ArELa έγραψε:Η Ιωνίτσα έχει δίκιο αλλά κι εγώ ακόμα δεν κατάφερα να αποκολληθώ απ'τους κύβους. Μου έδωσε όμως μια πολύ καλή εναλλακτική για τους κύβους λαχανικών.
Να προσπαθήσουμε ρε Ιωνίτσα να φτιάξουμε και κρέατος; Η δεν τρως κρέας; Και να μην τρως, βάλε το έξυπνο κεφαλάκι σου να κατεβάσει ιδέες.
αρέλα μετον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις εξαιρετικούς "κυβους" κρεατος.
Δεν τρώω χοιρινό. Αλλα κοψίδια τα τιμώ ιδιαιτέρως.
Ακου τώρα μερικά μυστικά για τα του κρέατος.
η πας και αγοράζεις κόκαλα η μαζεύεις στην καταξυξη λίγα λίγα.
αν τα κόκαλα ειναι ωμά τα βάζεις αρχικά σε ένα ταψί στο φούρνο
στο grill να ψιλο- αρπάξουνε μια στάλα.
Eτσι οταν θα αρχίσει το βράσιμο γλυτώνεις από τα ξαφρίσματα,
και η γευση είναι σαφώς ανώτερη.
Διαλέγεις μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζεις μεσα τα κόκκαλα
(αν εχουν λίγο κρεατάκι πάνω το αφήνεις εννοείται.)
και τα αφήνεις να
σιγοβρασουν 2 η και 3 ώρες.
Μετά μπορείς να προσθέτεις οτι θέλεις.
Πρώτα τα σκληρά πχ καρότα κρεμμυδια, σέλινο
και προς το τέλος τα πιο ευαίσθητα τα βότανα, μαιντανό δυόσμο,
Αυτό το βρασιμο μπορεί και να κρατήσει όλη τη νύκτα
στο μισό της ηλεκτρικής.
Αυτό που θα πάρεις με το πέρας της διαδικασίας, και το σούρωμα
είναι ενα απίστευτο ζουμί ζελέ που αν δοκιμάσεις έστω και μία φορά να
μαγειρέψεις με αυτό, δεν θες να ξέρεις από ετοιμα.
Όσο για τα υλικά που θα χρησιμοποίησης, αυτό εξαρτάται από σένα και τι σου αρέσει.