόλπο για να το αρωματίσεις.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζεις σουσάμι μέχρι να αρχίσουν να χοροπηδάνε οι σπόροι.
Προσοχή να μην τους καψεις. Να καβουρδιστούν μόνο.
Και έτσι όπως είναι ζεστοί ζεστοί τους ρίχνεις μέσα στο ποτήρι με το λάδι
που θα χρησιμοποιήσεις.
Το ελαιόλαδο παίρνει έτσι ένα πολύ ωραίο άρωμα σουσαμιού.
Το σουσάμι η το πετάς η το βάζεις και αυτό στο μείγμα.
δεν νομίζω οτι χαλάει την συνταγή σε κάτι.
Γκρρρρ !!!!!! ας οψεται η προσοχή που εχω αποφασίσει να κάνω
οσον αφορά το φαγητό
γιατί θελω να ξεφορτωθώ πάραυτα 3 με 4 κιλά.
Όμως τώρα ξέρω με ποιό τρόπο θα τα ξαναπάρω μόλις τα χάσω.
Πολυ καλη κι η ιδεα σου! Αν κι η χρηση σουσαμολαδου ειναι απολυτως υγιεινη.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- kat_woman
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 6129
- Εγγραφή: Πέμ 05 Μάιος 2011, 14:31
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 379 φορές
- Έλαβε Likes: 336 φορές
Re: Χαλβας σιμιγδαλενιος με σουσαμολαδο.
Ναι ρε γμτ..και το σιμιγδάλι παχαίνει..και πρέπει επειγόντως μέχρι το καλοκαίρι να φύγουν τα κιλά..ο καιρός γαρ εγγύς (για το καλοκαίρι.. )ION 4ever έγραψε:Γκρρρρ !!!!!! ας οψεται η προσοχή που εχω αποφασίσει να κάνω
οσον αφορά το φαγητό
γιατί θελω να ξεφορτωθώ πάραυτα 3 με 4 κιλά.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne