1 συσκευασία κατεψυγμένες μπάμιες 450 γραμ.
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι του καφέ μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 μεγάλα καρότα
2-3 σκελίδες σκόρδο
½ κουτί ντομάτα κον-κασέ
½ κουτί χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
Μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, δυόσμος)
1 φλυτζάνι νερό


Εκτέλεση:
Βάζουμε την κατσαρόλα μας πάνω στο μάτι και ρίχνουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα ένα φλυτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 2-3 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδο και ανακατεύουμε με την κουτάλα. Ρίχνουμε ½ κουτί ντομάτα κον-κασέ και τα μπαχαρικά μας, δηλαδή αλάτι, πιπέρι και δυόσμο. Σοτάρουμε για ένα δεκάλεπτο. Αυτό γίνεται επειδή οι μπάμιες θέλουν λίγη ώρα ψήσιμο (περί τα 15 λεπτά), ενώ το καρότο θέλει λίγο παραπάνω για να μαλακώσει.
Ύστερα ρίχνουμε τις μπάμιες όπως είναι παγωμένες και ανακατεύουμε. Το μόνο ανακάτωμα με την κουτάλα που μπορούμε να κάνουμε είναι τώρα γιατί μετά απαγορεύεται. Ρίχνουμε χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο περίπου μισό κουτί.
Ρίχνουμε ένα φλυτζάνι νερό ζεστό ώσπου να σκεπαστούν οι μπάμιες μας και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν για 15 λεπτά περίπου.

Αν πρέπει να ανακατέψουμε το φαγητό μας σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, τη σηκώνουμε με τα χέρια μας και την κουνάμε. Δεν ανακατεύουμε ποτέ με την κουτάλα μας γιατί αλλιώς θα γίνουν νιανια οι μπάμιες μας.


(ε - βουαλά)



