ΚΑΠΝΙΣΜΑ (από ΧΙΟΥΙ)

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_
Φύλο: Γυναίκα

ΚΑΠΝΙΣΜΑ (από ΧΙΟΥΙ)

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:40

Posted: Thu Sep 14, 2006 1:20 pm Post subject: ΚΑΠΝΙΣΜΑ
--------------------------------------------------------------------------------
από ΧΙΟΥΙ:

Είστε κατά ή υπέρ του καπνίσματος;

Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:40

Posted: Thu Sep 14, 2006 2:43 pm
--------------------------------------------------------------------------------
από Akraios_Ellhnas:

Είμαι κατά, διότι δεν είναι ανάγκη αλλά μπορεί να καταλήξει σε ανάγκη λόγω της εξαρτήσεως.
Οι καπνιστές, κατά τη γνώμη μου, όσο και να γνωρίζουν την έννοια της ελευθερίας, δεν μπορούν να αποκαλούνται ολοκληρωτικά ελεύθεροι από τη στιγμή που είναι εξαρτημένοι από το τσιγάρο και το χρειάζονται.
Giant, όταν λες "οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας", το κακό μυαλό μου πηγαίνει στο χασίς, την ηρωϊνη, την κοκαϊνη κλπ. Συγγνώμη, αλλά αυτές οι ουσίες δεν χρησιμοποιούνται και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μέτρο διότι με την πάροδο του χρόνου ο χρήστης αυξάνει τη δόση για να ικανοποιηθεί έως ώτου φθάσει στον.........
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:41

Posted: Thu Sep 14, 2006 9:42 pm
από ΑρΕλα

Είμαι κατά της αλόγιστης χρήσης, αλλά στην πράξη δυστυχώς κάνω αλόγιστη χρήση.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ωφέλιμο στην υγεία, αλλά θεωρώ ότι μια μετριοπαθής χρήση (1-5 την ημέρα το πολύ) και δεν βλάπτει ουσιαστικά τον πνεύμονα, και βοηθά στην καταστολή της βουλιμικής πείνας.

Προσωπικά και το μισώ (γιατί είναι ένα πάθος μου) και δεν μπορώ χωρίς αυτό, γιατί δε θέλω να μου επιβάλλω την αποχή από δαύτο. Πιασ'το αυγό και κούρεφ'το δηλαδή. _loco_

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:42

Posted: Thu Sep 14, 2006 11:27 pm
από Totenkopfe :

Ένα πακέτο sante την ημέρα το γιατρό τον κάνει μέρα....
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:42

Posted: Fri Sep 15, 2006 2:11 pm
από Yperboreios:

Ειμαι υπέρ του καπνίσματος.Όταν πιστεύεις οτι υπάρχει ζωή μετα τον θάνατο τοτε δεν φοβάσαι τον καρκίνο.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:43

Posted: Fri Sep 15, 2006 4:56 pm
από ΑρΕλα:

'Hταν φυσικό επόμενο να τοποθετηθώ, εφ'όσον απ'το τσιγάρο πήγαμε και σε άλλες ουσίες που εθίζουν. Δεν το θεωρώ αδόκιμο αυτό- από τη στιγμή που έρχεται συνειρμικά και το ναρκωτικό στη σκέψη, καλώς και γράφτηκε.

'Οσο για τη θέση σου Παναγιώτη, προσυπογράφω, όπως άλλωστε ήδη καταφαίνεται κι απ'τη δική μου θέση.

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:44

Posted: Fri Sep 15, 2006 6:48 pm
από Squall Leonhart:

Δε μπορείς να είσαι υπερ του καπνίσματος μιας και αυτό σου κάνει κακό...
Αλλά είναι επιλογή του καθενός (και δική μου επίσης)
μια ήσυχη γραμμή

Δεν μίλαγε μα δάκρυζε
στην πρώτη καλημέρα
Λόγια είναι τα δάκρυα
κρυμμένα στα κορμί
O Πατέρας
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:44

Posted: Fri Sep 15, 2006 7:41 pm Post subject: Re: ΚΑΠΝΙΣΜΑ
από MaXhTiC1911:

Είμαι κατηγορηματικά εναντίον. Εκτός του ότι καταστρέφουμε την υγεία μας δίνουμε και ένα σωρό χρήματα στις βιομηχανίες τσιγάρων που βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά.
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:45

Posted: Wed Sep 20, 2006 2:29 am
από NightLord:

Εγώ είμαι ενάντια σε κάθε πάθος που μπορεί ο άνθρωπος να έχει. Τα πάθη κρατούν όμηρο τους κάθε άνθρωπο που τα ‘ταΐζει’. Από την στιγμή όμως που αποφασίζεις συνειδητά να έχεις κάποιο πάθος θα πρέπει να ξέρεις θα πρέπει να πληρώσεις και μάλιστα χωρίς γκρίνια το τίμημα που απαιτείται.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:45

Posted: Wed Sep 20, 2006 11:08 pm
από Nemesis:

Εγώ καλά λέω πως είμαι μία νεώτερη έκδοση της Αρέλα... είμαι κι εγώ στην ίδια κατηγορία της καπνίστριας...

εδώ δεν θα αρχίσω τις δικαιολογίες/απολογίες και τις κατηγορίες αλλά και τα δύο, όταν μιλάμε για κάτι καλό είναι να βλέπουμε τις δύο όψεις του νομίσματος...

εάν κάποιος μου πει ότι είμαι εθισμένη στην νικοτίνη θα πω ότι ναι είμαι... και επίσης είναι επιλογή μου και συνειδητά έγινε ότι έγινε σε αρκετά μεγάλη (ενήλικη πλέον ηλικία) εγώ κατακρίνω τα πάντα σε ανήλικη ηλικία εκεί πάμε πλέον σε άλλη κλίμακα και δεν δέχομαι κουβέντα.

δεν θα δεχτώ επίσης να μπούνε κάποια πράγματα στο ίδιο καζάνι... δεν υπάρχει χρήστης ηρωίνης "συνειδητός" για μένα... όπως επίσης και κάποιος που καπνίζει χασίσι δεν πάει να πει ότι θα πέσει στα πιο βαριά και πιο επικίνδυνα. Δεν μ'αρέσουν τα δεδομένα γενικότερα. Ναι το αλκοολ είναι επικίνδυνο αλλά όλα είναι επικίνδυνα απλά ο βαθμός επικινδυνότητας ποικίλει...

αυτός που δεν είναι εθισμένος στο αλκοόλ και πιει ένα δύο ποτηράκια γιατί έχει ντέρτια βρε φίλε...δεν κάνει κάτι κακό εκτονώνεται... για κάποιους ίσως να είναι κακό ακόμα και αυτό, για μένα δεν είναι πάντως...

είναι όμως επικίνδυνο, εάν πχ οδηγεί είναι επικίνδυνο (υπερεκτίμηση ικανοτήτων, χαμηλά ή μη σωστά αντανακλαστικά κτλ κτλ). Το τσιγάρο και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο στο θέμα της οδήγησης από εκεί και πέρα είναι επικίνδυνο καθαρά και μόνο στους εαυτούς μας και εφόσον εγώ μιλάω για τους ενήλικους καπνιστές είναι πλέον προσωπική και μόνο επιλογή... βεβαίως από την άλλη μία κυοφορούσα γυναίκα είναι εγκληματικό να καπνίζει, γιατί είναι επιλογή που έχει κάνει η ίδια για τον εαυτό της όχι για την ζωή αυτή που θέλει να φέρει στον κόσμο.

Δεν θα φέρω καμία αντίρρηση όσον αφορά το γεγονός ότι η μορφίνη π.χ. χρησιμοποιείται για πόνους... που όμως παιδιά; σε ποιες περιπτώσεις έχετε αναρωτηθεί; Μορφίνη δίνουν π.χ. σε κάποιον που πάσχει από καρκίνο σε πολύ πολύ προχωρημένη μορφή για να "ανακουφισθουν" κάπως... σε ένα ποσοστό 99,99999...% οι ασθενείς αυτοί δεν έχουν άλλη επιλογή... ελαφριάς περιεκτικότητας φάρμακο με βάση την μορφίνη δίνουν σε άτομα χειρουργιμένα και με σοβαρούς πόνους και όχι βεβαίως ατόφια μορφίνη η οποία είναι εθιστική. Τα φάρμακα Lonarid ναι έχουν την βάση τους σε τέτοιας μορφής ουσίες και πρόσφατα πήρα ένα γιατι υπέφερα από τον ώμο μου και δεν μπορούσα να κοιμηθώ 1 εβδομαδα από τους πόνους και δεν θέλω να ξαναέχω επαφή με αυτό... κυριολεκτικά ένιωθα μία απίστευτη πραότητα και υπνηλία.

όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε φάρμακα με βάση μία από τις λεγόμενες "ναρκωτικές" ουσίες να μην τα συγχαίουμε λοιπόν οι γιατροί δεν θα έδιναν κάτι τέτοιο ανεξέλενκτα, έχουν βάση... δηλαδή ίχνη μπροστά σε αυτά που παίρνουν οι χρήστες, πειραματιστές και οποιοσδήποτε άλλος δοκιμάζει συνειδητά και περιστασιακά διάφορα.

Δεν θα κατακρίνω κάποιον που επιλέγει να κάνει κάτι, ελεύθερος είναι να κάνει ότι θέλει, δεν θα κατακρίνω αυτόν που είναι ενάντια οποιασδήποτε τέτοιας ουσίας, αλλά μία συμβουλή ειδικά σε αυτό που κάνουν οι αντικαπνιστές... πριν έρθετε να μου ζαλίσετε για το κάπνισμα και την γνωστή την παπαγαλία που λέτε, σκεφτείτε πρώτον ότι όπως δεν σας πρίζω εγώ να πιείτε να καπνίσετε και σέβομαι τις επιλογές σας το ίδιο να κάνετε κι εσείς... και εφόσον αυτό δεν το θεωρείται και κάτι σημαντικό γιατί το λέτε για το "καλό" μου (και ειλικρινά ευχαριστώ) θα μου κάνετε την χάρη πρώτα να πάει σε έναν παχύσαρκο να του πει ότι το πάχος του είναι κακό και τον βλάπτει στην υγεία και μετά ας έρθει σε μένα... ξέρω τι κάνω κοινώς και θέλω να πιστεύω πως όλοι ξέρουμε τι επιλογές κάνουμε και είναι όλες σεβαστές... από εκεί και πέρα ξέρουμε τις επιπτώσεις των πραξεών μας και σας παρακαλώ ούτε τα πρεζάκια στην ομόνοια θα λυπηθώ ούτε εγώ θα ζητήσω λύτρωση έαν αρρωστήσω από το κάπνισμα εάν είναι δυνατόν μόνη μου το επέλεξα μόνη μου το παθα τι πιο απλό πράγμα.

αυτά

ευχαριστώ και συγνώμη που μακρυλόγησα πάλι
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:46

Posted: Thu Sep 21, 2006 11:09 am
από The_Saboteur:
πριν έρθετε να μου ζαλίσετε για το κάπνισμα και την γνωστή την παπαγαλία που λέτε, σκεφτείτε πρώτον ότι όπως δεν σας πρίζω εγώ να πιείτε να καπνίσετε και σέβομαι τις επιλογές σας το ίδιο να κάνετε κι εσείς... και εφόσον αυτό δεν το θεωρείται και κάτι σημαντικό γιατί το λέτε για το "καλό" μου (και ειλικρινά ευχαριστώ) θα μου κάνετε την χάρη πρώτα να πάει σε έναν παχύσαρκο να του πει ότι το πάχος του είναι κακό και τον βλάπτει στην υγεία και μετά ας έρθει σε μένα...

ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ Η ΠΡΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΛΕΝΧΟΥ. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ? ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΠΡΗΖΑ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:47

Posted: Thu Sep 21, 2006 4:01 pm
από LUNCHBOX:
GiaNt wrote:

Δεν είμαι αναρχικός, απλά τείνω προς την αναρχία.
Ναι το ξέρω. και λοιπον;
Απλα πίνω όσω μπορώ αφορολόγητα ποτά και τσιγάρα. Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Δεν είναι μόνο το "οικονομικό".
Όχι μόνο πλουτίζεις τους βιομήχανους,αλλά και τζάμπα να το έπαιρνες,το θέμα είναι πως σου έχουν επιβάλλει έναν τρόπο ζωής(γενικά μιλάω,όχι μόνο για σένα....)τον οποίο ακολουθείς πιστά,και νομίζεις πως είναι επιλογή σου....
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:48

Posted: Fri Sep 22, 2006 5:31 pm
από LUNCHBOX

Μα δε μου επεβαλε κανένας να καπνίσω και να μπεκροπίνω :lol:

Νομίζεις... :)
Διότι ο άνθρωπος είναι μιμητικό ον... :wink:
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:48

Posted: Fri Sep 22, 2006 6:35 pm
από ΑρΕλα:

Κυρίως δε ο έφηβος. ΚΑΡΓΑ μιμητικό ον!

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:49

Posted: Tue Sep 26, 2006 5:32 pm
από Akraios_Ellhnas:

Τρικυμία εν κρανίω.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:50

Posted: Mon Oct 02, 2006 8:32 am
από ΑρΕλα:
Akraios_Ellhnas έγραψε: Τρικυμία εν κρανίω.

_thumb_

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:51

Posted: Tue Oct 03, 2006 8:45 pm
από panta:

Αν η ατμόσφαιρα ήταν από φυσικού της καπνονικοτινούχα, τότε και ο οργανισμός μας θα είχε προσαρμοστεί. Από την στιγμή όμως που ο οργανισμός μας δεν φτιάχτηκε για να ανασαίνει τσιγάρα ή να λαμβάνει άλλες μη κοινές για την λειτουργία του ουσίες, η χρήση και η λήψη αυτών των ουσιών είναι βλαπτική.
Μοναδική εξαίρεση η θεραπεία ορισμένων ασθενειών που οφείλονται σε κατάχρηση των φυσικών "τροφών" - γνωρίζετε ότι η ακόμη και η λήψη καθαρού οξυγώνου για μεγάλο χρονικό διάστημα καταστρέφει τμήματα του εγκεφάλου?

============

Posted: Tue Oct 03, 2006 8:50 pm
από panta:

Σε τελική ανάλυση θα πρέπει να επανεκπαιδευτούμε να ακούμε και να κατανοούμε τον εαυτό μας και την φύση του αντί να επιτρέπουμε να μας επιρεάζουν οι διαφημιστκκές εταιρίες, οι παρέες, οι "μοδάτοι", και οι διάφοροι "τύποι που νοιάζονται για το καλό μας".
Απλά και ταπεινά
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:51

Posted: Tue Oct 24, 2006 12:08 am
από borias61:

τσιγαρο ...παθος .
Τα καυσαερια των αυτοκινητων?
τα καυσαερια των βιομηχανιων?
τρυπες οζοντος ελ νινιο κλπ
ηλιακη ακτινοβολια?
φαρμακα αντιβιωτικα σε τροφες?
νερο σε αμιαντουχους σωληνες ?
νερο σε καρκινογονους χαλκοσωληνες?
ψυκτες θανατηφοροι?
αντικαπνιστες ηλιθιοι...που τα βαζουν με τον χρηστη,χωρις να πανε να κλεισουν τις καπνοβιομηχανιες?
κρατος που τα κονωμαει απο τον φορο σιγαρετων?
βρωμια παντου βρωμαει που με το τσιγαρακι προσπαθεις να της αλλοιωσεις την πικρη γευση σε κρυφο λυγμο
και η παρθενα με τον σατανα...?
αφηστε τον καθενα να καπνισει να φτυσει και να κλασει ελευθερα...
ισως μαθετε κατι απο αυτον δυσκοιλιοι!..._
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:52

Posted: Tue Oct 24, 2006 6:49 pm
από ΧΙΟΥΙ:

αντικαπνιστες ηλιθιοι...που τα βαζουν με τον χρηστη,χωρις να πανε να κλεισουν τις καπνοβιομηχανιες?

Εφόσον δεν καπνίζουν σημαίνει πως οι καπνοβιομηχανίες δεν κερδίζουν τίποτα από αυτούς.

Το ποιός είναι ηλίθιος τώρα που χαρίζει τα λεφτά του σε αυτές άστο..Ακριβώς και το κράτος τα κονομάει και οι καπνοβιομηχανίες χαίρονται κ.ο.κ και ποιός πληρώνει;Μήπως ο..ποιητής με τους λυγμούς και τις παρθένες;Hello?
Μήπως δεν αλλοιώνει καλά την πικρή γεύση το τσιγάρο;Να πάμε σε κάτι δυνατότερο;
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:53

Posted: Thu Oct 26, 2006 3:08 am
από ΑρΕλα

Καλώς μας ήρθες, Ρέμπελε :D

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:54

Posted: Thu Oct 26, 2006 3:26 pm
από Nemesis:

Για να μην τρελαινόμαστε εγώ έχω να προτείνω το εξής...
όσοι δεν θέλουν να καπνίζουν ... να μην καπνίζουν
όσοι θέλουν να καπνίζουν.... να καπνίζουν

για αυτούς που πλέον δεν θα σεβαστούν την προσωπική μου ελευθερία να "επιλέγω" να καπνίζω έχω να απαντήσω το εξής:

να πάτε να τυλιχτείτε με μία ζελατίνα αφού την αποστειρώσετε κιόλας... και να ζείτε σε ένα αποστειρωμένο σπίτι, με τα δικά σας οικολογικά προϊόντα και σας παρακαλώ ούτε κοπριά ζώων θέλω γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχουν και αυτά.

:wink: :mrgreen:

elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:55

Posted: Fri Oct 27, 2006 5:35 pm
από Akraios_Ellhnas:

Όποιος δεν θέλει να καπνίζει και ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπό του είναι "καθαρομανής"; Σε λίγο θα μας πεις πως πάσχει και από αγοραφοβία!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:55

Posted: Fri Oct 27, 2006 6:27 pm
από Nemesis:

Νομίζω πως κατάλαβες αυτό που ήθελες, εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν ενώ εσύ μοιράζεις απλόχερα όλα τα εις -φοβία ψυχολογικά προβλήματα της εποχής μας. Εγώ αυτό που σου λέω λοιπόν είναι ότι στους καπνιστές είναι επιλογή τους να καπνίζουν ή όπως ορισμένοι θα πούνε να "βλάπτουν" τον εαυτό τους... όλα τα υπόλοιπα που καταναλώνω που ΔΕΝ είναι δική μου επιλογή που τα βάζεις; παραπονέθηκα εγώ για το αυτοκίνητο της Αρέλα που παράγει ρίπους βλαβερούς για μένα;
Εκεί το πάω... ότι από την στιγμή που εγώ δεν σ'αναγκάζω εσένα και κανέναν να καπνίσετε γιατί εμένα μου "πρίζετε" το συκώτι;
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:56

Posted: Fri Oct 27, 2006 6:35 pm
από Akraios_Ellhnas:

Κανένας δεν σου πρήζει το συκώτι... και κανένας δεν έχει την όρεξη να ασχολείται με το πρήξιμο όρχεων του καθενός. Δες και τη λογική τη ιδικήν σου υπό ένα διαφορετικόν πρίσμα: "Από τη στιγμή που δεν σε ενοχλώ - όπως λες - δεν έχεις το δικαίωμα να με ενοχλείς κι εσύ. Δεν πα' να γίνουν πρεζόνια, μπεκρήδες και τζογαδόροι, τι με νοιάζει, με ενοχλούν;" Σχόλιασμός δικός μου: Μήπως το ενδιαφέρον αντικαταστάθηκε από τη βαρεμάρα, τον ωχαδερφισμόν και την αναισθησία της αδιαφορίας μας; Τότε το "ενδιαφέρον στον συνάνθρωπον" που υποστηρίζουμε όλοι μας είτε εμμέσως είτε αμέσως ποίον είναι; Το ενδιαφέρον το οικονομικόν; Ή το ενδιαφέρον το συντροφικόν; Ή το ενδιαφέρον που ζει κι επιβιώνει μόνον θεωρητικώς; Εμπράκτως δεν αποδεικνύεται τίποτα, ως γνωστόν!
Πάντως, μην ανησυχείς, δεν θα ενδιαφερθεί κανείς για εσένα, αφού το ζητάς εσύ η ίδια! Εξάλλου, εγώ προσωπικά ενδιαφέρομαι για ανθρώπους που το αξίζουν και που αποδέχονται τα λάθη τους τα οποία δεν μπορούν να τα διορθώσουν ή να τα ελαττώσουν μόνοι τους. Γνωρίζουν πως χρειάζονται βοήθεια και δεν κλείνονται στον εαυτόν τους από εγωϊσμό και με την νοοτροπία - είμαι όπως σας αρέσω - σαν την σαγηνευτική κοπελιά της διαφήμισης!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:56

Posted: Fri Oct 27, 2006 6:42 pm
από LUNCHBOX :
Akraios_Ellhnas wrote:
" Σχόλιασμός δικός μου: Μήπως το ενδιαφέρον αντικαταστάθηκε από τη βαρεμάρα, τον ωχαδερφισμόν και την αναισθησία της αδιαφορίας μας; Τότε το "ενδιαφέρον στον συνάνθρωπον" που υποστηρίζουμε όλοι μας είτε εμμέσως είτε αμέσως ποίον είναι; Το ενδιαφέρον το οικονομικόν; Ή το ενδιαφέρον το συντροφικόν; Ή το ενδιαφέρον που ζει κι επιβιώνει μόνον θεωρητικώς; Εμπράκτως δεν αποδεικνύεται τίποτα!

ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ!
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”