ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ σαπουνε

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
liakos622
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: Τετ 23 Απρ 2008, 20:41
Irc ψευδώνυμο: liakos622
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΤΗΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ σαπουνε

Δημοσίευση από liakos622 » Τετ 30 Απρ 2008, 17:43

ΥΛΙΚΑ 1,2 κουπα ξασπρισμενα και κομενα αμυγδαλα, 1 κουπα βουτυρο, 2 κουπες νισεστες, 3 κουπες ζαχαρη, 4 κουπες νερο. ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Σε μια λεκανιτσα διαλυουμε το νισεστε στο νερο, προσθετουμε τη μιση ζαχαρη και ανακατευουμε. 2. Βαζουμε την κατσαρολα σε μετρια φωτια να λιωσει το βουτυρο, ριχνουμετην υπολοιπη ζαχαρη και ανακατευουμε συνεχεια με ξυλινη κουταλα.3. Προσθετουμε και τον ξηρο καρπο. 4. Μολις το μειγμα αρχισει να σκουραινει και να καραμελωνει αποσυρουμεαπο την φωτια. 5. Προσθετουμε λιγο λιγο το μειγμα του νισεστε και ανακατευουμε συνεχως. 6. Ξαναβαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και ανακατευουμε διαρκως.Σιγα σιγα το μειγμα αρχιζει να παιρνει μορφη ζελε και στο τελος γινεται ολο και πιο διαφανες. 7. Οταν δειτε οτι το μειγμα εχει γινει ομοιομορφο στην υφη και το χρωμα, το απλωνετε σε ενα ταψι. Αν θελετε κρουστα, πασπαλιζετε με αφθονη ζαχαρη και την καιτε στο γκριλ. Καλη ορεξη
Η Μακεδονια ειναι μονο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η
Άβαταρ μέλους
litsa''never''
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 654
Εγγραφή: Τετ 27 Φεβ 2008, 21:09
Irc ψευδώνυμο: Litsa Never
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Βολος

Re: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ σαπουνε

Δημοσίευση από litsa''never'' » Τετ 30 Απρ 2008, 18:13

:rose: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: ....φτιαξε μας τωρα κι εναν....αφρολουτρε!!! :rose:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”