ΕΥΚΟΛΟ ΕΛΙΟΨΩΜΟ
Δημοσιεύτηκε: Δευ 29 Μαρ 2010, 08:13
1 φαρίνα κόκκινη 500γρ.
1 μπουκάλι μπύρας ('οποια μάρκα επιθυμείτε)
ρίγανη
20 ελιές μαύρες μεγάλες
λάδι για την φόρμα
Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε την μπύρα, τις ελιές κομμένες σε με γάλα κομμάτια, την ρίγανη και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε για να γίνει χυλός. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το χυλό μας, Πασπαλίζουμε από πάνω με την ρίγανη. Επίσης μπορούμε να στολίσουμε με μερικά κομμάτια ελιάς από πάνω.Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180C. Μόλις βγει το ψωμί μας, το τυλίγουμε με καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά
1 μπουκάλι μπύρας ('οποια μάρκα επιθυμείτε)
ρίγανη
20 ελιές μαύρες μεγάλες
λάδι για την φόρμα
Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε την μπύρα, τις ελιές κομμένες σε με γάλα κομμάτια, την ρίγανη και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε για να γίνει χυλός. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το χυλό μας, Πασπαλίζουμε από πάνω με την ρίγανη. Επίσης μπορούμε να στολίσουμε με μερικά κομμάτια ελιάς από πάνω.Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180C. Μόλις βγει το ψωμί μας, το τυλίγουμε με καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά