Συστατικά
* 350 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
* 6 αυγά (0,χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
* 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
* 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Συνταγή
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει ώσπου να γίνει χλιαρή. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας.
Σένα μπόλ, χτυπάτε την κρέμα για να φτιάξετε τη σαντιγί, και σε ένα άλλο μπόλ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών ώσπου να γίνουν μαρέγκα.
Στο μείγμα της σοκολάτας, το οποίο έχετε αφήσει να κρυώσει, προσθέτετε πρώτα τη μαρέγκα και κατόπιν τη σαντιγί, προσέχοντας να μην κόψει.
Βάζετε τη μους στο ψυγείο για να παγώσει και την αφήνετε για 12 ώρες προτού τη σερβίρετε.