ΥΛΙΚΑ
500 γρ.Γαρίδες
500γρ. Μακαρόνια Νο 2
200 γρ. Αλεύρι
1 1/5 λίτρο Νερό
1 Κρεμμύδι
4 σκελ. Σκόρδο
1 Καρότο
200γρ. Μαϊντανό
½ κουτ. Γλυκού Μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. Φυτικό Γάλα σε σκόνη
1 ποτ. Κρασί Ροζέ Ξηρό
2 φλιτζ. Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες, αφαιρούμε το κέλυφος και τα κεφάλια. Τις βράζουμε για 5 λεπτά σε 1 ½ lt νερό μαζί με τα τσόφλια. Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το νερό και τις κόβουμε σε κομματάκια. Στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό γιατί εκεί στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια, αφού προσθέσουμε λίγο αλάτι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα φλιτζ. ελαιόλαδο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος ( 1 φλιτζ. σκόνη γάλακτος διαλυμμένη σε λίγο ζεστό νερό). Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αναμιγνύουμε με το μείγμα με τις γαρίδες και λίγη από την κρέμα μπεσαμέλ. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε τα μακαρόνια με τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ και ψήνουμε το παστίτσιο στους 180º για 20 λεπτά.


