Το κλεμμένο είναι πιο γλυκό;

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
liakos622
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Irc ψευδώνυμο: liakos622
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Το κλεμμένο είναι πιο γλυκό;

Δημοσίευση από liakos622 » Πέμ 15 Μάιος 2008, 14:57

Έχετε αναρωτηθεί γιατί;

Μήπως επειδή όταν κάτι δεν μας ανήκει, το ζηλεύουμε, το θέλουμε δικό μας και το κλέβουμε; Επειδή κρύβει μέσα του την περιπέτεια και την αμαρτία; Την προετοιμασία της κλοπής, την κρυφή αγωνία, την κατάστρωση του σχεδίου, τους συνεργάτες και συνενόχους στην κλοπή;

Φυσικά μιλάω για αθώες κλοπές και ουχί για ποινικά αδικήματα κυρίες και κύριοι ένορκοι που αμέσως βιαστήκατε να κατακρίνεται μια αθώα θαλασσινή ψυχή!

«Μου αρέσει πολύ το στιλό αυτό, στο παίρνω!

Για τέτοια κλοπές μιλώ προφανώς.

Εντάξει υπάρχουν και οι ρομαντικού τύπου κλοπές, τα κλεμμένα φιλιά, οι κλεμμένες κοπελιές και το υπόλοιπο πακέτο. Διαλέγετε κατηγορία παρακαλώ.

Βέβαια αν πάμε ακόμα πιο παλιά και αναφερθούμε στους Κλέφτες και τους Αρματολούς της προεπαναστατικής περιόδου ε τότε αλλάζουμε δρόμο . Και που μας βγάζει αυτός ο δρόμος;

Μα φυσικά σε μια συνταγή που αγαπώ πολύ και είναι από τις σπεσιαλιτέ μου. Γιατί άλλο νομίζατε οτι σας μιλάω τόση ώρα;;

Το Κλέφτικο ή Εξοχικό φυσικά.

Βέβαια αρκετά μεταλλαγμένο, διότι δεν με κυνηγά κανείς Τούρκος επειδή έκλεψα το ζωντανό και ούτε το θάβω στη γη και περιμένω να σιγοψηθεί (το οφτό που λέμε στα μέρη μου) μισή μέρα. Είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένο θα έλεγα και φυσικά πεντανόστιμο. Μάρτυρές μου κύριοι ένορκοι όσοι το δοκίμασαν προχτές και το αναζητούν ακόμα. Ελπίζω λοιπόν στην επιείκεια σας και σε ελαφριά ποινή.

Υλικά: (για 10 άτομα)

-3 κιλά χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια (χονδρά κυβάκια)

-2 σκελίδες σκόρδο

-1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη, 2 καρότα (όλα κομμένα σε κομμάτια)

-1 μπολ φέτα,1 μπολ edam σε κυβάκια

-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκους από πράσινο πιπέρι

-λάδι, 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

-1 κεσεδάκι γιαούρτι

Εκτέλεση: Ξεπλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνουμε το κρασί, λίγο λάδι, το πράσινο πιπέρι και το σκόρδο και αφήνουμε να μαριναριστεί για 15 λεπτά. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά).Σε ένα μεγάλο πυρέξ έχουμε βάλει 2 κομμάτια λαδόκολλας. Τοποθετούμε το κρέας και το δένουμε με σπάγκο σφιχτα. Ψήνουμε στους 180o C για 3 ώρες περίπου. Σερβίρουμε όπως είναι σκίζοντας από πάνω τη λαδόκολλα με ένα ψαλίδι. Συνένοχος μερικές πατατούλες φούρνου. Ηθικός αυτουργός λευκό κρασάκι και καλή σας όρεξη!
Η Μακεδονια ειναι μονο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Το κλεμμένο είναι πιο γλυκό;

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 15 Μάιος 2008, 15:23

Γιατί άλλο νομίζατε οτι σας μιλάω τόση ώρα;;
Έλα ντε! :lol: κόντεψα βρε να μεταφέρω το τόπικ αλλού μέχρι να καταλάβω η ξανθιά πού το πήγαινες! :ups:

Φοβερό το εξοχικό Λιάκο! Μου'ρχεται η μυρωδιά στα ρουθούνια! :urock:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”