Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από ION 4ever » Σάβ 22 Ιαν 2011, 20:08

Αυτό το ρόφημα - σούπα
είναι πραγματικά θαυματουργό για γρίπες και κρυολογήματα.

Εγώ οταν το φτιάχνω όπως σήμερα καλή ώρα που το θυμήθηκα
φροντίζω να φτίαξω 4-5 μεγάλες κούπες του καφέ.
καθαρίζετε τουλάχιστον 10 σκελίδες σκόρδο (οσο πιο πολύ τόσο καλύτερα)
και τις βαζετε να βράσουν στο νερό.
Αφού βράσουν ρίχνετε μέσα ενα ματσάκι μαιντανό.
Να πάρει και αυτό μια-δυο βράσης.(πως γράφεται στην συγκεκριμένη περίπτωση το -βράσης-?
Το βραστάρι για την γρίπη είναι έτοιμο.

Δεν βρωμάει σκόρδο.
Ισως να σας φανεί άνοστο οπότε βάλτε του λίγο αλάτι.
Και αν σας φαίνεται κάπως "αδειο" στην γεύση
μπορείτε να το φτίαξετε με ζωμό κοτόπουλου
η να βάλετε λίγο ρύζι η φιδέ η ότι άλλο νομίζετε.
(Αν πρόκειτε να μαγειρέψετε κάτι μέσα σε αυτό το ζουμί
τότε να βάλετε περισσότερο νερό)
Εμένα μου αρέσει έτσι σκέτο και ζεστό οπως ενα τσάι.
Δυό τρεις κούπες τις βραδυνές ώρες
και την άλλη μέρα το πρωί ξυπνάτε περδίκια.
Δοκιμασμένο.
Αντε και περαστικά.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2280
Εγγραφή: Παρ 21 Αύγ 2009, 13:23
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Famagusta - ποιητάρης

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Σάβ 22 Ιαν 2011, 23:29

ΠΟΛΛΆ ενδιαφερον διαχρονικον επικαιρον :respect:

αθθυμουμαι τον παππου μου σε μεγαλη ηλικια να μασαει τα βραδια
του χειμωνα διπλα στο τζακι σκορδοκολλιινα
και να μην την καταπινει αλλά να την κραταει στο στομα να τραβαει εισπνοες
για ωρα...ελεγε λεει οτι οι ουσιες του σκορδου καινε τα μικροβια στο λαιμο

δεν τον θυμαμαι να ειχε κρυωσει ποτε...παρα το υψομετρο και την απουσα...κεντρικη θερμανση στο σπιτι του προπαππου μου -του μπιζανομαχου... :rose:

-----------ερχομαι στη συνταγη, το σκορδο το ριχνω απο την αρχη στο νερο?
ή αφου βρασει [οπως τα βοτάνια?]

το σκορδο το ριχνω ψιλοκομενο?ή ολοκληρη τη σκελιδα-κολίνα?

εναλλακτικα μπορω να κανω αναλογια σε μπρικι-κατσαρολακι 1 μεγαλη κουπα καφε
με 2-3 σκελιδακια?...

ευχαριστω!!!! :thumb:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"


"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"




ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 20:39
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 22 Ιαν 2011, 23:59

Ένα τρίκ για να μην χάνει το σκόρδο πολύτιμα συστατικά είναι να το κόψουμε και να το αφήσουμε κανα μισάωρο να κάτσει.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί το σκόρδο μια πατίνα προφύλαξης στα κομμένα μέρη του.(αυτό είναι σε περίπτωση που κόβουμε κομματάκια το σκόρδο για βράσιμο).
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από ION 4ever » Κυρ 23 Ιαν 2011, 00:38

Δον κιχώτη μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με τα σκόρδα.
Εγώ τα εχω χρησιμοποιήσει και κομμένα και ολόκληρα.
σήμερα πχ Τα έβαλα ολόκληρα αλλά χτυπημένα -ξέρεις με μπουνιά- :lol: :lol:
Τα βάζω να βράσουν από την αρχή μαζί με το νερό.
Νομίζω ότι αυτό που λέει ο Τότις είναι πολύ καλό.
εγώ δεν τα άφησα μισή ώρα αλλά 10 λεπτα σίγουρα.
Στη αυριανή (αν και αισθάνομαι ηδη πολύ καλύτερα) θα το κάνω ετσι όπως λέει.
Κατι ξέρει αυτός για να το λέει.

Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις οτι θέλεις.
Αρκεί να υπάρχει αρκετό σκόρδο και πολύ μαιντανό.
Αλλα πίστεψε με ενα φλυτζάνι δεν θα σου φθάσει, θα θες να έχεις λίγο ακόμα.
Σε μια κατσαρολίτσα είναι ότι πρέπει. αν σου κρυώσει εντω μεταξύ μπορείς να το ξαναζεστάνεις.
Περιμένω εντυπώσεις.
Οποτε...
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από ION 4ever » Κυρ 23 Ιαν 2011, 16:00

Λέω να σας ενημερώσω για τα ευεργετικά οφέλη του Μαϊντανού
που είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα βότανα
μια και χρησιμοποιείτε κυρίως για γαρνιτούρα.
Θρεπτικά συστατικά:
ασβέστιο, φολικό οξύ, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο,
σελήνιο και ψευδάργυρος (και τα δύο να βοηθούν το ανοσοποιητικό),
βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β5,
C (περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια κατά βάρος).

Σύμφωνα με την θεωρία της «διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος σου»
ο Μαϊντανός είναι από τις λίγες τροφές
που δρουν ευεργετικά-θεραπευτικά σε όλες τις ομάδες αίματος.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για να βρω συγκεντρωμένες πληροφορίες έπεσα πάνω στον Μπάρμπα Στάθη.(?)
Σας το παραθέτω καθότι είναι πολύ ενημερωτικό κείμενο.
Εννοείται ότι προτείνω φρέσκο Μαϊντανό και αν είναι δυνατόν βιολογικό η σπιτικό.
[box=]Μαϊντανός

Τι πρέπει να γνωρίζω για τον μαϊντανό;

Ενδημικό φυτό της λεκάνης της Μεσογείου. Χρησιμοποιήθηκε πρώτα για τις ιαματικές του ιδιότητες προτού χρησιμοποιηθεί ως τρόφιμο. Η θρεπτική του αξία είναι μάλλον υποτιμημένη, διότι η χρήση του εντοπίζεται κυρίως στη διακόσμηση των πιάτων. Πέρα από τα φύλλα του, καταναλώνονται και οι ρίζες του.

Τι προσφέρει στον οργανισμό μου;

Αποτελεί εξαιρετική πηγή των βιταμινών Κ, C, Α και φυλλικού οξέος, αλλά και καλή πηγή πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών. Περιέχει, επίσης, υψηλές ποσότητες των καροτενοειδών β-καροτένιο, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης.

Τι μέρος της Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας καλύπτει η κατανάλωσή του;

Περίπου το 1/3 φλ. φρέσκου μαϊντανού παρέχουν την πενταπλάσια ποσότητα από την αναγκαία βιταμίνης Κ, καλύπτουν περίπου 50% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C , το 16% σε βιταμίνη Α και το 13% σε φυλλικό οξύ. Επίσης, ο μαϊντανός, πέρα από την υψηλή ποσότητα καροτενοειδών, περιέχει πολύ υψηλές ποσότητες ενός φλαβονοειδούς, της απιγενίνης, και μαζί με το σέλινο και το μαρούλι αποτελούν τις κύριες πηγές απιγενίνης στη δίαιτα.

Πώς βοηθά ο μαϊντανός στη βελτίωση της υγείας μου;

Ο μαϊντανός, μαζί με άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, ανήκουν στα τρόφιμα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ. Παρόλο που η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, διαταραχές στη διαδικασία αυτή είναι πολύ σπάνιες εξαιτίας ελλείψεων στη διατροφή. Τα τελευταία χρόνια, όμως, μελετάται η σχέση της βιταμίνης Κ με την οστεοπόρωση. Φαίνεται ότι η βιταμίνη Κ παίζει σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας των οστών, είτε μέσω της οστεοκαλσίνης είτε μέσω άλλων μηχανισμών (μελέτες δημοσιευμένες στα επιστημονικά περιοδικά Journal of Nutrition και Biochemical and Biophysical Research Communications το 1996). Για αυτό, ειδικά άτομα με αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση, όπως οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να έχουν επαρκή πρόσληψη βιταμίνης Κ.

Άλλες ευεργετικές επιδράσεις του μαϊντανού αποδίδονται κυρίως σε δύο είδη συστατικών που περιέχει: τα αιθέρια έλαια και τα φλαβονοειδή. Τα συστατικά των αιθέριων ελαίων, και κυρίως η μυριστισίνη, έχει φανεί σε μελέτες με ζώα ότι εμποδίζει το σχηματισμό όγκων, και ειδικά αυτών στους πνεύμονες. Ο μαϊντανός, εξαιτίας των αιθέριων ελαίων του, θεωρείται χημειοπροστατευτικό τρόφιμο, και ειδικότερα ότι εξουδετερώνει συγκεκριμένα είδη καρκινογόνων, όπως τα βενζοπυρένια που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου και κατά το ψήσιμο στα κάρβουνα.

Τα φλαβονοειδή, ειδικά η λουτεολίνη, εμφανίζουν αντιοξειδωτική δράση, εξουδετερώνουν δηλαδή τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, μόρια που προσκολλώνται σε διάφορα μόρια του σώματος και προκαλούν αλλοιώσεις ή καταστροφές, οι οποίες έχουν συσχετισθεί με την εμφάνιση και εξέλιξη διαφόρων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά, ο διαβήτης και διάφοροι τύποι καρκίνου.

Ο μαϊντανός, πέρα από τα φλαβονοειδή, παρουσιάζει αντιοξειδωτική δράση και μέσω της βιταμίνης C και του β-καροτενίου που περιέχει. Για αυτό και η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C και β-καροτένιο έχει συσχετισθεί με μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα. Οι βιταμίνες αυτές έχουν κι άλλες ευεργετικές επιδράσεις, μέσω άλλων ιδιοτήτων τους. Λειτουργούν, για παράδειγμα, ως ανιφλεγμονώδεις παράγοντες, προσφέροντας ίσως προστασία σε καταστάσεις, όπως η οστεοαρθίτιδα ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικά για τη βιταμίνη C , μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of the Rheumatic Diseases το 2004, και παρακολούθησε περισσότερα από 20000 άτομα, βρήκε ότι τα άτομα με τη χαμηλότερη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C παρουσίαζαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ενός είδους αρθρίτιδας σε σχέση με τα άτομα με την υψηλότερη κατανάλωση.

Ο μαϊντανός περιέχει και σημαντική ποσότητα φυλλικού οξέος. Η βιταμίνη αυτή διαδραματίζει διάφορους ρόλους στον οργανισμό. Τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σε σχέση με τις καρδιοπροστατευτικές της ιδιότητες. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τη μετατροπή της ομοκυστεΐνης σε μόρια που είναι αβλαβή για τα αγγεία. Χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος οδηγούν σε συσσώρευση ομοκυστεΐνης, η οποία προκαλεί άμεσα βλάβες στα αγγεία και αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο ( Journal of Thrombosis and Haemostasis 2005). Το φυλλικό οξύ είναι, επίσης, απαραίτητο για την ομαλή διαίρεση των κυττάρων, οπότε φαίνεται σημαντικό στην προστασία από καρκίνο σε περιοχές του σώματος με υψηλό ρυθμό διαίρεσης κυττάρων, όπως είναι το κόλον και ο τράχηλος της μήτρας.

Παραδοσιακά, ο μαϊντανός έχει χρησιμοποιηθεί για τις αντισηπτικές του ιδιότητες, ενώ ο νωπός χυμός του συστήνεται σε πυρετό, βήχα, γρίπη, ναυτία από «στομαχικό ίλιγγο», αλλά και την κακοσμία της αναπνοής.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω όταν καταναλώνω μαϊντανό;

Ο μαϊντανός περιέχει οξαλικά οξέα, ουσίες που βρίσκονται φυσιολογικά σε φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς. Όταν τα οξαλικά οξέα συγκεντρωθούν σε μεγάλες ποσότητες στα υγρά του οργανισμού, κρυσταλλοποιούνται και προκαλούν διαταραχές στην υγεία. Για αυτό, άτομα με προβλήματα στους νεφρούς ή τη χοληδόχο κύστη ίσως θέλουν να αποφύγουν την κατανάλωση μαϊντανού, όπως και άτομα που θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη ασβεστίου, επειδή τα οξαλικά μειώνουν την απορρόφησή του.

Προσθέτοντας ελαιόλαδο στη σαλάτα ή κατά το μαγείρεμα, αυξάνεται η απορρόφηση της βιταμίνης Κ από το μαϊντανό.

Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι κατανάλωσης του μαϊντανού;

Βάλτε ένα ματσάκι μαϊντανό σε ένα μπουκάλι με ελαιόλαδο και χρησιμοποιείστε για τα ψητά ψάρια. Μασώντας ένα φυλλαράκι μαϊντανού μετά το γεύμα δίνει στην αναπνοή σας ένα λεπτό άρωμα και μια αίσθηση φρεσκάδας, ικανά να εξαλείψουν και τη μυρωδιά του σκόρδου και του κρεμμυδιού στην αναπνοή.[/box]
Το σκόρδο το ξέρετε οι περισσότεροι αλλά παραθέτω πάλι από το Μπάρμπα Στάθη
Συμφωνα με την
«διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος σου»
το σκόρδο είναι ευεργετικό-θεραπευτικό για τις ομάδες Α και ΑΒ
ενώ για την 0 και Β είναι ουδέτερο.

[box=]
Σκόρδο

Τι πρέπει να γνωρίζω για τα σκόρδα;

Μέλος της οικογένειας Allium , που περιλαμβάνει και το κρεμμύδι, το σκόρδο είναι από τα αρχαιότερα φυτά που καλλιεργούνται στον κόσμο και είναι γνωστό για περισσότερα από 5000 χρόνια. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πρέπει να είναι οι πρώτοι που το καλλιέργησαν και του απέδωσαν σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό τους. Το θεωρούσαν ιερό, το τοποθετούσαν στο ναό των Φαραώ, το έδιναν, όμως, και στους σκλάβους που έχτιζαν τις Πυραμίδες, για να αυξήσουν την αντοχή και τη δύναμή τους. Για τον ίδιο λόγο οι αθλητές στην αρχαία Ελλάδα έτρωγαν σκόρδο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Ρωμαίοι στρατιώτες πριν βγουν στον πόλεμο.

Πολλοί πολιτισμοί έχουν εκτιμήσει τόσο τις θεραπευτικές όσο και τις μαγειρικές του ιδιότητες, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε λαϊκές δοξασίες, ως σύμβολο τύχης ή προστασίας από το κακό και τους βρικόλακες. Τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει έντονα το επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς επιβεβαιώνονται οι πολλές ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία.

Τι προσφέρουν στον οργανισμό μου;

Το σκόρδο αποτελεί πολύ καλή πηγή, μαγγανίου, βιταμίνης Β 6 , βιταμίνης C , χαλκού και καλή πηγή σεληνίου.

Τι μέρος της Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας καλύπτει η κατανάλωσή τους;

5 σκελίδες σκόρδου προσδίδουν περίπου 14% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Β 6 , 11% σε μαγγάνιο, 5% σε βιταμίνη C και χαλκό, και 4% σε σελήνιο.

Παρόλο που από άποψη συγκέντρωσης το σκόρδο αποτελεί καλή πηγή διάφορων θρεπτικών συστατικών, μπορεί να συνεισφέρει λίγο στην ημερήσια πρόσληψη, διότι χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες.

Πώς βοηθούν τα σκόρδα στη βελτίωση της υγείας μου;

Το σκόρδο, πέρα από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, είναι πλούσιο σε κάποια θειούχα μόρια, όπως θειοσουλφίδια, με πιο γνωστό την αλλισίνη, σουλφοξίδια, μεταξύ των οποίων η αλλιίνη, και διθιίνια, με πιο μελετημένο την αγιοΐνη. Σε αυτά τα συστατικά αποδίδεται το χαρακτηριστικό του άρωμα, αλλά και οι ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μειώνει την αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια, την LDL -χοληστερόλη («κακή» χοληστερόλη) και τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων (συμβάλλει στη δημιουργία θρόμβων), ενώ αυξάνει την HDL -χοληστερόλη («καλή» χοληστερόλη) και την ινωδόλυση (διάλυση των θρόμβων), και επιπλέον χαλαρώνει τα αγγεία. Ως αποτέλεσμα, το σκόρδο εμποδίζει την αθηροσκλήρωση και μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Από διάφορες μελέτες που προσπαθούν να ανακαλύψουν το μηχανισμό δράσης του σκόρδου σε αυτό τον τομέα, έχει φανεί ότι το σκόρδο εμποδίζει την ασβεστοποίηση των στεφανιαίων αρτηριών, διαδικασία απαραίτητη για τη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας, (μελέτη δημοσιευμένη το 2004 στο επιστημονικό περιοδικό Preventive Medicine ), μειώνει το οξειδωτικό στρες -το σύνολο δηλαδή των ελευθέρων ριζών- σε ασθενείς με αθηροσκλήρωση (μελέτη δημοσιευμένη το 2004 στο περιοδικό Life Sciences ) και ενεργοποιεί ένα μονοπάτι στο νευρικό σύστημα, το οποίο προκαλεί αγγειοδιαστολή και χαλάρωση των αγγείων, οδηγώντας σε μείωση της αρτηριακής πίεσης και βελτίωση της αιματικής ροής (μελέτη στο εργαστήριο δημοσιευμένη το 2005 στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences ). Στις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες του σκόρδου συμβάλλουν, βέβαια, και η βιταμίνη C ως ισχυρό αντιοξειδωτικό του οργανισμού, η βιταμίνη Β6 με την ικανότητά της να μειώνει την ομοκυστεΐνη (η συσσώρευση της οποίας καταστρέφει τα αγγεία), το σελήνιο ως συμπαράγοντας ενός αντιοξειδωτικού ενζύμου και συνεργάτης της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, και του μαγγανίου ως συμπαράγοντα άλλου αντιοξειδωτικού ενζύμου του οργανισμού.

Το σκόρδο εξαιτίας αυτών, αλλά και των θειούχων κυρίως συστατικών του, παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται ότι η κατανάλωσή του ενισχύει το αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα που διαθέτει ο οργανισμός.

Μέσω της αντιοξειδωτικής του δράσης, αλλά και άλλων οδών, το σκόρδο έχει μελετηθεί ως προς το εάν προφέρει προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου. Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα για τον καρκίνο του δέρματος ( μελέτη δημοσιευμένη το 2003 στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Dermatological Research ), τον καρκίνο του κόλον και πολύ πρόσφατα τον καρκίνο του στομάχου. Έχει, επίσης, μελετηθεί σε σχέση με το διαβήτη. του διαβήτη. Το σκόρδο μπορεί να προστατεύσει από τις εκφυλιστικές επιδράσεις που προκαλεί στα αγγεία ο διαβήτης, και συγκεκριμένα από τη διαβητική νεφροπάθεια, νευροπάθεια και αμφιβληστροειδοπάθεια.

Ίσως η παλαιότερη γνωστή θεραπευτική χρήση του σκόρδου είναι η δράση του στο κρυολόγημα, αλλά και η ήπια αντιβιοτική του δράση σε οποιαδήποτε μικροβιακή λοίμωξη. Όντως, από μελέτες φαίνεται πως το σκόρδο, όπως και το κρεμμύδι, περιέχει συστατικά που διακόπτουν τη φυσική πορεία της φλεγμονής και μπορεί έτσι να προλαμβάνουν κρίσεις άσθματος ή να βοηθούν στην ανακούφιση συμπτωμάτων από αρθρίτιδες. Το σκόρδο παρουσιάζει, επίσης, ανιϊική και αντιβακτηριακή δράση, ενώ μπορεί να κρατά χαμηλά τα επίπεδα του Ελικοβακτηρίου του πυλωρού (ευθύνεται για τα περισσότερα έλκη στομάχου). Πρόσφατα μελετάται η αντιβιοτική του δράση ακόμα και σε βακτήρια που είναι ανθεκτικά σε κοινά αντιβιοτικά.

Μεταξύ των πολλών ευεργετικών επιδράσεων του σκόρδου μελετάται τελευταία και ο πιθανός του ρόλος στη ρύθμιση του βάρους, όπως φαίνεται από στοιχεία σε ζώα (μελέτη δημοσιευμένη το 2003 στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Hypertension).

Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζω για τα σκόρδα;

Η προσθήκη σκόρδου στο κρέας, μπορεί να μειώσει τις καρκινογόνες ουσίες που παράγονται από το μαγείρεμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες.

Πώς μπορώ να αποφύγω τη δυσοσμία που προκαλούν τα σκόρδα;

Για να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του σκόρδου, δοκιμάστε να μασήσετε 2-3 καβουρδισμένους κόκκους καφέ ή μερικούς σπόρους γλυκάνισου ή ένα κλωναράκι μαϊντανό, μήλο ή κάρδαμο.
[/box]


Σας εύχομαι Καλή υγεία :rose: :rose: :rose:
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
aitherovamwn
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 407
Εγγραφή: Σάβ 16 Ιαν 2010, 00:04
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από aitherovamwn » Δευ 24 Ιαν 2011, 17:22

μόλις τώρα ανακάλυψα το συγκεκριμένο θέμα.. (κρίμα, γιατί στο μεταξύ, το ξεπέρασα το κρυολόγημα).. λοιπόν, ως φανατικός σουποφάγος μπορώ να σας διαβεβαιώσω εκ των προτέρων ότι πρέπει να είναι άψογη σούπα.. ευχαριστούμε ίον!!! :rose: :rose:

και νομίζω ότι είναι αρκετά εύκολη στην εκτέλεσή της, ώστε να μπορεί να τη φτιάξει ακόμα και κάποιος τόσο άσχετος με κάθε έννοια σωστής μαγειρικής, όπως εγώ..

και η συμβουλή του φίλου totispap για το σκόρδο είναι όντως πολύ χρήσιμη.. θα την ακολουθήσω..

μια μικρή ερώτηση μόνο: θα την κατέστρεφα εντελώς τη συνταγή αν πρόσθετα και λίγο κρεμμύδι; όπως είχα πει και σε κάποιο άλλο σχετικό τόπικ πρόσφατα, το πιο νόστιμο συστατικό σε μια σούπα για μένα είναι το κρεμμύδι (όποιος είχε την ευτυχία να γευτεί σωστή κρεμμυδόσουπα, είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή θα ξερογλείφεται)..

... όπως και να έχει, αύριο το βράδυ, η μικρή, ξεχασμένη γωνιά στα απόκοσμα, ανηφορικά στενά του παγκρατίου, άλλως γνωστή και ως "αιθεροβαμονόσπιτο", θα βρωμάει σκορδίλες!!! :ups: :loco:
...να είστε πάντα καλά...
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 24 Ιαν 2011, 18:58

aitherovamwn
Για να γίνει αψογη η σούπα πρέπει να βαλεις αλατάκι πιπεράκι και λίγο λαδάκι.
Μόνο νερό, μαιντανό και σκόρδο είναι πιο πολύ βραστάρι για αρρρώστους.
Μέσα σε αυτό το ζουμί μπορείς να βράσεις ότι θέλεις.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Κρέας , λαχανικά ρύζι , οτιδήποτε.
Εγώ αν το έκανα κανονικό φαγητό πρώτα
πχ θα έβρασα τα λαχανικά μου και τα σκόρδα
και μετά τον Μαιντανό γιατι νομίζω ότι δεν θέλει και πολλή ώρα βράσιμο.
Μη λυπηθείς τον Μαιντανό ενα ματσάκι όλοκληρο.
Στην αρχή τον ψιλόκοβα
αλλα με ενοχλούσαν τα χιλιάδες πράσινα μικρά που πλεαν στο φλυτζάνι μου
και τώρα βάζω ολόκληρα τα κλαδάκια.

Επίσης να σου πω στη χθεσινή τέτοια σούπα
(που παρεμπιπτόντως είχε τρελή επιτυχία με τα σκόρδα αλλά totis)
επειδή πεινούσα πολύ αλλά δεν είχα απολύτως τίποτα εκτός από ενα αυγό
το έριξα μέσα στην κατσαρόλα και το έκανα αυτό που λέμε ποσέ.
Ήταν πολύ καλό και σαν γεύση αλλά και σαν εικόνα.
Αυτό το ζουμι έχει μια κίτρινη χροιά και το πορτοκαλί αυγό μέσα στο άσπρο πιάτο εδειχναν πολύ ωραία.
Αμα δε βαλεις, λέω τώρα, και ενα κλαδάκι μαιντανό, (από το βρασμένο) τότε είσαι πολύ γκουρμέ.
Καλή όρεξη....
όπως και να έχει, αύριο το βράδυ, η μικρή, ξεχασμένη γωνιά στα απόκοσμα, ανηφορικά στενά του παγκρατίου, άλλως γνωστή και ως "αιθεροβαμονόσπιτο", θα βρωμάει σκορδίλες!!!
Απρόσιτο και στα Βαμπίρ.
Πάντως όταν μπήκα μετά από μισή ώρα στην κουζίνα που ξεκουραζόντουσαν τα χτυπημένα σκόρδα
ο αέρας ηταν πολύ κοφτερός και με την πρώτη εισπνοή που πήρα
νομίζω ότι ξεμπλόκαρε η μύτη μου :lol: :lol:
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 26 Ιαν 2011, 00:05

Αν και για εμάς τα βαμπίρια δεν ξέρω τι καλό θα κάνει το σκορδορόφημα, παρ' όλα αυτά φαίνεται ενδιαφέρον και θα το τιμήσω δεόντως όταν (και αν, φτου φτου φτου) ξαναρρωστήσω. Ευχαριστούμε πολύ Σεράνο :D.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 26 Ιαν 2011, 00:54

Ποιος σας τα πε αυτα για τις ομάδες άιματος;
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 26 Ιαν 2011, 11:04

Αν και για εμάς τα βαμπίρια δεν ξέρω τι καλό θα κάνει το σκορδορόφημα, παρ' όλα αυτά φαίνεται ενδιαφέρον και θα το τιμήσω δεόντως όταν (και αν, φτου φτου φτου) ξαναρρωστήσω. Ευχαριστούμε πολύ Σεράνο
Παρακαλώ Karyatida δεν κανει τίποτα.
Παρατηρώ ευρεία γκάμα προσωπικότητος,
Καρυάτις, νεραιδοπαρμένη με βαμπιρικά τζίιινς.
Αυτό το τελευταίο προσεχε το.
Ενορχηστρωμένο και αυτό.
Να αγαπήσουμε και να ταυτηστούμε με τα πλασματάκια που πίνουν αίμα.
Και δεν είναι μόνο τα βαμπιρ. :wink:
Ποιος σας τα πε αυτα για τις ομάδες άιματος;
Divine Κυκλοφορεί σχετικό βιβλίο "διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος σας"
του Dr. Dadamo
Έχει διαχωρίσεi της τροφές σε σχέση με κάθε ομάδα αιματος σε ευεργετικές ουδέτερες και δηλητηριώδεις.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Πολύ χρήσιμη "Σουπα" για τη γρίπη.

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 26 Ιαν 2011, 20:04

Δε βαριέσαι, υγεία :Ρ
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”