Mπόμπα με Φρούτα

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vickylav
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Τετ 25 Απρ 2007, 20:50
Φύλο: Γυναίκα

Mπόμπα με Φρούτα

Δημοσίευση από vickylav » Πέμ 24 Μάιος 2007, 19:53

Mπόμπα με Φρούτα

Υλικά: 200 γρ. (σε κύβους) Ανανάς
410 γρ. (κονσ.) Βερίκοκα
100 γρ. ανανάς Γλασέ
100 γρ. κερασάκια Γλασέ
75 γρ. πράσινα Κερασάκια γλασέ
50 γρ. μαρόν Γλασέ
100 γρ. ξερά Σύκα
450 γρ. Κρέμα γάλακτος
150 γρ. κρέμα άνθος αραβοσίτου έτοιμη ή Custard

Τρόπος παρασκευής
Στραγγίζετε από τον χυμό τους τον ανανά και τα βερίκοκα. Τα βάζετε σε μπλέντερ και χτυπάτε για ένα λεπτό να γίνουν πολτός. Τα αδειάζετε σε βαθιά στρογγυλή φόρμα και τα βάζετε στην κατάψυξη ώσπου να αρχίσουν να παγώνουν.Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το παγωτό: Ψιλοκόβετε όλα τα φρούτα. Βάζετε την κρέμα σε μπολ και τη χτυπάτε να φουσκώσει. Προσθέτετε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ή την custard και τα φρούτα και ανακατεύετε. Βγάζετε τη φόρμα από την κατάψυξη και πιέζετε το μίγμα των φρούτων απλώνοντας το στη βάση και στα πλαϊνά της φόρμας. Αδειάζετε στο κέντρο το παγωτό με τα φρούτα και βάζετε πάλι στην κατάψυξη. Αφήνετε να πήξει για 7 - 8 ώρες ή και περισσότερο. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε από την κατάψυξη και τυλίγετε γύρω από τη φόρμα μία ζεστή πετσέτα.Γυρίζετε ανάποδα τη φόρμα σε πιατέλα και ξεφορμάρετε. Γαρνίρετε με κερασάκια γλασέ και σερβίρετε.
Keep Smiling
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”