ION 4ever έγραψε:
Μια χρήσιμη ιδέα.
Αφορά το κρεμμυδάκια και τα πράσα.
Πολλές φορές θέλουμε ένα η δύο κρεμμυδάκια
άλλα πρέπει να αγοράσουμε το ματσάκι ολόκληρο.
Αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε συνήθως μενουν στο ψυγείο μέχρι να ξεραθούν.
Το καλύτερο θα ήταν να μπορούσαμε να τα είχαμε φυτεμένα στο κήπο μας
η στις γλάστρες μας.
Φασαρία θα πείτε.
Οχι και τόσο.
Κρεμμυδάκια στα ορια της αποσύνθεσης.
παίρνουμε ένα η και όλα
αν δεν τα χρειαζόμαστε άμεσα
Και κόβουμε από την ρίζα ένα κομμάτι περίπου 4 πόντους.
αφαιρούμε πολύ προσεκτικά μόνο μια λεπτή φλυδα από τις παλιές ρίζες
(προσοχή γιατί μάλλον εγώ το παρα-εκοψα στο παράδειγμα της φωτογραφίας)
τα αφήνουμε λίγο σε νεράκι (μια δυο ημέρες)
και τα παραχώνουμε σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι.
το υπόλοιπο στην σαλάτα.
Λένε ότι θα βγει καινούργιο κρεμμυδάκι.
Εγώ δοκίμασα με αυτά τα τρία της φωτογραφίας και ένα πράσο.
Το πράσο μεγαλώνει πιο γρήγορα.
Τα κρεμμυδάκια ακόμη δεν έχουν και μεγάλη εξέλιξη
άλλα όμως είναι ζωντανά.
το κρύο δεν νομίζω ότι τα βοηθάει και πολύ.
αλλά θα ξεπεταχτούν. είμαι σίγουρη.
Αν αυτό το κάνουμε κάθε τρεις και λίγο
δεν αποκλείεται να έχουμε πάντα στην γλάστρα μας φρέσκα κρεμμυδάκια.
Το πράσο ήταν κομμένο στο ύψος των δύο εξωτερικών φύλων
που βλέπετε κάτω κάτω.
Εδώ είναι 4 σκελίδες σκόρδο που έβαλα στην γλάστρα
πριν από 2 μήνες περίπου.
προχθές έβαλα και άλλα τρία.
θα σας κρατάω ενήμερους για την εξέλιξη.
Gardening update
Πρώτα από ολα μια κορομηλιά που έχω σε μια γλάστρα
έβγαλε μετά τους τελευταίους κατακλυσμούς
τα πρώτα λουλουδάκια της, για φέτος.
Πέρυσι πρώτη φορά έδεσε και καρπό
40 με 50 περίπου κορομηλάκια.
μικρά άλλα πεντανόστιμα.
Και μπαίνουμε στα ζαρζαβατικά.
Τα σκορδάκια όλα
(τα 4 πρώτα και 3 πιο μετά βαίνουν καλώς.
ακμαιότατα.
Το πείραμα με τα
πράσινα κρεμμυδάκια
πάει έτσι και έτσι.
Από τα αρχικά 3 το 1 μόνο κρατιέται γερά και αναπτύσσεται σιγά-σιγά.
Εν τω μεταξύ εχω φυτέψει άλλα 4 και όλα φαίνονται οκ, αλλά όχι θεαματικές αλλαγές ακόμη.
Νομίζω ότι πρέπει να τα αφήσω απότιστα για λίγο.
αυτό που βλέπετε στην μεση είναι το πράσο.
άλλα νομίζω ότι έπιασε πάτο, στην κυριολεξία.
Το έβαλα σε μικρή γλάστρα και μάλλον δεν έχει που να αναπτυχθεί.
Αυτό είναι δικό μου λάθος και πολύ στεναχωριέμαι για αυτό.
Το αφήνω.
Δεν φαίνεται να χαλάει απλώς σταμάτησε να αναπτύσσεται.
Χμμμ!!!κρεμυδάκια!!!!
Αυτό το θυμάστε?
από
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 25#p195925
Τα φύτεψα
Πάνε και αυτά αργά αλλά σταθερά.
Δεν έχω ιδέα του τι μπορώ να περιμένω αλλά
τα παρακολουθώ και μου φαίνονται καλά.
Πιπερίτσες
Στις 27 Ιανουαρίου είχα γράψει
ION 4ever έγραψε:Έχω κάνει και ένα φυτωριάκι με σπόρους από τις πιπερίτσες αλλά δεν βλέπω και μεγάλη κινητικότητα ακόμα.
το φυτωριάκι μού το έκανα μέσα σε αυγοθήκες.
Δεν είναι ίσως η καλύτερη ιδέα λόγω του ότι δεν μπορείς
να έχεις μεγάλη ποσότητα χώματος
και όταν είναι μικρούλια δεν μπορείς να τα μεταφυτεύεις εύκολα αλλά ...
Πήρα σπόρους από αυτές τις πιπερίτσες που είχα χρησιμοποιήσει
στην φασολάδα, τους άφησα για λίγο στο νερό, 2,3 ημέρες,
και μετά έβαλα χώμα, στις αυγοθήκες τους φύτεψα και περίμενα.
Σας δείχνω τα στάδια.
Είναι κουκλιά.
Έκανα και μερικές μεταφυτεύσεις και νομίζω ότι δεν θα έχω απώλειες.
Περιμένω να βγάλουν το δεύτερο σετ φύλλων
και αυτό θα είναι δείγμα ότι όλα πάνε καλά.
Σήμερα που τράβηξα τις φωτογραφίες είναι έξω και λιάζονται.
Μέχρι σήμερα τα είχα μέσα και κοντά σε φωτιστικά για να είναι ζεστά.
Αλλά έχουμε και συνέχεια!!!!
Πατάτες!!!!
Αφού οι πατάτες που αγοράζω είναι πολύ νόστιμες και οργανικής/βιολογικής καλλιέργειας έβαλα μερικά κομμάτια
που είχαν ωραία μάτια σε μια γλάστρα και...
no doubt about
Αυτά
λέγονται bok shoy
Οταν δεν είναι κομμένα είναι έτσι
Είναι κάτι σαν λάχανα, σέσκουλα, κάτι αυτής της οικογένειας.
Έκανα το ίδιο που εκανα με τα πρασινα κρεμυδάκια.
Κράτησα το κάτω μέρος, το έβαλα στο νερό
και νομίζω ότι θα αρχίσει να φυτρώνει.
Σε λίγες μέρες αν δω έντονη κινητικότητα θα τα φυτέψω στο χώμα.
Ήδη το ένα από αυτά έχει αρχίσει να πετάει καινούργια φύλλο.
Χθές αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ένα κόκκινο μικρό λαχανάκι
που είχα στο ψυγείο για να φτιάξω μία σαλάτα.
Ήταν βιολογικό και ξεχασμένο.
Όταν το έπιασα και άρχισα να περιεργάζομαι την κατάσταση του
είδα στην ρίζα του να ξεπροβάλλουν κάτι που έμοιαζαν με ριζάκια.
Λέω.. λες...
Τέλος πάντων θα πειραματιστώ και με αυτό.
Προς το παρόν στο νερό μαζί με το μποκ τσόι
Το ίδιο πράγμα έκανα και με σέλινο που βρήκα
και είχε ακόμη ολόκληρες τις ρίζες του.
Έκοψα την ρίζα πολύ κοντά στον κορμό.
Έκοψα και το κυρίως μέρος που το χρησιμοποίησα σε μια σούπα
και κράτησα λίγους πόντους από κάτω προς τα πάνω.
τα έβαλα στο νερό λίγες μέρες (2,3) και μετά στη γλάστρα.
Το ένα έχει ήδη πετάξει.
Ο δυόσμος
Το καλοκαίρι είχε καταξεραθεί.
Πήρα όλα τα ξερά κλαδάκια,
χωρίς να τα κόψω και προσεκτικά να μην τα σπάσω
και τα έβαλα πλαγιαστά πάνω στο χώμα τα σκέπασα καλά καλά
και άρχισα να το ποτίζω.
Τώρα εχει πάρει τα πάνω του για τα καλά.
Αυτή είναι μια ορτανσία που κλάδεψα πριν από καμιά 10ρια μέρες.
Τα κλαδάκια που έκοψα είχαν και αυτά ματάκια και έτσι τα έβαλα
δεξιά αριστερά σε διάφορες γλάστρες φαίνονται ακόμη καλά.
θα δείξει.
Και τέλος το κόκκινο χριστουγεννιάτικο που συνήθως
πετιέται μετά τις γιορτές, αποφάσισα να το κρατήσω
και να του δώσω μια ευκαιρία.
Το κλάδεψα και περίμενα.
Έχει αρχίσει να πετάει φιλαράκια από παντού.
Αυτά με τα κηπουρικά.
H άνοιξη είναι εδώ.
Happy gardening