Σελίδα 1 από 1
Σπιτικοί Κύβοι Μαγειρέματος
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 29 Ιαν 2011, 14:04
από ION 4ever
Kariatida έγραψε:Όσον αφορά τον κύβο λαχανικών Σεράνο, χρησιμοποιείς τον ιδανικό τρόπο παρασκευής του. Εμείς επειδή είμαστε λίγο πιο ζαμάν φου, παίρνουμε τον έτοιμο βιολογικό της knorr που δεν έχει γάλα (σε αντίθεση με τον απλό που έχει).
Knorr?
What about msg. γλουταμινικό μονονάτριο νομίζω.
Παρακαλώ διαβάζεις τα περιεχόμενα?
Πάντως ακόμα ακι αν δεν εχει μέσα , πράγμα που μου φαίνεται χλωμό.
Με την knorr και μερικές άλλες εταιρίες εχω πάρει διαζύγιο προ πολλού.
Re: Ντροπαλόσουπα
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 29 Ιαν 2011, 14:17
από Kariatida
Δεν το έχω προσέξει. Συνήθως τα διαβάζω αλλά με το που θα δω ότι δεν έχει κάτι να με ενοχλεί, το ξεχνάω με τη μία. Η αλήθεια είναι πως όσες φορές κι αν είπα ότι θα πάρω διαζύγιο από τους κύβους δεν τα κατάφερα. Οπότε, μέχρι να βρω κάτι καλύτερο και πιο υγιεινό, φοράω το ράμφος μου και κάνω την πάπια.
Re: Ντροπαλόσουπα
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 29 Ιαν 2011, 14:48
από ArELa
Η Ιωνίτσα έχει δίκιο αλλά κι εγώ ακόμα δεν κατάφερα να αποκολληθώ απ'τους κύβους. Μου έδωσε όμως μια πολύ καλή εναλλακτική για τους κύβους λαχανικών.
Να προσπαθήσουμε ρε Ιωνίτσα να φτιάξουμε και κρέατος; Η δεν τρως κρέας; Και να μην τρως, βάλε το έξυπνο κεφαλάκι σου να κατεβάσει ιδέες.
Re: Ντροπαλόσουπα
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 29 Ιαν 2011, 15:16
από ION 4ever
ArELa έγραψε:Η Ιωνίτσα έχει δίκιο αλλά κι εγώ ακόμα δεν κατάφερα να αποκολληθώ απ'τους κύβους. Μου έδωσε όμως μια πολύ καλή εναλλακτική για τους κύβους λαχανικών.
Να προσπαθήσουμε ρε Ιωνίτσα να φτιάξουμε και κρέατος; Η δεν τρως κρέας; Και να μην τρως, βάλε το έξυπνο κεφαλάκι σου να κατεβάσει ιδέες.
αρέλα μετον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις εξαιρετικούς "κυβους" κρεατος.
Δεν τρώω χοιρινό. Αλλα κοψίδια τα τιμώ ιδιαιτέρως.
Ακου τώρα μερικά μυστικά για τα του κρέατος.
η πας και αγοράζεις κόκαλα η μαζεύεις στην καταξυξη λίγα λίγα.
αν τα κόκαλα ειναι ωμά τα βάζεις αρχικά σε ένα ταψί στο φούρνο
στο grill να ψιλο- αρπάξουνε μια στάλα.
Eτσι οταν θα αρχίσει το βράσιμο γλυτώνεις από τα ξαφρίσματα,
και η γευση είναι σαφώς ανώτερη.
Διαλέγεις μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζεις μεσα τα κόκκαλα
(αν εχουν λίγο κρεατάκι πάνω το αφήνεις εννοείται.)
και τα αφήνεις να
σιγοβρασουν 2 η και 3 ώρες.
Μετά μπορείς να προσθέτεις οτι θέλεις.
Πρώτα τα σκληρά πχ καρότα κρεμμυδια, σέλινο
και προς το τέλος τα πιο ευαίσθητα τα βότανα, μαιντανό δυόσμο,
Αυτό το βρασιμο μπορεί και να κρατήσει όλη τη νύκτα
στο μισό της ηλεκτρικής.
Αυτό που θα πάρεις με το πέρας της διαδικασίας, και το σούρωμα
είναι ενα απίστευτο ζουμί ζελέ που αν δοκιμάσεις έστω και μία φορά να
μαγειρέψεις με αυτό, δεν θες να ξέρεις από ετοιμα.
Όσο για τα υλικά που θα χρησιμοποίησης, αυτό εξαρτάται από σένα και τι σου αρέσει.
Re: Ντροπαλόσουπα
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 29 Ιαν 2011, 15:17
από Kariatida
Να το χωρίσουμε και να φτιάξουμε ξέχωρο τόπικ στα ιδεομαγειρέματα με τους κύβους και την παρασκευή τους; Μπορούμε να μαζέψουμε πολύ ωραίες πληροφορίες και πιστεύω αξίζει να υπάρχει ένα τόπικ μόνο με αυτό.
Re: Ντροπαλόσουπα
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 29 Ιαν 2011, 20:24
από Divine Sinner
Ναί μ ενδιαφέρει κι εμενα.
Re: Σπιτικοί Κύβοι Μαγειρέματος
Δημοσιεύτηκε: Τετ 02 Φεβ 2011, 17:18
από Kariatida
Έγινε (αν και λίγη καθυστέρηση). Κυρίες μου (και όσοι κύριοι ενδιαφέρεστε) ας ξεκινήσουμε.
Re: Σπιτικοί Κύβοι Μαγειρέματος
Δημοσιεύτηκε: Τετ 02 Φεβ 2011, 17:21
από Divine Sinner
Οι κυβοι του εμποριου διαλυονται χωρις να αφηνουν υπολειματα.
Αυτο πως θα γινει;
Re: Σπιτικοί Κύβοι Μαγειρέματος
Δημοσιεύτηκε: Τετ 02 Φεβ 2011, 17:27
από ION 4ever
Καρυάτδα ευχαριστώ για το νήμα
αλλα λείπει ο κύβος των λαχανικών.
Divinne τι εννοείς?
Re: Σπιτικοί Κύβοι Μαγειρέματος
Δημοσιεύτηκε: Τετ 02 Φεβ 2011, 17:40
από Kariatida
Ουπς, χίλια συγνώμη. Το κάνω quote εδώ:
Ion Papa έγραψε:Κύβους λαχανικών εχω από καιρό σταματήσει να χρησιμοποιώ.
Φτιάχνω όμως τον δικό μου.
Άκου πως.
Οταν αγοράζω βιολογικά λαχανικά δεν πετάω αυτά που πετάμε συνήθως.
πχ το κοτσάνια του μαιντανού, τα τελειώματα των καρότων, των κολοκυθιών κλπ
Τα μαζευω και τα βάζω στην κατάψυξη.
Οταν μαζευτούν αρκετά διαφορα.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με μπόλικα κρεμμύδια και τζίντζερ που λατρεύω
και οτι αλλο σκεφτώ η έχω εκείνη τη στιγμή
και τα αφήνω να σιγο-βράσουν σε μπόλικο νερό.
Όταν θεωρήσω οτι είναι έτοιμο σουρώνω και περιμένω να κρυώσει.
Το αποθηκεύω σε παγοθήκες -σακουλάκια στην κατάψυξη.
Εχω μετρήση κάθε παγάκι τι ποσότητα είναι και όταν μαγειρεύω χρησιμοποιώ
αναλόγως οσα "παγάκια" θέλω αντι για έτοιμους κύβους.
Re: Σπιτικοί Κύβοι Μαγειρέματος
Δημοσιεύτηκε: Τετ 02 Φεβ 2011, 17:55
από Divine Sinner
Α περδευτικα.
Οταν λες το σουρώνεις.
αυτο που κρατας ειναι το υγρο ή το στερεο;
Re: Σπιτικοί Κύβοι Μαγειρέματος
Δημοσιεύτηκε: Τετ 02 Φεβ 2011, 18:25
από ION 4ever
Divine Sinner έγραψε:Α περδευτικα.
Οταν λες το σουρώνεις.
αυτο που κρατας ειναι το υγρο ή το στερεο;
Εννοείται το υγρό.
Στην περίπτωση του κρεατος, μετά το σούρωμα,
οταν κρυώσει μοιαζει πιο πολύ με ζελέ.