Πατατόπιτα
- Spirit oF Fire
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
- Φύλο: Γυναίκα
Πατατόπιτα
Υλικά
1 κιλό πατάτες
20γρ. βούτυρο
200γρ. τυρί Έμμενταλ, σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά, καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο καί ρίξτε τις πατάτες, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανιστές.
Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε μέσα εναλλάξ, κατά στρώσεις, τις πατάτες και τις φέτες το τυρί. Αλατίστε, πιπερώστε, πασπαλίστε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και βάλτε την πατατόπιτα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο διάζωμα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Η διατροφική αξία της πατάτας
Οι πατάτες δεν παχαίνουν διόλου και έχουν άδικα κατηγορηθεί στο παρελθόν. Μία μέτρια ψητή ή βραστή πατάτα, έχει μόνο 100 θερμίδες ενώ εμπεριέχει ακόμη πρωτεΐνες σε ποσοστό 2% και κυρίως σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνη Α και C σε ικανές ποσότητες, αλλά και βιταμίνη Β. Είναι επομένως πολίτιμη τροφή, ειδικά για τους υπερτασικούς.
1 κιλό πατάτες
20γρ. βούτυρο
200γρ. τυρί Έμμενταλ, σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά, καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο καί ρίξτε τις πατάτες, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανιστές.
Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε μέσα εναλλάξ, κατά στρώσεις, τις πατάτες και τις φέτες το τυρί. Αλατίστε, πιπερώστε, πασπαλίστε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και βάλτε την πατατόπιτα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο διάζωμα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Η διατροφική αξία της πατάτας
Οι πατάτες δεν παχαίνουν διόλου και έχουν άδικα κατηγορηθεί στο παρελθόν. Μία μέτρια ψητή ή βραστή πατάτα, έχει μόνο 100 θερμίδες ενώ εμπεριέχει ακόμη πρωτεΐνες σε ποσοστό 2% και κυρίως σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνη Α και C σε ικανές ποσότητες, αλλά και βιταμίνη Β. Είναι επομένως πολίτιμη τροφή, ειδικά για τους υπερτασικούς.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Πατατόπιτα
Eνδιαφέρουσα η συνταγή.
Έχω ακούσει και δοκιμάσει και την τραχανόπιτα που επίσης μου άρεσε.
Μήπως την ξέρεις κι αυτή Λιζάκι? Αν ναι, βαλ'τη μας καλό μου.
Έχω ακούσει και δοκιμάσει και την τραχανόπιτα που επίσης μου άρεσε.
Μήπως την ξέρεις κι αυτή Λιζάκι? Αν ναι, βαλ'τη μας καλό μου.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Spirit oF Fire

δυστυχώς δεν την ξέρω, αλλά θα ρωτήσω τις γκουρού μου στην μαγειρική (τις νονές μου
) και αν ξέρουν θα σου την φέρω...

Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
- Spirit oF Fire

Η υπέροχη, καταπληχτική, ανεπανάληπτη νονά μου, μου έδωσε την συνταγή για τραχανόπιτα. Δεν μου είπε αναλογίες, μου είπε την γενική ιδέα γιατί ήταν λίγο κουρασμένη σήμερα. Αν θες όμως την ρωτάω =).
Υλικά:
Τραχανά, γάλα
τυριά (χρησιμοποιεί διάφορα, κυρίως φέτα και κεφαλογραβιέρα)
φύλλα για μπακλαβά (αλλιώς ανοίγει η ίδια φυλλο)
καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση:
Φτιάχνει τον τραχανά όπως και στην σούπα, αλλά με λιγότερο ζουμάκι. Αντί για νερό φτιάχνει τον τραχανά με γάλα. Όταν γίνει βάζει το μείγμα, του προσθέτει τα τυριά. Λαδώνει το ταψάκι και βάζει την πρώτη στρώση φύλλων, μετά την γέμιση και από πάνω τα υπολοιπα φύλλα. Τα οποία λαδώνει με καλαμποκέλαιο και ψήνει στον φουρνο μέχρι να ροδίσει.
Υλικά:
Τραχανά, γάλα
τυριά (χρησιμοποιεί διάφορα, κυρίως φέτα και κεφαλογραβιέρα)
φύλλα για μπακλαβά (αλλιώς ανοίγει η ίδια φυλλο)
καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση:
Φτιάχνει τον τραχανά όπως και στην σούπα, αλλά με λιγότερο ζουμάκι. Αντί για νερό φτιάχνει τον τραχανά με γάλα. Όταν γίνει βάζει το μείγμα, του προσθέτει τα τυριά. Λαδώνει το ταψάκι και βάζει την πρώτη στρώση φύλλων, μετά την γέμιση και από πάνω τα υπολοιπα φύλλα. Τα οποία λαδώνει με καλαμποκέλαιο και ψήνει στον φουρνο μέχρι να ροδίσει.
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
Λίζα, στην πατατόπιτα που είπες παραπάνω μπορώ να "κοζάρω" και ένα γουρουνόπουλο (έτσι για γαρνιτούρα), ή μήπως υπόκειτ στους "λόγους" περί φιλοζωϊας???
- Spirit oF Fire

δεν σου απαντώ επειδή είσαι εσύ και κάνω διακρίσεις