Κροκέτες με λαχανικά
Δημοσιεύτηκε: Δευ 29 Μαρ 2010, 08:03
200 γραμμάρια ρεβίθια
150 γραμμάρια φάβα
150 γραμμάρια ξερά κουκιά
100 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
2 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας δυόσμος
½ φλιτζάνι μαϊντανός
200 γραμμάρια φρυγανιά
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλεύρι για το πανάρισμα
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τα κουκιά. Βράζουμε σε ξεχωριστές κατσαρόλες όλα τα όσπρια. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε τρυπητό τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και τα πατάμε καλά για να φύγουν όλα τα υγρά. Βράζουμε τις πατάτες. Ξεφλουδίζουμε τα κουκιά.Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το λάδι για τηγάνισμα και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να είναι σφικτό και να πλάθετε. Αν είναι υδαρές προσθέτουμε περισσότερη φρυγανιά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
150 γραμμάρια φάβα
150 γραμμάρια ξερά κουκιά
100 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
2 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας δυόσμος
½ φλιτζάνι μαϊντανός
200 γραμμάρια φρυγανιά
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλεύρι για το πανάρισμα
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τα κουκιά. Βράζουμε σε ξεχωριστές κατσαρόλες όλα τα όσπρια. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε τρυπητό τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και τα πατάμε καλά για να φύγουν όλα τα υγρά. Βράζουμε τις πατάτες. Ξεφλουδίζουμε τα κουκιά.Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το λάδι για τηγάνισμα και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να είναι σφικτό και να πλάθετε. Αν είναι υδαρές προσθέτουμε περισσότερη φρυγανιά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.