Σουπιές σε σάλτσα ντομάτας
Δημοσιεύτηκε: Δευ 29 Μαρ 2010, 07:51
1 κιλό φρέσκες σουπιές
4 ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι λευκό κρασί ρομπόλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Αφού καθαρίσουμε τις σουπιές από το κόκαλο την εξωτερική μεμβράνη τα εντόσθια και τη σακούλα με το μελάνι, θα τις πλύνουμε καλά και θα τις κόψουμε σε 6 κομμάτια την κάθε μια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.Στη συνέχεια σοτάρουμε τις σουπιές για πέντε λεπτά και τις σβήνουμε με το κρασί.
Τις αφήνουμε για 7 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε ¾ του φλιτζανιού χλιαρό νερό.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι αυτές να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε πάνω σε λευκό πιλάφι ή μακαρόνια.
4 ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι λευκό κρασί ρομπόλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Αφού καθαρίσουμε τις σουπιές από το κόκαλο την εξωτερική μεμβράνη τα εντόσθια και τη σακούλα με το μελάνι, θα τις πλύνουμε καλά και θα τις κόψουμε σε 6 κομμάτια την κάθε μια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.Στη συνέχεια σοτάρουμε τις σουπιές για πέντε λεπτά και τις σβήνουμε με το κρασί.
Τις αφήνουμε για 7 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε ¾ του φλιτζανιού χλιαρό νερό.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι αυτές να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε πάνω σε λευκό πιλάφι ή μακαρόνια.