Χωριάτικες Δίπλες

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 2878
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:48
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Μόναχο

Χωριάτικες Δίπλες

Δημοσίευση από Lionheart » Τρί 01 Μάιος 2007, 22:31

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την ζύμη

5 αυγά
λίγο αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη


Υλικά για το σιρόπι

μέλι και ζάχαρη σε αναλογία βάρους ένα προς ένα
λίγο νερό
καρυδόψιχα για το τελικό πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας. Αρχίζουμε λίγο λίγο να προσθέτουμε το αλεύρι, ώστε να έχουμε μια ζύμη ούτε σκληρή, ούτε μαλακιά, που να ανοίγεται εύκολα σε φύλλο.
Ανοίγουμε το φύλλο λίγο χοντρό και το χωρίζουμε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κομμάτια του φύλλου, ένα- ένα.
Με δύο πηρούνια τα τυλίγουμε ένα- ένα σε ρολό ή στη μέση, μέσα στο λάδι και τα αφήνουμε να τηγανιστούν, προσέχοντας να μην κοκκινίσουν.
Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να γίνουν ένα μέτριο σιρόπι. Όταν οι δίπλες κρυώσουν, τις βουτάμε στο ζεστό σιρόπι και τις πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”