Φαγητά απο "ασυνήθιστα" υλικά.
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Φαγητά απο "ασυνήθιστα" υλικά.
Αν και πλέον με τις γκουρμεδιές και το ίντερνετ δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο.
Ως άτομο που έχω κόψει το κρέας αλλά του λείπει η γεύση έψαξα ενα φτηνο και θρεπτικό υποκατάστατο.
Κατέληξα στην φασολάδα. Οκ στα φασολια για την ακρίβεια. 21γραμμαρια πρωτεϊνης στα 100 γραμμάρια (εστω και αν της λείπουν τα αμινοξέα αλλα αν πιείς γάλα ή φας ψωμί ή ζυμαρικά ή σπόρια ή ρύζι στην διάρκεια της μέρας αλληλοσυμπληρώνονται).
Τα φασόλια έχουν ουδέτερη γεύση, οπότε αλλάζοντας την υφή μπορεις να κάνεις θαύματα.
Το πρώτο μου πείραμα για υποκατάστατο κρέατος ήταν οι φασολοκεφτέδες.
Το μίγμα.
Το μίγμα το φτιάχνω απο βρασμένα (και στραγισμένα) φασόλια στο μούλτι, με μπόλικο σκόρδο, λιγο λεμόνι, μαϊντανο (θα έβαζα και άνιθο αλλά δεν είχα σπίτι) κρεμύδι για οποιον θέλει, λίγη κονσερβα ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ντοματα (χωρίς έξτρα ζουμι). Οταν ολο αυτο γινει στο μουλτι του βάζω και αλεύρι και το αφήνω κανα μισάωρο να κάτσει. μετά το πλαθω σαν κεφτέδες το αλευρώνω και το ψήνω σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα σαν του κεφτέ.
Κάνει και για "κρεας" που συνοδεύει καποια ζυμαρικά ή και για χάμπουργκερ (ηταν γαμάτο :p ).
Ως άτομο που έχω κόψει το κρέας αλλά του λείπει η γεύση έψαξα ενα φτηνο και θρεπτικό υποκατάστατο.
Κατέληξα στην φασολάδα. Οκ στα φασολια για την ακρίβεια. 21γραμμαρια πρωτεϊνης στα 100 γραμμάρια (εστω και αν της λείπουν τα αμινοξέα αλλα αν πιείς γάλα ή φας ψωμί ή ζυμαρικά ή σπόρια ή ρύζι στην διάρκεια της μέρας αλληλοσυμπληρώνονται).
Τα φασόλια έχουν ουδέτερη γεύση, οπότε αλλάζοντας την υφή μπορεις να κάνεις θαύματα.
Το πρώτο μου πείραμα για υποκατάστατο κρέατος ήταν οι φασολοκεφτέδες.
Το μίγμα.
Το μίγμα το φτιάχνω απο βρασμένα (και στραγισμένα) φασόλια στο μούλτι, με μπόλικο σκόρδο, λιγο λεμόνι, μαϊντανο (θα έβαζα και άνιθο αλλά δεν είχα σπίτι) κρεμύδι για οποιον θέλει, λίγη κονσερβα ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ντοματα (χωρίς έξτρα ζουμι). Οταν ολο αυτο γινει στο μουλτι του βάζω και αλεύρι και το αφήνω κανα μισάωρο να κάτσει. μετά το πλαθω σαν κεφτέδες το αλευρώνω και το ψήνω σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα σαν του κεφτέ.
Κάνει και για "κρεας" που συνοδεύει καποια ζυμαρικά ή και για χάμπουργκερ (ηταν γαμάτο :p ).
-
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15822
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: Φαγητά απο "ασυνήθιστα" υλικά.
Όλα τα όσπρια μπορούν να γίνουν σε μορφή κεφτέ φαλάφελ.
Μπορούν να γίνουν σουβλάκι κεμπαπ και να μοιάζει σαν κρέας αληθινό.
Με διάφορα μπαχαρικά όπως κιμινο καπνιστή πάπρικα αλλά και βότανα μαιντανό δυόσμο γίνεται απίθανο σουβλάκι.
Μία απίστευτη και ασυνήθιστη χρήση ρεβυθιού.
Γλυκό σαντιγί μους.
Πάστα από ρεβύθι βίγκαν.
Το συνηθίζουν οι ινδοί.
Στα ινδικά βλέπεις συχνά γλυκά από ρεβύθι και ένα από αυτά μοιαζει σαν χαλβάς.
Μπορούν να γίνουν σουβλάκι κεμπαπ και να μοιάζει σαν κρέας αληθινό.
Με διάφορα μπαχαρικά όπως κιμινο καπνιστή πάπρικα αλλά και βότανα μαιντανό δυόσμο γίνεται απίθανο σουβλάκι.
Μία απίστευτη και ασυνήθιστη χρήση ρεβυθιού.
Γλυκό σαντιγί μους.
Πάστα από ρεβύθι βίγκαν.
Το συνηθίζουν οι ινδοί.
Στα ινδικά βλέπεις συχνά γλυκά από ρεβύθι και ένα από αυτά μοιαζει σαν χαλβάς.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15822
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: Φαγητά απο "ασυνήθιστα" υλικά.
Μία υπερτροφή είναι το κέιλ.
Όχι δεν είναι αμερικανιά γιατί είναι ελληνικό 100% και πανάρχαιο.
Είναι η γνωστή λαχανίδα σε παραλλαγή.
Στην αρχή που το πήρα δεν μου άρεσε και δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ.
Όμως είναι ένα ..."πολυμορφικό" λαχανικό.
Μόλις έφτιαξα τσιπς κέιλ.
Τα πουλάνε σε σακουλάκι πανάκριβα λες και πρόκειται για χαβιάρι.
4 ευρώ ένα σακουλάκι μια σταλιά
Το ίδιο το λαχανικό είναι πολύ φθηνό. Αν το βρεις δηλαδή.
Η συνταγή αν πάρουμε την πιο απλή για αρχή είναι να βγάλεις τα χοντρά κοτσάνια και να αλείψεις τα κατσαρά φυλλαράκια με λάδι και αλάτι.
Να είναι πολύ καλά στεγνωμένα χωρίς υγρασία.
Η άλλη συνταγή η πιο πολύπλοκη είναι να τους βάλεις πιπέρι κίμινο σκόρδο ρίγανη ή ότι άλλο (αυτοσχεδιασμος)
Τα βάζεις σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί απλωμένα και ελαφρά πατικωμένα για να γίνουν τραγανά
Στο φούρνο στους 160 στον αέρα για 10 λεπτά και έτοιμα
Όχι δεν είναι αμερικανιά γιατί είναι ελληνικό 100% και πανάρχαιο.
Είναι η γνωστή λαχανίδα σε παραλλαγή.
Στην αρχή που το πήρα δεν μου άρεσε και δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ.
Όμως είναι ένα ..."πολυμορφικό" λαχανικό.
Μόλις έφτιαξα τσιπς κέιλ.
Τα πουλάνε σε σακουλάκι πανάκριβα λες και πρόκειται για χαβιάρι.
4 ευρώ ένα σακουλάκι μια σταλιά
Το ίδιο το λαχανικό είναι πολύ φθηνό. Αν το βρεις δηλαδή.
Η συνταγή αν πάρουμε την πιο απλή για αρχή είναι να βγάλεις τα χοντρά κοτσάνια και να αλείψεις τα κατσαρά φυλλαράκια με λάδι και αλάτι.
Να είναι πολύ καλά στεγνωμένα χωρίς υγρασία.
Η άλλη συνταγή η πιο πολύπλοκη είναι να τους βάλεις πιπέρι κίμινο σκόρδο ρίγανη ή ότι άλλο (αυτοσχεδιασμος)
Τα βάζεις σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί απλωμένα και ελαφρά πατικωμένα για να γίνουν τραγανά
Στο φούρνο στους 160 στον αέρα για 10 λεπτά και έτοιμα
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα