Οι Συνταγές του Αντώνη
- kat_woman
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 6115
- Εγγραφή: Πέμ 05 Μάιος 2011, 14:31
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 379 φορές
- Έλαβε Likes: 336 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Χμ, κορίτσια με βίτσια!
@Βίκυ: όχι, το food porn δεν το ήξερα. Να και κάτι porn που μου διαφεύγει...
@Βίκυ: όχι, το food porn δεν το ήξερα. Να και κάτι porn που μου διαφεύγει...
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Ένας από τους μεγαλύτερους ρατσισμούς/διαχωρισμούς που κάνω και δεν ντρέπομαι καθόλου να το παραδεχτώ, είναι απέναντι σε όσους είτε δεν τρώνε, είτε τρώνε λίγο, είτε ρωτάνε το εκνευριστικό "καλά, κι αυτό θα φας?? Σου 'ρχεται να τους ψήσεις και να φας και τους ίδιους.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 124 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Πατάτες ογκρατέν
Υλικά
• 1½ κιλό πατάτες
• 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
• 5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 150 γραμ. γκούντα
• 100 γραμ. κασέρι
• 50 γραμ. κεφαλογραβιέρα
• 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 50 γραμ. φρέσκο γάλα
• 2 αυγά
• 1 κουτ. σούπας φυτίνη
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, για 30′ – 35′ μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε, (χλιαρές), τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φυτίνη και σοτάρουμε ελαφρά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπέικον.
Με λίγο βιτάμ, αλείφουμε ένα πυρέξ 24 x 30 εκ., στον πάτο και στα πλάγια.
Στρώνουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα απ᾿ το τηγάνι.
Έπειτα απλώνουμε και τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας όλη την κεφαλογραβιέρα και το ⅓ από τα άλλα τυριά.
Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.
Σ᾿ ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τ᾿ αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα περιχύνουμε πάνω στο φαγητό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 50′- 60′ περίπου, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.
Όταν γίνει, βγάζουμε το πυρέξ απ᾿ τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για ένα τέταρτο περίπου, κι έπειτα το κόβουμε και το σερβίρουμε.
— Αν θέλουμε, μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες μας μέσα σε γάλα, αντί για νερό, για να γίνουν πιο νόστιμες.
— Αν δεν μας ενδιαφέρουν οι θερμίδες αλλά η γεύση, αντί να τις βράσουμε, μπορούμε να τις τηγανίσουμε ελαφρά στο τηγάνι, με ελαιόλαδο.
πηγη: https://faghta-giagias.blogspot.com
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Για αυριο σας εχω μια εκπληξη (απο αυτα που ανεβασω στο ΦΒ μου) υπομονη ^_^. Ευκολο φθηνο και γευστικο πιατο.
-
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Κριθαράκι αλα two-spirited.
Αποτελεί τροποποίηση μιας συνταγής που βρήκα στο ίντερνετ.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/ ... ima-2.html
Μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων.
Υλικά
Κριθαράκι
κιμάς
καρότο ψιλοκομμένο.
αλάτι
πιπέρι (λιγο καυτερό και περισσότερο γλυκο κόκκινο),
σκόρδο.
Μαϊντανός.
ντοματίνι ψιλοκομμενο (κονσέρβα)
καλαμπόκι (εγω εβαλα απο κονσέρβα).
(δεν γράφω γραμμάρια γιατι την αναλογία την καθορίζει ο καθένας ανάλογα με το γούστο του).
____________
Εκτέλεση:
τσιγαρίζουμε τον κιμά σε ελάχιστο λάδι με αλάτι πιπέρι και σκόρδο και βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα.
Οταν ο κιμάς τσιγαριστεί βάζουμε όση ψιλοκομμένη ντομάτα θέλουμε και ανακατεύουμε για κανα πεντάλεπτο.
μετά βάζουμε νερο και το καρότο (αν το καλαμποκι ειναι ωμό τότε το βάζουμε τώρα αλλιώς προς στο τέλος).
Οταν μαγειρευτει το κριθαράκι το σουρώνουμε.
Οταν η σάλτσα μας χάσει το περισσότερο νερό της τότε την ανακατεύουμε με το κριθαράκι και μαϊντανό και περιμένουμε λιγο να μαζέψει τα υγρά της. Αν υπάρχει παραπανίσιο υγρό σουρώνουμε ξανα (εκτος αν μας αρέσει έτσι).
Στο τέλος μπορούμε να σερβίρουμε με γκούντα ή καποιο άλλο τυρί ή και χωρίς.
O κιμάς είναι χοιρινός αλλα για τους βιγκαν φαντάζομαι πως και με σόγια θα γινει γαμάτο καθως εχει πολλά μυρωδικά.
-
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 124 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Είναι δημόσιο βίντεο, οπότε μπορείτε να το δείτε. Αυτό έφτιαξα χθες. Δεν βγήκε ακριβώς έτσι, αλλά του έμοιαζε κολασμένα
https://www.facebook.com/TheFoodBibleLB ... =2&theater
https://www.facebook.com/TheFoodBibleLB ... =2&theater
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Ανώνυμε η έκβαση;AnonymosEreynhths έγραψε:
Δώσε συνταγές στον λαό σου.
Το Σ/Κ θα κάνω δοκιμή.
-
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 124 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 124 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Παστέλι με σοκολάτα
Συστατικά
200 γρ. σουσάμι
50 γρ. φυστίκια
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
300 γρ. μέλι
¼ κ.γ. αλάτι
Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μέθοδος Εκτέλεσης
-Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ξεχωριστά τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και το σουσάμι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
-Στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .
-Μόλις το μείγμα αρχίζει και πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά , προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα πιο λείο μείγμα.
-Απλώνουμε σε ένα σκεύος (20 Χ 30 εκ.) που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του και στις άκρες του κι αφήνουμε να κρυώσει . Μόλις ετοιμαστεί, κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και το αποθηκεύουμε.
Για να δαιτηρηθούν, τυλίγουμε με μεμβράνη το κάθε κομμάτι!
Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categorie ... f6ca3f8565
- Dihnekhs
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1620
- Εγγραφή: Δευ 03 Οκτ 2016, 16:39
- Irc ψευδώνυμο: DIHNEKHS
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 7 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Άντε να σου δώσω και 'γω μια συνταγή για τις μανάτικες "τραβηχτές" πίττες και θα με θυμηθείς....
Υλικά:
1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κιλό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ηλιέλο
1 κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
Τα ζυμώνεις όλα μαζί.Αφήνεις την ζύμη να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη τα χωρίζεις σε 12-14 μπαλάκια και τα αφήνεις πάλι για μισή ωρίτσα.
Μετά ανοίγεις τα μπαλάκια στο χέρι σου τραβηχτά, σε πίτα ανομοιόμορφη, σε σχήμα όμως μακρόστενο , ( ή με τον πλάστη, σε σχήματος έλλειψης, αν και δεν στο συστήνω, γι αυτό τις λέμε τραβηχτές γιατί τις απλώνουμε στο χέρι).
Τηγανίζεις σε μέτριο προς καυτό λάδι μέχρι να πάρουν όμορφο ψημένο χρώμα. Τις συνδυάζεις με τυρί ( καλύτερα γραβιέρα ή άλλο κίτρινο της αρεσκέιας σου) και καλαμάκι σουβλάκι. Βέβαια έχεις και πολλές άλλες δυνατότητες συνδυασμών. (Ένας εδω κάτω το έχει επάγγελμα και τον συδυασμό τον έχει ονομάσει "τριπλέτα", μάλλον και με κατοχύρωση του ονόματος και της ιδέας..
καλή επιτυχία, καλή όρεξη και καλές θερμίδες.... περιμένω σχόλια..
Υλικά:
1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κιλό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ηλιέλο
1 κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
Τα ζυμώνεις όλα μαζί.Αφήνεις την ζύμη να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη τα χωρίζεις σε 12-14 μπαλάκια και τα αφήνεις πάλι για μισή ωρίτσα.
Μετά ανοίγεις τα μπαλάκια στο χέρι σου τραβηχτά, σε πίτα ανομοιόμορφη, σε σχήμα όμως μακρόστενο , ( ή με τον πλάστη, σε σχήματος έλλειψης, αν και δεν στο συστήνω, γι αυτό τις λέμε τραβηχτές γιατί τις απλώνουμε στο χέρι).
Τηγανίζεις σε μέτριο προς καυτό λάδι μέχρι να πάρουν όμορφο ψημένο χρώμα. Τις συνδυάζεις με τυρί ( καλύτερα γραβιέρα ή άλλο κίτρινο της αρεσκέιας σου) και καλαμάκι σουβλάκι. Βέβαια έχεις και πολλές άλλες δυνατότητες συνδυασμών. (Ένας εδω κάτω το έχει επάγγελμα και τον συδυασμό τον έχει ονομάσει "τριπλέτα", μάλλον και με κατοχύρωση του ονόματος και της ιδέας..
καλή επιτυχία, καλή όρεξη και καλές θερμίδες.... περιμένω σχόλια..
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 124 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 124 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Σοκολατένιο κέϊκ σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα
Μια υπέροχη συνταγή για ένα πλούσιο σοκολατένιο κέικ, εμποτισμένο με φανταστικό μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ζαχαρούχου γάλακτος.
Ολοκληρώνεται με σοκολατένια σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας.
Το απόλυτο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ σοκολάτας:
1¾ φλ. τσαγιού αλεύρι
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
¾ φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη κακάο σε σκόνη
1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού στιγμιαίος καφές [ή 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό]
1 φλ. τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το καραμελένιο σιρόπι σοκολάτας:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [400 γρ.]
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Για την επικάλυψη σοκολατένιας σαντιγί:
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % λιπαρά
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
¼ φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1½ φλ. τσαγιού μίνι σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 22 x 32 εκ. περίπου και το αφήνετε στην άκρη.
Για το κέϊκ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα ξηρά υλικά [αλεύρι, ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και τον καφέ [αν δεν προτιμάτε το καφέ βάζετε το νερό] και χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί και να έχετε ένα σχετικά υγρό μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ [κάντε το πείραμα με το μαχαίρι ή σουβλάκι και αν βγει στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν έχει φουσκώσει στο κέντρο και έχει κάνει “ρωγμές” το πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες σας ώστε να το ισιώσετε και να “κλείσουν” οι ρωγμές.
Μόλις κρυώσει, κάνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού η πιρουνιού, αρκετές, μεγάλες τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέϊκ και το αφήνετε στην άκρη.
Για το καραμελένιο σιρόπι σοκολάτας: Τοποθετείτε σε μέτριο μπολ τις σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνετε σε κατσαρολίτσα το ζαχαρούχο γάλα και μόλις πάρει βράση το ρίχνετε στο μπολ πάνω στις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.
Περιχύνετε όλη την επιφάνεια του κέϊκ φροντίζοντας να “γεμίσουν” όλες οι τρύπες ώστε να εισχωρήσει μέσα στο γλυκό το σοκολατένιο σιρόπι καραμέλας. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και μετά το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Για την επικάλυψη σοκολατένιας σαντιγί: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν. Στρώνετε τη σαντιγί πάνω από κρύο κέϊκ με τη κρύα πλέον σοκολατένια καραμέλα, τη στρώνετε ισομερώς και πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας.
Πηγη: http://newsone.gr
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Μωσαϊκό (κορμός) 3 1/2 υλικών:
Yλικά (για περίπου 800 γρ.)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. μερέντα
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
λίγο γάλα για το "βάφτισμα" (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί). Προσθέτουμε τη μερέντα, ανακατεύοντας απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα "βαφτίζουμε" (προαιρετικά) στο γάλα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας, δίνοντάς του το σχήμα σαλαμιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην σας ξεφύγει και τα μουλιάσετε στο γάλα, θα διαλυθούν (την έχω πατήσει τραλαλα)
Yλικά (για περίπου 800 γρ.)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. μερέντα
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
λίγο γάλα για το "βάφτισμα" (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί). Προσθέτουμε τη μερέντα, ανακατεύοντας απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα "βαφτίζουμε" (προαιρετικά) στο γάλα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας, δίνοντάς του το σχήμα σαλαμιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην σας ξεφύγει και τα μουλιάσετε στο γάλα, θα διαλυθούν (την έχω πατήσει τραλαλα)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15822
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Θαυμάσιος ο κορμός.
Καμιά συνταγή με γλυκοπατάτα έχετε?
Είναι η εποχή της και είναι θαυμάσια.
Κόκκινη ή άσπρη είναι πολύ νόστιμη.
Πάντα την έκανα βραστή αλλά πως αλλιώς μπορεί να γίνει και με τι άλλο συνδιάζεται?
Καμιά συνταγή με γλυκοπατάτα έχετε?
Είναι η εποχή της και είναι θαυμάσια.
Κόκκινη ή άσπρη είναι πολύ νόστιμη.
Πάντα την έκανα βραστή αλλά πως αλλιώς μπορεί να γίνει και με τι άλλο συνδιάζεται?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Γλυκοπατάτα ε; Αν σου πω ότι δεν έχω φάει ποτέ...σε καμία μορφή. Όσες φορές έφερνε ο μπαμπάς στο σπίτι, αντί να τις μαγειρεύουμε, τις βάζαμε στο νερό και φύτρωναν. Τεράστιες γίνονται οι άτιμες. Κατά τα άλλα, δηλώνω άγνοια. Για εμένα οι καλύτερες πατάτες είναι οι κανονικές. Τηγανισμένες με πλευρώτους Υγιεινά πάντα.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15822
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Οι γλυκοπατάτες δεν έχουν καμία σχέση με τις κανονικές.
Η γεύση τους μοιάζει με κάστανο όταν είναι βραστές.
Υπάρχουν συνταγές για ψητές στο φούρνο κομμένες.
Χθες τι έκανα με σπανάκι ωμό σαλάτα. Οι γλυκοπατάτες σωταρισμένες για να μαλακώσουν.
Είναι η εποχή τους και οι καλύτερες είναι της Σάμου οι μικρές.
Μετά είναι της Νάξου Και μιλάω για τις άσπρες που μοιάζουν με κανονικές πατάτες αλλά είναι μυτερές στην άκρη σαν σβούρες.
Υπάρχουν και οι κόκκινες ροζέ που μέσα είναι πορτοκαλί και είναι τελείως διαφορετικές από τις άσπρες.
Αυτές υπάρχουν όλο το χρόνο και είναι Ισραήλ
Άλλο φρούτο εποχής πολύ παράξενο είναι ο Λωτός.
Παράξενα αλλά ελληνικά 100% και εποχής.
Η εποχή τους κρατάει λίγες εβδομάδες.
Λωτοί γλυκοπατάτες σπαράγγια την Άνοιξη.
Απίστευτα κι όμως ελληνικά.
Η γεύση τους μοιάζει με κάστανο όταν είναι βραστές.
Υπάρχουν συνταγές για ψητές στο φούρνο κομμένες.
Χθες τι έκανα με σπανάκι ωμό σαλάτα. Οι γλυκοπατάτες σωταρισμένες για να μαλακώσουν.
Είναι η εποχή τους και οι καλύτερες είναι της Σάμου οι μικρές.
Μετά είναι της Νάξου Και μιλάω για τις άσπρες που μοιάζουν με κανονικές πατάτες αλλά είναι μυτερές στην άκρη σαν σβούρες.
Υπάρχουν και οι κόκκινες ροζέ που μέσα είναι πορτοκαλί και είναι τελείως διαφορετικές από τις άσπρες.
Αυτές υπάρχουν όλο το χρόνο και είναι Ισραήλ
Άλλο φρούτο εποχής πολύ παράξενο είναι ο Λωτός.
Παράξενα αλλά ελληνικά 100% και εποχής.
Η εποχή τους κρατάει λίγες εβδομάδες.
Λωτοί γλυκοπατάτες σπαράγγια την Άνοιξη.
Απίστευτα κι όμως ελληνικά.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Φέτος το έχω ξεφτυλίσει με τη μαγειρική. Είναι και ο λωτός στη συνομοταξία τροφών που δεν έχω δοκιμάσει. Όσο για τις γλυκοπατάτες, παίρναμε πάντα τις πορτοκαλί. Πολύ καλές οι πάσες για πειραματισμό Δόκτωρ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτιάξω κάναν μπετόστοκο πάλι
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 124 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Δηλαδή ζεστό σουφλέ σοκολάτας να λιώνει αργά και βασανιστικά στο στόμα σου μαζί με σαντιγί ή παγωτό δεν λέει ε;
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 124 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
- Irene3006
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 6719
- Εγγραφή: Δευ 03 Ιαν 2011, 00:48
- Irc ψευδώνυμο: Irene3006
- Φύλο: Γυναίκα
- Τοποθεσία: Στο άπειρο.... Κι ακόμα παραπέρα.... :)
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 16 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Μαχαιριά στην καρδιά είναι αυτό το τόπικ...
Θα το διαβάσω ξανά σε καναδυό χρόνια από τώρα, που δεν θα είμαι πια στα
Γιάννενα, και θα έχω επιστρέψει στην θαλπωρή του σπιτιού μου...
Υ.Γ. Μου λείπεις μαμά.
Θα το διαβάσω ξανά σε καναδυό χρόνια από τώρα, που δεν θα είμαι πια στα
Γιάννενα, και θα έχω επιστρέψει στην θαλπωρή του σπιτιού μου...
Υ.Γ. Μου λείπεις μαμά.
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.
Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!
Οδυσσέας Ελύτης
Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!
Οδυσσέας Ελύτης
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15822
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: Οι Συνταγές του Αντώνη
Σας αρέσουν τα φαλάφελ?
Μου αρέσουν πολύ αλλά αυτά που πουλάνε έξω έχουν πολύ λαδίλα και τηγανίλα και είναι λίγο πολύ προ κατ τουλάχιστον ως προς το χαρμάνι.
Μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα όσπρια εκτός από ρεβύθι
Έφτιαξα με κόκκινη φακή σε 3 διαφορετικές συνταγές.
Μου αρέσουν πολύ αλλά αυτά που πουλάνε έξω έχουν πολύ λαδίλα και τηγανίλα και είναι λίγο πολύ προ κατ τουλάχιστον ως προς το χαρμάνι.
Μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα όσπρια εκτός από ρεβύθι
Έφτιαξα με κόκκινη φακή σε 3 διαφορετικές συνταγές.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα