Πιπεριές Φλωρίνης

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sacred_circle
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
Φύλο: Γυναίκα

Πιπεριές Φλωρίνης

Δημοσίευση από sacred_circle » Παρ 05 Μαρ 2010, 10:05

18 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα
5 κ.σ ρύζι
4 κ.σ πλιγούρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ κουκουνάρι
2 κ.σ σταφίδα
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε τις σταφίδες σε ½ φλιτζάνι νερό και τις αφήνουμε να φουσκώσουν. Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το καπελάκι περιμετρικά κατά τα ¾ της πιπεριάς χωρίς να το αποκόψουμε και αδειάζουμε τα σπόρια. Πλένουμε και εσωτερικά την πιπεριά για να είμαστε σίγουροι ότι έφυγαν όλα τα σπόρια. Βεβαιωνόμαστε ότι το κοτσάνι της πιπεριάς είναι όσο το δυνατό πιο κοντό.Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ½ ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες που έχουμε στραγγίξει, την ντομάτα και τα κολοκυθάκια. Αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το πλιγούρι, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Γεμίζουμε τις πιπεριές, προσέχοντας να μην αποκολληθεί το καπάκι από τις πιπεριές.Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τις πιπεριές που έχουμε γεμίσει. Προσθέτουμε τη γέμιση αν έχει περισσέψει, αλάτι, πιπέρι και νερό να καλύψει τις πιπεριές. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου ¾ της ώρας.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”