Τσιπουρομεζές Βολιοτικος
- liakos622
- Ιδεογραφίτης με τα όλα του
- Δημοσιεύσεις: 81
- Εγγραφή: Τετ 23 Απρ 2008, 20:41
- Irc ψευδώνυμο: liakos622
- Φύλο: Άνδρας
- Τοποθεσία: ΤΗΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Επικοινωνία:
Τσιπουρομεζές Βολιοτικος
ΥΛΙΚΑ
½ kg πεταλίδες (3-4 χούφτες, με τα κελύφη τους)
2 ντομάτες ή 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί
μπόλικο πιπέρι
όχι αλατι!!!!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε μια ντομάτα. Σε ένα μπολ την περνάμε από τον ρεντέ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και αχνίζουμε τις πεταλίδες. Με το άχνισμα ξεκολλούν από τα κελύφη και μένει η αλμύρα στο τηγάνι μας. Πετάμε τα περισσότερα κελύφη αλλά κρατάμε μερικά για να στολίσουμε το πιάτο μας. Στραγγίζουμε το ζουμάκι και το κρατάμε στην άκρη.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πεταλίδες. Σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το πιπέρι και τη ντομάτα ραντισμένη και σιγοβράζουμε με το ζουμάκι που το ρίχνουμε τελευταίο, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Πρέπει να ξέρετε: Αν χρησιμοποιήσουμε ντοματοπελτέ, τον διαλύουμε μέσα στο νερό που έχουμε κρατήσει από το άχνισμα – όχι σε γλυκό νερό.
Σημ. Οι ιθαγενεις Βολιοτες μπορουν να μαζεψουν πεταλιδες στα βραχια του ανατολικου πηλειου.
½ kg πεταλίδες (3-4 χούφτες, με τα κελύφη τους)
2 ντομάτες ή 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί
μπόλικο πιπέρι
όχι αλατι!!!!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε μια ντομάτα. Σε ένα μπολ την περνάμε από τον ρεντέ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και αχνίζουμε τις πεταλίδες. Με το άχνισμα ξεκολλούν από τα κελύφη και μένει η αλμύρα στο τηγάνι μας. Πετάμε τα περισσότερα κελύφη αλλά κρατάμε μερικά για να στολίσουμε το πιάτο μας. Στραγγίζουμε το ζουμάκι και το κρατάμε στην άκρη.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πεταλίδες. Σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το πιπέρι και τη ντομάτα ραντισμένη και σιγοβράζουμε με το ζουμάκι που το ρίχνουμε τελευταίο, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Πρέπει να ξέρετε: Αν χρησιμοποιήσουμε ντοματοπελτέ, τον διαλύουμε μέσα στο νερό που έχουμε κρατήσει από το άχνισμα – όχι σε γλυκό νερό.
Σημ. Οι ιθαγενεις Βολιοτες μπορουν να μαζεψουν πεταλιδες στα βραχια του ανατολικου πηλειου.
Η Μακεδονια ειναι μονο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η
- ArELa
- Founder-Administrator
- Δημοσιεύσεις: 66942
- Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Τσιπουρομεζές Βολιοτικος
Aμάν αγόρι μου, τι γευστικές πενιές είναι αυτές?
Δεν πίνω βρε, αλλά μ'αυτά θα με κάνεις αλκοόλα εσύ
Δεν πίνω βρε, αλλά μ'αυτά θα με κάνεις αλκοόλα εσύ
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- liakos622
- Ιδεογραφίτης με τα όλα του
- Δημοσιεύσεις: 81
- Εγγραφή: Τετ 23 Απρ 2008, 20:41
- Irc ψευδώνυμο: liakos622
- Φύλο: Άνδρας
- Τοποθεσία: ΤΗΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Επικοινωνία:
Re: Τσιπουρομεζές Βολιοτικος
ayta gia orektiko eponte kyrios piata sto melon
Η Μακεδονια ειναι μονο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η