Τονοσαλάτα (από Acid{R.F.E})

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Φύλο: Γυναίκα

Τονοσαλάτα (από Acid{R.F.E})

Δημοσίευση από Salome » Δευ 30 Απρ 2007, 21:56

Posted: Wed Nov 29, 2006 7:27 pm Post subject: Τονοσαλάτα

Από Acid{R.F.E}

Χρειαζόμαστε:
1 Τόνο(Εγώ βάζω 2)
5 Φύλα μαρούλι
1/2 Ντομάτας(Η άν σας αρέσει η ντομάτα βάλτε την ολόκληρη)
1/2 Αγγουράκι(Όσο Προτιμάτε)
Λίγη μαγιονέζα(Πάλι όσο θέλετε,μην φοβάστε δεν φέρνει αναγούλα,ταιριάζει,καλά είναι την μαγιονέζα να την ανακατέψετε με λίγη κρέμα γάλακτος)
Λίγο κεφαλοτύρι η γκούντα.

Πέρνουμε τα φύλα μαρουλιού μας και τα ψιλοκόβουμε,μετά πέρνουμε την ντομάτα μας και την κόβουμε και αυτήν όχι όπως την κόβουμε στην χωριάτικη ποιό ψιλά κομμάτια,επίσης πέρνουμε το αγγουράκι μας και το κόβουμε και αυτό ψιλά κομματάκια,αμέσως μετά πέρνουμε και ρίχουμε αλάτι σε όλη την επιφάνεια,και απο πίσω λεμόνι.
Μετά πέρνουμε τον τόνο και τον βάζουμε και αυτόν σε όλη την επιφάνεια(Εγώ τον στραγγίζω,βγάζω το ζουμί,αλλά αν σας αρέσει αφήστε το),και μετά έρχεται η μαγιονέζα μας πάνω από τον τόνο,και τέλος μπορούμε να βάλουμε η κεφαλοτύρι η λίγη γκούντα τριμένη,εμένα μου αρέσει η γκούντα ποιό πολύ.(Μπορείτε να το γαρνίρετε είτε με πιπερίες κομμένες γύρω απο το πιάτο σας,είτε με την γκούντα σας,η με ότι άλλο θέλετε).
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Re: Τονοσαλάτα (από Acid{R.F.E})

Δημοσίευση από Salome » Δευ 30 Απρ 2007, 21:57

Posted: Thu Nov 30, 2006 10:47 am

Από Pagona

Α, στην δίαιτα μας έχεις σήμερα!!! :( Κάτι προσπαθείς να μας πείς!???
Έστω θα την φτιάξω, για να έχω εναλλακτικές όταν δεν θα χωράω να μπώ στο σπίτι! :)
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Δευ 30 Απρ 2007, 21:57

Posted: Thu Nov 30, 2006 11:15 am

Από ΑρΕλα

Ο γλυκύτατός μας σεφ, απλά προσπαθεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σιλουέτας μας καλό μου... ακολούθησε τη λογική του, γιατί σε λίγο μας περιμένουν κάτι κραιπάλες με τα μελομακάρονα και δε συμμαζεύεται που θα μας βάλουν στο φάλαινα mode. :loco:
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Δευ 30 Απρ 2007, 21:58

Posted: Thu Nov 30, 2006 11:59 am

Από Pagona

γιατί σε λίγο μας περιμένουν κάτι κραιπάλες με τα μελομακάρονα και δε συμμαζεύεται που θα μας βάλουν στο φάλαινα mode

έχεις έναν μοναδικό τροπο να μ'ανεβάζεις αδελφάκι μου... :P :lol:
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Δευ 30 Απρ 2007, 22:02

Posted: Thu Nov 30, 2006 12:13 pm

Από ΑρΕλα

:weight_lift: :weight_lift:

:loco:
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Δευ 30 Απρ 2007, 22:03

Posted: Tue Dec 05, 2006 12:45 pm

Από Acid{R.F.E}

:)
Τρώτε πολλές σαλάτες,όσπρια,φρούτα παιδιά,δεν δρούν μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.

Ο υποφαινόμενος κάποτε συνήθιζε να τρώει ασταμάτητα(Λόγο Δουλειάς),για μένα φαί ηταν παστίτσιο,καρμπονάρες,σαγανάκια,μακαρονάδες,γύροι σε όλη την διάρκεια της ημέρα δεν υπολόγιζα βράδυ η απόγευμα,και μετά το τραγικό φαί που έκανα έτρωγα και τα τραγικά γλυκά και την έπεφτα για ύπνο,γλυκά όπως μπακλαβάδες και όχι έναν και δύο,γαλακτομπούρεκα ρεβανί,οτι είχε σιρόπι,τώρα που κάνω διατροφή σωστή παρατήρησα εκτός τα κιλά που έχασα,έχω και άπιαστη ψυχολογία,διότι στα 18 μου με αυτήν την διατροφή 1.80 ύψος είχα φτάσει 95 κιλά,ευτυχώς που είχα σώμα απο κάτω(Και βαρύ κόκκαλο) και δεν φαινόταν και τόσο πολύ,μου είχαν μείνει μόνο όμοι,δικέφαλοι,και πόδια,ήμουν για κλάματα .
Τώρα την βρίσκω με τις σαλάτες,με τα όσπρια,είχα να φάω σπανακόρυζο απο τα 15 μου και δοκίμασα ξανά πρίν μια εβδομάδα και απο τότε τρώω κάθε μέρα.
Αφήσα όλα τα παχυντικά,σαλατίτσες,χτυπάω κάτι σαλατίτσες χωριάτικες με υπερβολικά πολλές ελιές καλαμών,και το καλύτερο βάζω ελαιόλαδο,που μάζεψα με τον αδερφό μου απο τις δικιές μας ελιές,και είναι Θεικό,το τρώς και πετάς που λένε.
Και εκεί που είχα ξεσκιστεί με τα γλυκά,να φανταστείτε για μένα γλυκό όπως το Corne δεν ήταν καθόλου γλυκό,τώρα με τα μπισκοτάκια πτι μπέρ την βρίσκω και λέω μάνα μου γλυκό.
Γι'αυτό σας βάζω σαλάτες,γιατί θέλω να σας έχω Normal με καλή διάθεση,τρώτε σαλατίτσες με λάδι,βιολογικό αν μπορείτε,κάνει πολύ καλό.
Βέβαια το τρώω και το κρέας μου μια φορά την εβδομάδα,πέρνω 2 μεριδές σκέτο γύρο,σκέτο κρέας και το σκίζο,για να κρατιθώ.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Δευ 30 Απρ 2007, 22:04

Posted: Tue Dec 05, 2006 4:31 pm

Από Nemesis

1,78 ε???

χααα σε έφαγα

(μετρώντας προς τα κάτω) :lol:

εμένα με ανέλαβε ο unicornάκος μας για να χάσω τα άτιμα 5-6 κιλάκια που θέλω και όλο τα παραμελλώ
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Δευ 30 Απρ 2007, 22:04

Posted: Wed Dec 06, 2006 2:40 pm

Από ΑρΕλα

Aν ψάξετε τα περί ύψους, πλάτους βάθους κλπ που αναπτύξαμε εκτενέστατα εδώ, μπορείτε να μεταβείτε σ'αυτό το σημείο http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... 1020#11020 διότι σαφέστατα το νήμα της τονοσαλάτας δεν τα σήκωνε όλα αυτά :loco:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”