Για 11 άτομα...alkinoos έγραψε:Μα τραπέζι !!! για πόσα άτομα είναι όλα αυτά Γιώργο ;
Μια σημείωση, το χοιρινό θα συνοδεύεται από σπιτικό πουρέ πατάτας....
Υλικά (για 4-6 μερίδες, ανάλογα πόσο τρώνε ) :kat_woman έγραψε:Παρακαλείσθε να μεταφέρετε εδώ τη συνταγή!
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
5-6 ασπρα μανίταρια σε κομάτια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γραμ. ζωμός κότας (με κύβο)
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι (στραγγιστό πλήρες)
Εκτέλεση :
1. Στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).
Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς και το ζωμό.
2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.
3. Πολτοποιούμε τη σούπα στο ειδικό μηχάνημα ή στο μίξερ και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.
4. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά). Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι για να κάνουμε σχέδιο μαρμάρου στο πιάτο (από κόκκινο μέχρι άσπρο).