Χαλβάς σιμιγδαλένιος (σπιτικός)
- ArELa
- Founder-Administrator
- Δημοσιεύσεις: 66942
- Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Χαλβάς σιμιγδαλένιος (σπιτικός)
Αυτή την απλούστατη συνταγούλα τη βάζω για τον φίλο μου τον Χρήστο ( Clairvoyant ) που απ'ό,τι φαίνεται γουστάρει πολύ τον χαλβά μου - κι ελπίζω να μασουλάς αυτόν που σου'δωσα για το σπίτι τώρα Χρηστάκο. χεχ
Θέλετε 2 κατσαρόλες.
Στη μια ρίχνετε: 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
μια δυο χούφτες (όσο θέλετε τεσπα) καρύδια ή αμύγδαλα ή και τα δυο ή ό,τι άλλο σε ξηρό καρπό σας γουστάρει
τα καβουρδίζετε, ρίχοντας σιγά σιγά και ένα πακέτο σιμιγδάλι.
Το καβούρδισμα να γίνει σε μέτρια φωτιά
ενώ ταυτόχρονα στην άλλη κατσαρόλα θα βράζετε το σιρόπι που θα αποτελείται από:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
5 φλυτζάνια νερό
λίγη κανέλα, λίγο κανελογαρύφαλο και μια ροδέλα λεμόνι.
'Οταν θα'χει καβουρδιστεί και ροδίσει το σιμιγδάλι σ'ένα καλό επίπεδο, θα'χει αρχίσει να βράζει και το σιρόπι. Ρίχνετε το σιρόπι μέσα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι (βγάλτε το απ'τη φωτιά μη σας έρθει καυτός χαλβάς στη μούρη) κι αφού τ'ανακατέψετε και πήξει, περιχύνετε τον καυτό χαλβά σε φόρμα για κέικ.
Μετά από μισή ώρα στο ψυγείο, αναποδογυρίζετε τη φόρμα, ο χαλβαδάκος βγαίνει κι είναι έτοιμος να του ορμήξετε!
Καλή σας όρεξη και γλυκαθείτε
Θέλετε 2 κατσαρόλες.
Στη μια ρίχνετε: 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
μια δυο χούφτες (όσο θέλετε τεσπα) καρύδια ή αμύγδαλα ή και τα δυο ή ό,τι άλλο σε ξηρό καρπό σας γουστάρει
τα καβουρδίζετε, ρίχοντας σιγά σιγά και ένα πακέτο σιμιγδάλι.
Το καβούρδισμα να γίνει σε μέτρια φωτιά
ενώ ταυτόχρονα στην άλλη κατσαρόλα θα βράζετε το σιρόπι που θα αποτελείται από:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
5 φλυτζάνια νερό
λίγη κανέλα, λίγο κανελογαρύφαλο και μια ροδέλα λεμόνι.
'Οταν θα'χει καβουρδιστεί και ροδίσει το σιμιγδάλι σ'ένα καλό επίπεδο, θα'χει αρχίσει να βράζει και το σιρόπι. Ρίχνετε το σιρόπι μέσα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι (βγάλτε το απ'τη φωτιά μη σας έρθει καυτός χαλβάς στη μούρη) κι αφού τ'ανακατέψετε και πήξει, περιχύνετε τον καυτό χαλβά σε φόρμα για κέικ.
Μετά από μισή ώρα στο ψυγείο, αναποδογυρίζετε τη φόρμα, ο χαλβαδάκος βγαίνει κι είναι έτοιμος να του ορμήξετε!
Καλή σας όρεξη και γλυκαθείτε
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Clairvoyant
- Aνενεργός χρήστης
- Δημοσιεύσεις: 203
- Εγγραφή: Δευ 16 Απρ 2007, 20:21
Re: Χαλβάς σιμιγδαλένιος (σπιτικός)
Παίδες μίλάμε για κορυφαίο γλύκισμα...Ελαφρύ, νοστιμότατο, το έχω εδώ δίπλα μου, πολύτιμο, τυλιγμένο στο αλουμινόχαρτο.....my precious.....
Ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό....
- Nemesis
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2322
- Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 17:54
- Irc ψευδώνυμο: Nem3sis
- Φύλο: Γυναίκα
- Τοποθεσία: εδώ καλέ... να εδώ...
- Επικοινωνία:
Re: Χαλβάς σιμιγδαλένιος (σπιτικός)
Βίκυ δοκίμασε αντί για ζάχαρη να φτιάξεις το σιρόπι με μέλι, νερο, πορτοκάλι και ξυλαράκια κανέλλας
(μιας και η ζάχαρη είναι και παχυντική )
ο συγχωρεμένος ο παππούς μου ήταν φανατικός του χαλβά μου
(μιας και η ζάχαρη είναι και παχυντική )
ο συγχωρεμένος ο παππούς μου ήταν φανατικός του χαλβά μου
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Richard M. Nixon