Posted: Sat Nov 18, 2006 12:21 am Post subject: ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ
Από Nemesis
επειδή η στήλη μου έχει πολλούς αναγνώστες και θαυμαστές :happy03:
και οι συνταγές μου είναι χρήσιμες και πολύτιμες για κάθε Ελληνίδα νοικοκυρά :iconcool:
σας παραθέτω τον δεύτερο κύκλο υπερεντατικών μαθημάτων μαγειρικής και με μεγάλη μου χαρά και περιφάνεια σας παραθέτω την 2η συνταγή που έμαθα ... αυγά μάτια....
παίρνουμε λοιπόν το τηγάνι μας ... έχω ένα μικρούτσικο μπαίνει στο μπροστινό δεξί μάτι της κουζίνας... μέγεθος δεν ξερω θα ρωτήσω και θα σας πω...
χωράει πάντως ένα αυγό μέσα
βάζουμε λίγο λαδάκι και περιμένουμε να ζεστάνει... βάζουμε και το χέρι μας από πάνω μην τυχόν και πάρει φωτιά...
αφού ζεστάνει αρκέτα... τώρα δεν το πετυχαίνω πάντα αυτό αλλά πάντως τηγανίζονται και σε πιο χαμηλή θερμοκρασία δοκιμασμένο αυτό που σας λέω...
χτυπάμε το αυγό στο πλάι του τηγανιού και με τα δύο χέρια το ανοίγουμε κοντά στο τηγάνι όχι από ψηλά και γίνει χάλια ο κρόκος... αυτό δεν το ήξερα και το έμαθα στην πορεία...
περιμένουμε να τηγανιστεί... εγώ τα θέλω πολύ καλά τηγανισμένα (οχι τίποτα άλλο αλλα σχεδόν τα καίω .. δικαιολογίες δηλαδή)
παίρνουμε μία σπάτουλα ... το βάζουμε στο πιατάκι και .... καλή σας όρεξη...
να είσαστε έτοιμοι και για καινούργια συνταγή λίαν συντόμως
φιλιά εώς τότε και καλή επιτυχία
ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ (από Nemesis)
- Nemesis
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Nem3sis
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ (από Nemesis)
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Richard M. Nixon
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
- Φύλο: Γυναίκα
Re: ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ (από Nemesis)
Posted: Mon Nov 20, 2006 9:12 am
Από Pagona
Αχ αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή, και χωρίς να το θέλει έγινε και η αγαπημένη του αντρός μου. Συντόμως δε ελπίζω οτι θα εκτιμήσει παρομοίως τις μαγειρικές μου ικανότητες και η μικρή, και θα γίνει κ αι δικό της αγαπημένο πιάτο.
Μία παραλλαγή: επειδή εμένα μ'αρέσουν πολύ καλά τηγανισμένα τα ασπράδια (να αρπάζουν λίγο), τα κόβω απο τους κρόκους μέσα στο τηγάνι (προσοχή, θέλει πολύ δεξιοτεχνία αυτό), βγάζω τους κρόκους στο πιάτο, και τηγανίζω όσο χρειάζεται τα ασπράδια...
Και δεύτερο τίπ: δοκιμάστε να στάξετε λίγες σταγόνες λεμονιού στους κρόκους!!!!! Ειδικά αν δεν είστε του κόβειν, 'σβήστε' τα αυγά με το λεμόνι μέσα στο τηγάνι. Χωρίς πλάκα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!! Εμένα μ'άρεσε τόσο πολύ που πλέον στίβω μισό λεμόνι σχεδόν στα τέσσερα αυγά!!! ΦΟΒΕΡΟ!!!
Από Pagona
Αχ αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή, και χωρίς να το θέλει έγινε και η αγαπημένη του αντρός μου. Συντόμως δε ελπίζω οτι θα εκτιμήσει παρομοίως τις μαγειρικές μου ικανότητες και η μικρή, και θα γίνει κ αι δικό της αγαπημένο πιάτο.
Μία παραλλαγή: επειδή εμένα μ'αρέσουν πολύ καλά τηγανισμένα τα ασπράδια (να αρπάζουν λίγο), τα κόβω απο τους κρόκους μέσα στο τηγάνι (προσοχή, θέλει πολύ δεξιοτεχνία αυτό), βγάζω τους κρόκους στο πιάτο, και τηγανίζω όσο χρειάζεται τα ασπράδια...
Και δεύτερο τίπ: δοκιμάστε να στάξετε λίγες σταγόνες λεμονιού στους κρόκους!!!!! Ειδικά αν δεν είστε του κόβειν, 'σβήστε' τα αυγά με το λεμόνι μέσα στο τηγάνι. Χωρίς πλάκα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!! Εμένα μ'άρεσε τόσο πολύ που πλέον στίβω μισό λεμόνι σχεδόν στα τέσσερα αυγά!!! ΦΟΒΕΡΟ!!!